ΝΔ: Τα τρία κόλπα Τσίπρα για να περιορίσει την ήττα του

Για μεθοδεύσεις προκειμένου να περιοριστεί η ήττα της, κατηγορεί με ανακοίνωσή της την κυβέρνηση, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Μέσα από την συγκεκριμένη ανακοίνωση, η ΝΔ αναφέρει ότι: «Η κυβέρνηση τρέμοντας τις εκλογές που έρχονται σε 86 ημέρες, απεργάζεται απαράδεκτες μεθοδεύσεις σε μια απέλπιδα προσπάθειά της να περιορίσει την ήττα της».
Έπειτα, αναφέρει τρία παραδείγματα στα οποία στηρίζει την άποψη αυτή.

Τα παραδείγματα αυτά είναι:

1. Το Μαξίμου αποφεύγει ακόμη και σήμερα να καθορίσει

τους κανόνες διεξαγωγής των εκλογών, καθώς αποφεύγει να ξεκαθαρίσει επισήμως: α) αν οι ευρωεκλογές θα γίνουν με λίστα ή με σταυρό, β) ποιο θα είναι τελικά το υποχρεωτικό ποσοστό συμμετοχής των γυναικών στα ψηφοδέλτια των εθνικών και των αυτοδιοικητικών εκλογών.

2. Παρά τη δέσμευση της κυβέρνησης ότι θα δώσει στους Έλληνες του εξωτερικού τη δυνατότητα ψήφου στον τόπο κατοικίας τους, ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνον κωλυσιεργεί, αλλά υπονομεύει συνειδητά το αναφαίρετο αυτό δικαίωμά τους, καθώς προτείνει η ψήφος τους να μην προσμετράται στο σύνολο της επικράτειας, παρά μόνον για την εκλογή τριών βουλευτών. Κάτι που είναι προδήλως αντισυνταγματικό.

3. Το ανήκουστο, ωστόσο, στο οποίο προέβη το Μαξίμου είναι ότι με πρόσχημα το Brexit εμποδίζει παράνομα την συμμετοχή των 70.000 Ελλήνων που ζουν στη Μεγάλη Βρετανία να ψηφίσουν στις ευρωεκλογές, καθώς αποφάσισε να μην στήσει εκλογικά τμήματα στο Ηνωμένο Βασίλειο, σε αντίθεση με όλες τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Keywords
Τυχαία Θέματα