ΝΔ κατά κυβέρνησης και Αλ. Τσίπρα για τον Γ. Μυλόπουλο

Βολές κατά της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε η ΝΔ καλώντας τον πρωθυπουργό να βρει σήμερα στην ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ το χρόνο να εξηγήσει στους πολίτες γιατί καλύπτει τον Γιάννη Μυλόπουλο.

Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του κόμματος επισημαίνει πως «ο εκλεκτός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, κ. Γιάννης

Μυλόπουλος που με επιλογή του κ. Χρήστου Σπίρτζη είναι σήμερα πρόεδρος της Αττικό Μετρό, διώκεται από τη Δικαιοσύνη για δεύτερη φορά σε ένα μήνα καθώς εμπλέκεται σε νέο σκάνδαλο που αφορά τον τρόπο διαχείρισης ποσού 25 εκατ. ευρώ την περίοδο που ήταν πρύτανης στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης».

Η ΝΔ μάλιστα κάνει λόγο για προφανή συνενοχή του κ. Σπίρτζη καθώς εδώ και ένα μήνα που, όπως λέει, ζητεί την αποπομπή του από την Αττικό Μετρό παραμένει άφωνος. «Το ερώτημα είναι αν συνένοχος είναι και ο κ. Τσίπρας, καθώς αποκλείεται να μην έχει πληροφορηθεί ότι ένα εκλεκτό μέλος της ομάδας του, βαρύνεται πλέον με δύο ποινικές διώξεις και κλήθηκε εκ νέου ως κατηγορούμενος από τον Εισαγγελέα διαφθοράς.

Ελπίζουμε ότι στη σημερινή Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας θα βρει λίγο χρόνο, ανάμεσα στα άλλα προβλήματα που τον απασχολούν, να εξηγήσει στους πολίτες γιατί η κυβέρνηση του καλύπτει τον κ. Μυλόπουλο» καταλήγει η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΝΔ.

Σύμφωνα με το protothema.gr o εισαγγελέας διαφθοράς Θεσσαλονίκης Αχιλλέας Ζήσης άσκησε ποινική δίωξη για τον τρόπο διάθεσης ποσού των 25 εκατ. ευρώ από την απαλλοτρίωση εκτάσεων του αγροκτήματος του ΑΠΘ. Η δίωξη αφορά 8 πρόσωπα του ΑΠΘ, μεταξύ των οποίων είναι ο Γιάννης Μυλόπουλος και ο πρύτανης Αναστάσιος Μάνθος.

Η υπόθεση, αφορά την εξαετία 2005-2011 και άρχισε να ερευνάται ύστερα από καταγγελία πανεπιστημιακού καθηγητή που ισχυρίστηκε ότι από τα 25 εκατομμύρια ευρώ της απαλλοτρίωσης εκτάσεων του αγροκτήματος της Γεωπονικής Σχολής, κατέληξαν σ’ αυτήν μόλις 2 εκατ. ευρώ, αν και προέρχονταν από περιουσιακό της στοιχείο.

Σύμφωνα με την ίδια καταγγελία, τα υπόλοιπα χρήματα κατέληξαν, χωρίς προηγούμενη απόφαση της Συγκλήτου, στην Εταιρεία Αξιοποίησης και Διαχείρισης του Πανεπιστημίου και διατέθηκαν σε δαπάνες, με απευθείας αναθέσεις, όπως για παράδειγμα στην πανεπιστημιακή κατασκήνωση στη Χαλκιδική κ.ά, όπως αναφέρει το protothema,gr.

Η καταγγελία άρχισε να ερευνάται στις αρχές του 2017 από το ΣΔΟΕ και ελεγκτές δημόσιας διοίκησης, ενώ μετά την ολοκλήρωσή της το πόρισμα διαβιβάστηκε στο γραφείο του εισαγγελέα διαφθοράς, Αχιλλέα Ζήση, που παρήγγειλε την άσκηση ποινικής δίωξης. Η υπόθεση βρίσκεται πλέον στα χέρια ειδικού ανακριτή ενώπιον του οποίου θα κληθούν τα εμπλεκόμενα πρόσωπα.

Keywords
Τυχαία Θέματα