Να παραμείνουν στη φυλακή Ηριάννα και Περικλής πρότεινε ο εισαγγελέας

Nα παραμείνει στη φυλακή η 29χρονη Ηριάννα ζήτησε ο εισαγγελέας του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών Γιώργος Γεράκης, ο οποίος πρότεινε να απορριφθεί το αίτημα για αναστολή εκτέλεσης της ποινής μέχρι το Εφετείο.

«Το ότι δεν μπορεί να προχωρήσει το διδακτορικό της, είναι μία θλιβερή δυσχέρεια αλλά όχι ανυπέρβλητη. Δεν μπορεί να αποτελέσει υπέρμετρη ή ανεπανόρθωτη βλάβη εφόσον υπάρχει θεραπεία με την αναζήτηση παρατάσεως.», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Γεράκης

Την ίδια ώρα, ο εισαγγελέας πρότεινε να απορριφθεί και η αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής του 33χρονου Περικλή, ο οποίος έχει

καταδικαστεί σε κάθειρξη 13 ετών για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».

Κατά τη συζήτηση της αίτησης αναστολής εκτέλεσης της ποινής της, η 29χρονη μεταδιδακτορική υποψήφια, είπε, μεταξύ άλλων: "Έγινα ξαφνικά επικίνδυνη την πρώτη Ιούνη. Νωρίτερα, δύο φορές είχαν αρθεί οι περιοριστικοί όροι για να μεταβώ στο εξωτερικό για εργασία".

Παράλληλα, πρόσθεσε πως βρίσκεται στη φυλακή γνωρίζοντας τι έχει κάνει και τί όχι: "Χάνω ένα ένα όσα είχα καταφέρει τα προηγούμενα χρόνια. Με έκριναν ένοχη με μοναδικό επιχείρημα μια συνάντηση φίλων του συντρόφου μου στο σπίτι του. Ο σύντροφος μου αθωώθηκε και εγώ βρίσκομαι στη φυλακή εδώ και πέντε μήνες. Είπαν ότι έχω σχέση με όπλα μέσω ενός dna που αμφισβητείται από την επιστημονική κοινότητα από το 2013. Πίστευα πραγματικά και για αυτό πήγαινα με καλή πίστη στο πρωτόδικο δικαστήριο πως η αμφιβολία λειτουργεί υπέρ του κατηγορουμένου. Πέντε μήνες μετά την ενοχή μου και βρίσκομαι να ξυπνάω κάθε πρωί με το βάρος της αθωότητά μου.... Όσα έχτιζα εννιά χρόνια καταστρέφονται".

Από την πλευρά του, ο 33χρονος Περικλής Μπ. που επίσης έχει καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 13 ετών για συμμετοχή στην οργάνωση "ΣΠΦ", μίλησε στο πρόβλημα υγείας του και την ανάγκη να αποφυλακιστεί, επισημαίνοντας πως ήταν πάντα συνεπής με τους περιοριστικούς όρους που του είχαν επιβληθεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα