Ν. Τόσκας: Έπρεπε να συλληφθούν τα μέλη του Ρουβίκωνα που μπήκαν στο Πεντάγωνο

Την άποψη πως θα έπρεπε να συλληφθούν τα μέλη του Ρουβίκωνα, που εισέβαλαν στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, σημειώνοντας πως δεν μπορεί να συνεχίζεται ο κακώς εννοούμενος, ακτιβισμός.

«Από πλευράς συμβολισμού, την ευθύνη την έχουν κάποιοι στρατιωτικοί. Την ευθύνη ασφάλειας εννοώ, όχι την ευθύνη του περιστατικού, την ευθύνη ασφάλειας την έχουν κάποιοι στρατιωτικοί. Θα έπρεπε να συλληφθούν και δεν μπορεί να συνεχίζεται αυτός ο κακώς εννοούμενος ακτιβισμός

που μπορεί να παίζουν κάποιοι στα όρια της Δικαιοσύνης. Δεν μπορεί να συνεχίζονται αυτές οι πράξεις από κάποιους που νομίζουν ότι έτσι κάνουν την επανάσταση τους. Μακάρι να άλλαζαν τόσο εύκολα τα πράγματα παγκοσμίως», είπε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος ανέφερε ότι «παίζουν στα όρια της δικαιοσύνης» και «προσπαθούν να δημιουργήσουν εντυπώσεις, γιατί αν ψάξετε πίσω από τις εντυπώσεις, ο πολιτικός τους λόγος είναι τόσο ρηχός όσο ρηχές είναι και οι πράξεις τους. Είναι πολιτικός λόγος νηπιακής μορφής που δεν πάει στο επόμενο βήμα».

Αναφερόμενος στον σοβαρό τραυματισμό της 55χρονης δικηγόρου στα Εξάρχεια υπογράμμισε πως έγιναν αρκετές συλλήψεις ανθρώπων, οι οποίοι συμμετείχαν στα επεισόδια σε αυτή την περιοχή. «Δυστυχώς δεν προέκυψε κάτι για κάποιον που να έχει άμεση σχέση με το περιστατικό, αλλά συνεχίζονται οι έρευνες», πρόσθεσε.

Ο κ. Τόσκας, μάλιστα, την επισκέφτηκε τον Ευαγγελισμό και είπε ότι «η συγκεκριμένη καθηγήτρια είναι ένας πολύ σοβαρός άνθρωπος με αγώνες για αποτροπή της αυθαιρεσίας της βίας και τα ανθρώπινα δικαιώματα από όλες τις πλευρές και για αυτό είναι δύο φορές κρίμα. Η κατάστασή της σε ότι αφορά τον τραυματισμό από ότι μου είπαν οι γιατροί είναι θα είναι σε κρίσιμο επίπεδο για 2 μέρες και στη συνέχεια βέβαια θέλει πολύ μεγάλη προσπάθεια, είναι σοβαρός ο τραυματισμός».

Αναφορικά με τις καταγγελίας για περιστατικά κλοπών στη Μάνδρα, τόνισε ότι έχουν σταλεί μεγάλες αστυνομικές δυνάμεις στην περιοχή για να αποτρέψουν τέτοια φαινόμενα.

Keywords
Τυχαία Θέματα