Μουζάλας: Γιατί δεν μας κάλεσαν εμάς στη μίνι Σύνοδο στο Παρίσι για το μεταναστευτικό

Η ευρωαφρικανική μίνι Σύνοδος Κορυφής για το μεταναστευτικό, που πραγματοποιήθηκε χθες στο Παρίσι, αφορούσε στον μεταναστευτικό δρόμο της κεντρικής Μεσογείου, όπου οι προσφυγικές-μεταναστευτικές ροές προέρχονται, κυρίως, από χώρες της υποσαχάριας Αφρικής, αναφέρουν στο AΠΕ, πηγές του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, σχετικά με τη μη πρόσκληση της Ελλάδας στη διοργάνωση.

Αυτός ήταν και ο λόγος που συμμετείχαν στη σύσκεψη οι πρόεδροι του Τσαντ, του Νίγηρα και της Λιβύης, συνεχίζουν οι ίδιες πηγές και προσθέτουν ότι αντιστοίχως, όταν βρίσκονταν σε έξαρση οι προσφυγικές- μεταναστευτικές ροές από το μεταναστευτικό δρόμο του Αιγαίου, είχαν συγκληθεί αντίστοιχες συσκέψεις με στόχο τη διαχείριση των ροών εδώ.

Ωστόσο, οι ίδιες πηγές παρατηρούν, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι «η μετανάστευση είναι ενιαίο φαινόμενο» και υπογραμμίζουν ότι η βελτίωση της κατάστασης στο Αιγαίο δεν πρέπει να σημαίνει άρση της ετοιμότητας που οφείλει να δείχνει η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Πάντως, η ελληνική κυβέρνηση και η Κομισιόν, συμπληρώνουν, συνεχίζουν να εργάζονται για την επιτυχία της Δήλωσης ΕΕ-Τουρκίας και τη διατήρηση των περιορισμένων ροών στο Αιγαίο.

Keywords
Τυχαία Θέματα