Μητσοτάκης: Βέτο στην ΕΕ αν δεν ακυρωθεί η συμφωνία Λιβύης - Τουρκίας (VIDEO)

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έδωσε τηλεοπτική συνέντευξη στον Alpha μέσα από το Μέγαρο Μαξίμου. Ο πρωθυπουργός,μεταξύ άλλων, μίλησε για την υποψηφιότητα της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου για την Προεδρία της Δημοκρατίας, το προσφυγικό και την κατάσταση με την Λιβύη.

“Δεν επέλεξα την κυρία Σακελλαροπούλου μόνο επειδή είναι γυναίκα. Έχει μεγάλο κύρος και θεσμικές ικανότητες. Την επέλεξα όμως και γιατί είναι γυναίκα. Ζούμε σε μια κοινωνία η οποία βρίθει κοινωνικών

ανισοτήτων. Κάθε κορίτσι που βλέπει αυτή την επιλογή, μπορεί να σκέφτεται «γιατί όχι κι εγώ;»”, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Για την κατάργηση και επανασύσταση του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής

“Το ρολόι δεν γυρίζει πίσω. Αν με ρωτούσατε τότε και γνώριζα τα δεδομένα, δεν θα το καταργούσαμε. Εξακολουθώ να επιμένω ότι η πολιτική μας είναι σωστή. Κάνουμε αυτή τη διορθωτική κίνηση. Οι κ.κ. Κουμουτσάκος και Μηταράκης είναι υπεύθυνοι για τον σχεδιασμό. Ουδείς αλάθητος. Όπου υπάρχουν λάθη και παραλείψεις, θα διορθώνονται άμεσα. Προφανώς και θα μας ασκείτο κριτική και την καταλαβαίνω”, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

“Όποιος δεν είναι πρόσφυγας θα γυρίζει στην Τουρκία” επανέλαβε επίσης ο πρωθυπουργός, στέλνοντας μήνυμα τόσο σε ανθρώπους που ίσως σκέφτονται να έρθουν στην Ελλάδα ενώ γνωρίζουν ότι δεν έχουν στάτους πρόσφυγα, αλλά και στα “άθλια κυκλώματα” διακινητών, όπως τα χαρακτήρισε.

“Κανείς επί ΣΥΡΙΖΑ δεν ασχολιόταν με όσους μετανάστες έμπαιναν στη χώρα”, δήλωσε ακόμα ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης. “Δήλωναν ότι είναι ευάλωτοι και τους άφηναν να πηγαίνουν στην ενδοχώρα”, είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως «εμείς δεν έχουμε καμία υποχρέωση να δεχόμαστε οικονομικούς μετανάστες. Όποιος δεν είναι πρόσφυγας θα γυρίζει πίσω».

“Οι δομές φιλοξενίας θα γίνουν” ξεκαθάρισε επιπρόσθετα ο πρωθυπουργός, τονίζοντας ωστόσο ότι η κυβέρνηση θα στηρίξει της τοπικές κοινωνίες των νησιών. “Όταν ολοκληρωθούν οι δομές, τότε θα αντιληφθούν όλοι την επιλογή μας. Θέλω να διαβεβαιώσω τους κατοίκους των νησιών ότι η αλλαγή αυτή θα είναι τελικά προς όφελός τους”, σημείωσε.

“Βέτο για την Λιβύη αν δεν ακυρωθεί το απαράδεκτο σύμφωνο με την Τουρκία”!

“Κακώς δεν προσκληθήκαμε στην Διάσκεψη του Βερολίνου. Βέβαια ποτέ η Ελλάδα δεν είχε δώσει το παρών, αυτή είναι μια κατάσταση που κληρονομήσαμε. Αλλά έπρεπε να δώσουμε το παρών. Θα έχω και αύριο επικοινωνία με την Άνγκελα Μέρκελ ενώ έχω ενημερώσει γραπτώς και όλους τους αρμόδιους”, τόνισε ο πρωθυπουργός, χαρακτηρίζοντας ξανά παράνομο το σύμφωνο Τουρκίας – Λιβύης.

“Σε λίγες ώρες θα υπάρχει μια εξέλιξη έκπληξη” είπε ακόμη ο πρωθυπουργός και όλα δείχνουν πως η αναφορά του αυτή σχετίζεται με την άφιξη του Στρατάρχη Χάφταρ στην Ελλάδα!

“Η Ελλάδα δεν θα δεχθεί ποτέ καμία πολιτική λύση για την Λιβύη αν δεν ακυρωθεί το σύμφωνο αυτό. Θα βάλουμε βέτο”, ξεκαθάρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Keywords
Τυχαία Θέματα