Ραγδαίες εξελίξεις: Στην Αθήνα ο Χαφτάρ

Ραγδαίες εξελίξεις καθώς Λιβυκά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν την άφιξη στην Αθήνα του ισχυρού άνδρα της ανατολικής Λιβύης, Χαλίφα Χαφτάρ. Όλες οι τελευταίες πληροφορίες.

Ο στρατάρχης Χαφτάρ, ο οποίος αναμένεται να λάβει μέρος στη Διάσκεψη του Βερολίνου, έφτασε στη χώρα μας υπό συνθήκες άκρας μυστικότητας, ενώ η έλευσή του δεν ανακοινώθηκε για

λόγους ασφαλείας.

Διπλωματικές πηγές ανέφεραν ότι ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας θα συναντηθεί αύριο, Παρασκευή 17 Ιανουαρίου και ώρα 09:20 πμ στο Υπουργείο Εξωτερικών με τον επικεφαλής του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA), Στρατάρχη Χαφτάρ ενώ θα έχει συνάντηση και με τον πρωθυπουργό.

Συνάντηση με Μητσοτάκη

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί αύριο, στη μία μετά το μεσημέρι, στο γραφείο του στη Βουλή, με τον επικεφαλής του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA), στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ (Khalifa Haftar), όπως ανέφεραν κυβερνητικές πηγές.

Η άφιξη του Χαφτάρ στην Αθήνα γίνεται μόλις δύο εικοσιτετράωρα πριν από την διεθνή Διάσκεψη του Βερολίνου για τη Λιβύη, από την οποία έχουν αποκλειστεί τόσο η Ελλάδα όσο και η Κύπρος.

Σημειώνεται ότι ο στρατάρχης Χαφτάρ δεν έκρυψε την έντονη δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι η Ελλάδα δεν έλαβε πρόσκληση από τη Γερμανία στη Διάσκεψη του Βερολίνου για τη Λιβύη. «Ρωτάμε γιατί η Ελλάδα δεν έχει προσκληθεί στις συνομιλίες στο Βερολίνο. Μήπως δεν είναι η Ελλάδα μία από τις πιο επηρεασμένες χώρες από αυτή τη σύγκρουση;» ανέφερε σε μήνυμά του ο Λιβυκός Εθνικός Στρατός (LNA), οι δυνάμεις με επικεφαλής τον στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ.

Βέτο από Ελλάδα εάν δεν ανακληθεί η συμφωνία Τουρκίας-Λιβύης

Σήμερα, σε συνέντευξή του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στον Alpha είπε ότι κακώς δεν προσεκλήθη η Ελλάδα στη Σύνοδο του Βερολίνου για τη Λιβύη. Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για ελληνική διπλωματική πρωτοβουλία χωρίς να αναφερθεί σε περισσότερες λεπτομέρειες.

Τόνισε δε, ότι η χώρα είναι παράγοντας σταθερότητας και προειδοποίησε ότι η Ελλάδα δεν θα συναινέσει σε πολιτική λύση στη Λιβύη αν δεν ανακληθεί η συμφωνία με την Τουρκία.

Συμφώνησε κατάπαυση πυρός

Κατάπαυση του πυρός στη Λιβύη συμφώνησε νωρίτερα ο στατάρχης Χαλίφα Χαφτάρ, σύμφωνα με τον Γερμανό ΥΠΕΞ, Χάικο Μάας, όπως μετέδωσε το γερμανικό πρακτορείο dpa.

Ο Χάικο Μάας ταξίδεψε εκτάκτως στη Λιβύη στο πλαίσιο των προσπαθειών που καταβάλλονται για να επιτευχθεί η εκεχειρία στην εμπόλεμη ζώνη. Το ταξίδι του Γερμανού ΥΠΕΞ εντάσσεται στο πλαίσιο των προσπαθειών του Βερολίνου για εξεύρεση λύσης στη λιβυκή κρίση. Ο Χάικο Μάας, πριν τη συνάντηση με τον Χαφτάρ, τόνισε ότι εκπροσωπεί τους ομολόγους του της ΕΕ.

«Το μήνυμά μας είναι ξεκάθαρο: κανείς δεν μπορεί να κερδίσει σε αυτή τη σύγκρουση στρατιωτικά», υπογράμμισε.

Keywords
Τυχαία Θέματα