Μητροπολίτης Πειραιώς: Ο ιερέας στο Κουκάκι δεν έπραξε κανένα αδίκημα

"Ο ιερέας δεν έπραξε κανένα αδίκημα", ανέφερε ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ για τον ιερέα που κοινώνησε σε εκκλησία στο Κουκάκι.

"Κοινώνησε δύο παιδάκια που τα έφερε στον ναό ο πατέρας τους. Η ΚΥΑ δεν αφορά τη Θεία Κοινωνία. Η Θεία Κοινωνία είναι μυστήριο και δεν μπορεί να απαγορευθεί. Αν συγκεντρωθούν σε έναν ναό 500 άνθρωποι, τότε αυτό είναι θέμα. Αλλά άλλο ο συγχρωτισμός και άλλο η Θεία Κοινωνία", είπε ο ιεράρχης,

μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

"Η Θεία Κοινωνία δεν έχει απαγορευθεί. Η Θεία Κοινωνία δεν μπορεί να μεταδώσει καμία ασθένεια", πρόσθεσε ο Μητροπολίτης Πειραιώς. «Υπάρχει σύγχυσις και κάποιοι πρέπει να ξεπεζέψουν από κάποιο καλάμι. Διάφορα καλάμια κυκλοφορούν. Να ξεπεζέψουν. Τους παρακαλώ θερμώς είναι άγιες ημέρες δεν επιτρέπεται να συγχέουμε τα πράγματα», τόνισε.

Σημειώνεται ότι σε ανακοίνωσή της η Αρχιεπισκοπή Αθηνών τονίζει πως άμεσα θα προβεί στην διερεύνηση της υπόθεσης σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως "οι αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου είναι δεσμευτικές για όλους τους κληρικούς της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και των Ιερών Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος και πρέπει να τηρούνται απαρεγκλίτως".

Ο ιερέας, κρύβεται από τις αρχές, όπως δήλωσε ο πρόεδρος των Ειδικών Φρουρών, Νίκος Ντούμας. "Ούτε κι αυτό είναι μια πράξη αγάπης του ιερέα προς τους πολίτες που τους κοινωνεί ενώ παραβαίνει νόμους και αποφάσεις της ιεράς συνόδου αλλά ούτε και να κρύβεται ένας ιερέας από την κοινωνία και το κράτος για να αποφύγει τις συνέπειες. Είναι πολύ κακό παράδειγμα", τόνισε ο κ. Ντούμας.

Στην Κέρκυρα υπεύθυνοι της δημοτικής Αρχής και οι ιερείς αψήφησαν τη ρητή εντολή κυβέρνησης και Ιεράς Συνόδου να γίνουν όλες οι λειτουργίες με κλειστές πόρτες και άγνωστο πώς κατάφεραν να μπουν μέσα, παρά την ισχυρή αστυνομική δύναμη που ήταν τοποθετημένη στις τέσσερις εισόδους του ναού.

Keywords
Τυχαία Θέματα