Μικροσκοπικά ελληνικά νησιά που χαρίζουν συγκινήσεις έξω από τα καθιερωμένα

Θα πρέπει να ψάξεις πολύ να τα βρεις στον χάρτη, τα ονόματά τους δεν θα σου πουν και πολλά.

Εκτός κι αν είσαι από την περιοχή ή την ψάχνεις γενικώς με τους εναλλακτικούς προορισμούς της χώρας μας.

Οι οποίοι παραείναι πολλοί για να τους ξέρει κανείς όλους, πόσο μάλλον που οι μόδες αλλάζουν κάθε τόσο. Μια δεκαετία πριν, ας πούμε, οι Μικρές Κυκλάδες (Σχοινούσα, Δονούσα, Ηρακλειά κ.λπ.) παρέμεναν άγνωστες στο ευρύ κοινό, ενώ σήμερα τα Κουφονήσια παραείναι δημοφιλή για να συνεχίσει να τα αγνοεί κανείς.

Αλλά και τους γραφικούς Λειψούς τους μάθαμε από το κρησφύγετο του Γιωτόπουλου!

Και μαζί τους ακούσαμε και για τους Αρκιούς, ένα ακόμα πιο άγνωστο νησάκι σε αυτό το φανταστικό σύμπλεγμα μεταξύ Πάτμου και Λέρου.

Όσο για το πανέμορφο Αγαθονήσι και το γειτονικό Φαρμακονήσι, τα ακούμε σχεδόν καθημερινά από τις υπερπτήσεις των Τούρκων. Πόσοι έχουν πάει;

Τα τελευταία χρόνια μέχρι και η ακριτική Ψέριμος έχει μπει στον τουριστικό χάρτη, καθώς ολοένα και περισσότεροι αναζητούν τους μικρούς και παρθένους αυτούς παραδείσους του τόπου μας.

Εκεί που το τρίπτυχο ήλιος, θάλασσα, ηρεμία είναι το απόλυτο ζητούμενο, εκεί καραδοκούν πολλοί ακόμα ανεξερεύνητοι από τον μαζικό τουρισμό προορισμοί της Ελλάδας.

Μικροσκοπικά νησιά-καταφύγια είναι που σε αναγκάζουν να επιστρέψεις στα βασικά. Έτσι μόνο μπορείς να ζήσεις την ουσιαστική απόλαυση των καλοκαιρινών διακοπών.

Το μόνο που χρειάζεσαι εδώ είναι το μαγιό σου. Κι αυτό όχι πάντα...

Διαβάστε τη συνέχεια στο newsbeast.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα