"Δεν ξεχνώ": Γιγαντιαίο πανό για την τουρκική εισβολή στην Κύπρο στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης (ΦΩΤΟ & VIDEO)

Στην πρόσοψη του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης αναρτήθηκε σήμερα το πρωί ένα γιγαντιαίο πανό, με αφορμή την συμπλήρωση 46 χρόνων από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, γνωστή και ως επιχείρηση "Αττίλας" που ξεκίνησε την 20ή Ιουλίου του 1974.

Παρόντες ήταν ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, καθώς και

εκπρόσωποι της Κυπριακής Εστίας Βορείου Ελλάδος (Κ.Ε.Β.Ε), ως ο ελάχιστος φόρος τιμής σε ένα γεγονός που διατηρεί ακόμη νωπές τις μνήμες του για τον κυπριακό και ελληνικό λαό.

Η κεντρική φράση που αναγράφεται στο πανό είναι: "Δεν Ξεχνώ- 20 Ιουλίου 1974 "

Αξίζει να σημειωθεί πως αύριο, Κυριακή (19/7) θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη των θυμάτων της εισβολής στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Γ' Σώμα Στρατού που συνδιοργανώνεται από το Προξενείο της Κυπριακής Δημοκρατίας Θεσσαλονίκης, την Ομοσπονδία Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδος (Ο.Κ.Ο.Ε.) την Κυπριακή Εστια Βορείου Ελλάδος (Κ.Ε.Β.Ε) και την Ένωση Κυπρίων Βορείου Ελλάδος (Ε.Κ.Β.Ε).

"Σήμερα θυμόμαστε τα τραγικά γεγονότα του καλοκαιριού του 1974 αυτά που οδήγησαν στην βάρβαρη εισβολή της Κύπρου", δήλωσε ο Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Παράλληλα ο κ. Ζέρβας τόνισε ότι: "Η Κύπρος είναι η μοναδική ευρωπαϊκή χώρα που είναι διχοτομημένη και υπάρχουν τείχη, συρματοπλέγματα και στρατεύματα κατοχής".

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ε.Κ.Β.Ε κ. Αλέξανδρος Μούστρας επισήμανε ότι " Δεν ξεχνάμε τις 200.000 Έλληνες της Κύπρου που εκδιώχθηκαν από τις πατρογονικές τους εστίες και τους χιλιάδες νεκρούς, αγνοούμενους και τραυματίες εκείνης της περιόδου."'

Keywords
Τυχαία Θέματα