Αλ. Τσίπρας: Η Ελλάδα βρίσκει ερείσματα

«Το χαρτοφυλάκιό σας έχει αναδειχθεί ως ένα από τα σημαντικότερα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής», είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπας υποδεχόμενος τον Ευρωπαίο Επίτροπο Μετανάστευσης Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε θετικό το γεγονός ότι υπάρχει μια κοινή στάση και θέση, και η Ελλάδα βρίσκει ερείσματα. Η χώρα μας -πρόσθεσε ο πρωθυπουργός- είναι στην εμπροσθοφυλακή. Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι η κρίση δεν αφορά

μόνο τις χώρες υποδοχής αλλά ολόκληρη την Ευρώπη.

Απο την πλευρά του ο κ. Αβραμόπουλος αναφέρθηκε στις επαφές που είχε στη Νέα Υόρκη, στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, αλλά αναφέρθηκε και στις χθεσινές ανακοινώσεις σχετικά με τη δέσμη μέτρων και προτάσεών του για τη μετανάστευση και τη Σένγκεν.

«Η κατάσταση στην Ελλάδα έχει σαφώς βελτιωθεί σε σχέση με δύο χρόνια πριν, με τις συντονισμένες προσπάθειες όλων: της Επιτροπής, των Κρατών-Μελών και φυσικά των Ελληνικών αρχών. Πρέπει όμως να παραμείνουμε σε επιφυλακή.

Οι συνθήκες υποδοχής μεταναστών πρέπει να τηρούν διαρκώς υψηλά στάνταρντ. Έρχεται χειμώνας και πρέπει έγκαιρα όλοι οι μετανάστες να φιλοξενούνται σε αξιοπρεπείς συνθήκες προστασίας από το κρύο. Η αποσυμφόρηση των νησιών θα συμβάλλει σε αυτό, γι’ αυτό και πρέπει να επιταχυνθούν οι διαδικασίες εφαρμογής της Δήλωσης Ε.Ε.-Τουρκίας. Επίσης, η επιτάχυνση των διαδικασιών στα νησιά, όπως προβλέπεται από τη Δήλωση, θα διασπάσει το επιχειρησιακό μοντέλο των διακινητών, που συνεχίζουν να εκμεταλλεύονται ανθρώπινες ζωές» τόνισε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Μετανάστευσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα