Μαξίμου για ΝΔ: Να σταματήσει να υπονομεύει την εξωτερική πολιτική της χώρας

Σφοδρή επίθεση στη Νέα Δημοκρατία εξαπολύει με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή δημοσιεύματα για τα απόρρητα κονδύλια του υπουργείου Εξωτερικών.

Με αφορμή δημοσιεύματα για την διάθεση των απορρήτων κονδυλίων του Υπουργείου Εξωτερικών η ΝΔ είχε εκδόδει ανακοίνωση με την οποία καλούσε την κυβέρνηση

να δώσει άμεσα απαντήσεις.

Στην ανακοίνωση αυτή του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού απάντησε τονίζοντας μεταξύ άλλων πως "από το 2017, με πρωτοβουλία του Νίκου Κοτζιά και της ελληνικής κυβέρνησης, ενημερώνεται αναλυτικά η Βουλή των Ελλήνων για τη χρήση των ειδικών κονδυλίων του Υπουργείου Εξωτερικών".

Ωστόσο πηγές της Πειραιώς επιμένουν να ζητούν απαντήσεις της κυβέρνησης για τη διάθεση των κονδυλίων αυτών αφήνοντας αιχμές για τη στάση του πρωθυπουργού.

Σε νέα ανακοίνωσή του το Μαξίμου χαρακτηρίζει "άθλια" τα δημοσιεύματα αυτά και σημειώνει πως η κίνηση αυτή "θίγει ευθέως τα εθνικά συμφέροντα.

Ακόμη το Μαξίμου υποστηρίζει πως σχετικά δημοσιεύματα "είναι αποτέλεσμα της αθλιότητας της ΝΔ και του κου Μητσοτάκη που έθεσε θέμα απορρήτων κονδυλίων ακόμη και με διαρροές στον τύπο".

"Αν ο κος Μητσοτάκης θέλει να ενημερωθεί για τα απόρρητα κονδύλια, να ζητήσει άμεσα συνάντηση από τον Πρωθυπουργό" σημειώνει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού και προσθέτει:

"Αυτή η κυβέρνηση δεν έχει να κρύψει τίποτα και όλα είναι στο φως, σε αντίθεση με τη περίοδο που κυβερνούσε η ΝΔ".

"Να σταματήσει όμως τώρα να υπονομεύει την εξωτερική πολιτική της χώρας.

Όποια προβοκάτσια και αν κατασκευάσουν να είναι βέβαιοι ότι η κυβέρνηση θα επιμείνει στις διαδικασίες διαφάνειας και έλεγχου που η ίδια θεσμοθέτησε" καταλήγει στην ανακοίνωσή του το Μαξίμου.

Keywords
Τυχαία Θέματα