Δημοσκόπηση: Προβάδισμα 10% της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Ξεκάθαρο προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφεται σε δημοσκόπηση που έκανε η εταιρεία Pulse RC για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ.

Σύμφωνα

με την έρευνα, η Νέα Δημοκρατία προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ με 10 ποσοστιαίες μονάδες, με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να λαμβάνει ποσοστό 31%, έναντι 21% που λαμβάνει το κυβερνών κόμμα.

Μάλιστα, στην αναγωγή επί των εγκύρων τα ποσοστά των δύο κομμάτων διαμορφώνονται σε 33% για τη ΝΔ και 22% για τον ΣΥΡΙΖΑ, με τη μεταξύ τους διαφορά να φθάνει στο 11%.

Σύμφωνα με την έρευνα της Pulse RC, ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, θεωρείται καταλληλότερος για πρωθυπουργός με ποσοστό 34%, με τον Αλέξη Τσίπρα να έρχεται δεύτερος με ποσοστό 22%.

Στην παράσταση νίκης, το 59% των ερωτηθέντων απάντησε πως τις επόμενες εκλογές θα κερδίσει η ΝΔ, ενώ το 22% θεωρεί πως νικητής θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, την είσοδό τους στη Βουλή εξασφαλίζουν πέντε κόμματα. Τρίτο κόμμα με βάση τις απαντήσεις των ερωτηθέντων είναι η Χρυσή Αυγή με ποσοστό 7,5% και ακολουθούν το Κίνημα Αλλαγής με 7 και το ΚΚΕ με 6%.

Εκτός Βουλής μένουν σύμφωνα με την έρευνα το Ποτάμι, το οποίο συγκεντρώνει 1,5%, οι ΑΝΕΛ με 1%, η Ενωση Κεντρώων με 1,5% και η ΛΑΕ με 1%.

Ακόμη, οι ερωτηθέντες, σε ποσοστό 63%, κρίνουν ως αρνητική την πορεία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

Τέλος, σε ό,τι αφορά στη Συμφωνία των Πρεσπών, το 43% των συμμετεχόντων απαντά πως θα ολοκληρωθεί και το 44% έχει αντίθετη άποψη.

Δείτε ΕΔΩ αναλυτικά τη δημοσκόπηση

Keywords
Τυχαία Θέματα
Δημοσκόπηση, Προβάδισμα 10, ΣΥΡΙΖΑ,dimoskopisi, provadisma 10, syriza