Μακρόν σε νεαρό που τον αποκάλεσε "Μανου": Θα με λες κύριο Πρόεδρο της Δημοκρατίας ή κύριο

Mε το υποκοριστικό «Μανού», αποκάλεσε τον Εμανουέλ Μακρόν ένας νεαρός στη διάρκεια επίσκεψής του στο Μον Βαλεριάν, με το Γάλλο Πρόεδρου να του κάνει μαθήματα καλής συμπεριφοράς.

«Όχι, αυτό δεν μπορείς να το κάνεις. Βρίσκεσαι σε μια επίσημη τελετή και θα συμπεριφέρεσαι όπως πρέπει. Μπορείς να συμπεριφέρεσαι σαν ανόητος αλλά σήμερα είναι η ημέρα της Μασσαλιώτιδας και θα με αποκαλείς Κύριε Πρόεδρε της Δημοκρατίας ή κύριε. Εντάξει;», ανέφερε ο Πρόεδρος της Γαλλίας.

«Μάλιστα κύριε Πρόεδρε»

απάντησε ο νεαρός με τον Μακρόν να συμπληρώνει «να κάνεις τα πράγματα με τη σωστή σειρά. Την ημέρα που θέλεις να κάνεις επανάσταση, να έχεις φροντίσει να έχει πάρει το πτυχίο σου, να έχεις βρει δουλειά και να μπορείς να συντηρείς τον εαυτό σου. Τότε μπορείς να δίνεις μαθήματα σε άλλους».

Η συνομιλία του Μακρόν με το νεαρό εκτυλίχθηκε στη διάρκεια εκδηλώσεων για την επέτειο της «έκκλησης του Στρατηγού Ντε Γκολ» της 18ης Ιουνίου 1940 για αντίσταση των Ευρωπαίων στη ναζιστική κατοχή της χώρας του.

Λίγο αργότερα ο Γάλλος Πρόεδρος ανέβασε βίντεο με τη συζήτηση που είχε με τον συγκεκριμένο αλλά και με άλλους νεαρούς πολίτες και στον λογαριασμό του στο Twitter γράφοντας ότι «ο σεβασμός είναι το ελάχιστο σε μια Δημοκρατία. Ειδικά την 18η Ιουνίου. Αυτό όμως δεν μας εμποδίζει να κάνουμε μια χαλαρή συζήτηση, δείτε το βίντεο μέχρι το τέλος».

Keywords
Τυχαία Θέματα