Λούμπος Μίχελ: Με μία νίκη λέμε ότι πήραμε το πρωτάθλημα, χάνουμε ένα ματς και είναι σαν να καταστρεφόμαστε

Ο τεχνικός διευθυντής του ΠΑΟΚ, Λούμπος Μίχελ, μίλησε για τις αλλαγές που αναμένεται να γίνουν στην ομάδα, αλλά και για την ψυχολογία όλων στον "Δικέφαλο" μετά τις μεγάλες νίκες, ή τις απογοητευτικές ήττες.

Όλα τα αυθεντικά προϊόντα του ΠΑΟΚ μόνο στο PAOK FC Official Store

Αναλυτικά τα όσα τόνισε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα

"Metrosport": «Κανείς στον σύλλογο δεν παρακολουθεί τα διαβατήρια των παικτών. Για κάθε προπονητή το κριτήριο είναι η ποιότητα και το πόσο ταιριάζει στο αγωνιστικό πλάνο της ομάδας ένας παίκτης. Το πρόβλημα είναι ότι ο ΠΑΟΚ λειτουργεί σαν ηφαίστειο: Κάνουμε μία νίκη και λέμε πήραμε το Πρωτάθλημα, χάνουμε ένα ματς και είναι σα να καταστρεφόμαστε”, σημειώνει και προσθέτει: «Χρειάζεται περισσότερο ψυχρό μυαλό. Να μην πάμε με τόση πίεση, αλλά βήμα-βήμα. Όταν βάζουμε τόσο στρες στους παίκτες αυτό φέρνει το αντίθετο αποτέλεσμα. Αλλά και οι ποδοσφαιριστές πρέπει να το αποδεχθούν. Αυτός είναι ο ΠΑΟΚ. Πρέπει να έχεις το κουράγιο και την αυτοπεποίθηση για να παίξεις σε αυτή την ομάδα».

Για το πόσο επηρέασε η κακή προετοιμασία με Στανόγεβιτς είναι ξεκάθαρος: «Πρέπει να το ξεχάσουμε, αυτό ήταν δικαιολογία στην αρχή της σεζόν. Δεν ήμασταν σωματικά έτοιμοι, κάτι που φάνηκε στην ρεβάνς με την Εστερσουντ. Μετά το 70’ η ομάδα ήταν… νεκρή από πλευράς δυνάμεων. Είχαμε τα χαμηλότερα ποσοστά σε κατοχή μπάλας, τα χειρότερα ποσοστά σε πάσες. Ενώ έχουμε συνήθως ποσοστό κοντά στο 60%, τότε είχαμε περίπου 38%. Πλέον, δεν υπάρχει το τεράστιο πρόβλημα στην ομάδα, τα εντός έδρας ματς δείχνουν ότι μπορούμε να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο, το θέμα είναι κυρίως ψυχολογικό».

Για τις αλλαγές που αναμένεται να γίνουν στην ομάδα: «Μιλήσαμε με τον κόουτς για τρεις ώρες την Δευτέρα, κυρίως για τα παιχνίδια μακριά από την Τούμπα. Θα υπάρξουν κάποιες αλλαγές, αλλά δεν μπορώ να μιλήσω δημόσια γι’ αυτό. Είναι εσωτερικό ζήτημα και αφορά τον τρόπο που προετοιμάζει ο προπονητής την ομάδα».

Οσον αφορά τις πωλήσεις και την περίπτωση του Πρίγιοβιτς: «Ενας παίκτης μπορεί μέσα σε έξι μήνες να χάσει την μισή αξία του, εάν ο σύλλογος περιμένει πάρα πολύ για να τον πουλήσει. Αυτό συνέβη με τον Κλάους και τον Κάτσε και δεν μπορούμε να επαναλάβουμε το ίδιο λάθος. Εάν, λοιπόν, λάβουμε μία πολύ καλή προσφορά για κάποιον ποδοσφαιριστή και μπορούμε να βγάλουμε το μέγιστο οικονομικό κέρδος, πρέπει να την αποδεχθούμε».

Για τον Πρίγιοβιτς: «Ο Πρίγιοβιτς έχει ρήτρα 10 εκατ. ευρώ. Εάν έρθει πρόταση κοντά σε αυτά τα λεφτά τον πουλάμε ή όχι; Πιστεύετε ότι δεν θα βρούμε μετά αντικαταστάτη με αυτά τα χρήματα ή δεν θα μπορούμε να τα επενδύσουμε ακόμη καλύτερα; Δεν είπα ότι θα τον δώσουμε με τρία εκατομμύρια».

Keywords
Τυχαία Θέματα