Λιμενικό Σώμα: Διάσωση 79 μεταναστών σε Λέσβο και Σάμο

Στελέχη των Λιμενικών αρχών εντόπισαν και διέσωσαν 79 μετανάστες σε Λέσβο και Σάμο.

Πιο αναλυτικά, 40 μετανάστες διέσωσε τις πρωινές ώρες της Πέμπτης σκάφος δύναμης FRONTEX, το οποίο βρισκόταν σε περιπολία στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης ''ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2018''.

Συγκεκριμένα, το ανωτέρω πλωτό εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή “ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ” στη Λέσβου, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης,

το πλήρωμα του σκάφους FRONTEX, προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Μυτιλήνης.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ένας εκ των ανωτέρω, αφγανικής καταγωγής, ως ο χειριστής της λέμβου που τους μετέφερε.

Τις βραδινές ώρες της Τετάρτης, στελέχη του Λιμενικού Σώματος- Ελληνικής Ακτοφυλακής προέβησαν στον εντοπισμό και τη διάσωση άλλων 39 μεταναστών.

Αναλυτικότερα, πλοίο ανοιχτής θαλάσσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά ''ΑΚΡΩΤΗΡΙΟΥ ΠΡΑΣΣΟΥ'', στο νησί της Σάμου, πνευστή λέμβο σε δυσχερή θέση, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, πλήρωμα ανωτέρω πλοίου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Βαθἐος Σάμου.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

Keywords
Τυχαία Θέματα