Λιμενικό: Ελληνο-ιταλική συνεργασία για τον εντοπισμό κλεμμένου σκάφος και διακινητή αλλοδαπών

Το ελληνικό λιμενικό, σε συνεργασία με τις ιταλικές Αρχές εντόπισε κλεμμένο σκάφος και προέβη στη σύλληψη διακινητή και μεταναστών με πλαστά έγγραφα στη θαλάσσια περιοχή του Λέτσε Ιταλίας.

Σύμφωνα με τη naftemporiki.gr, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών της Λιμενικής Αρχής Λευκάδας και άμεση επικοινωνία της Διεύθυνσης Ασφάλειας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων του λιμενικού με τις αντίστοιχες ιταλικές Αρχές, εντοπίστηκε

χθες κοντά στις ακτές της Ιταλίας ύποπτο ιστιοπλοϊκό σκάφος, ελληνικής σημαίας, το οποίο είχε μισθωθεί σε αλλοδαπό.

Ενεργοποιήθηκαν απευθείας διαθέσιμοι δίαυλοι επικοινωνίας (Sirene, Frontex, Europol και αστυνομικοί σύνδεσμοι) και ενημερώθηκαν άμεσα οι αρμόδιες ιταλικές Αρχές για τον εντοπισμό του σκάφους και τον έλεγχό του.

Σκάφος της ιταλικής Ακτοφυλακής εντόπισε άμεσα το εν λόγω σκάφος στη θαλάσσια περιοχή του Λέτσε, περίπου 6 ναυτικά μίλια από τις ακτές.

Σε αρχικό έλεγχο που διεξήχθη διαπιστώθηκε ότι επί του σκάφους επέβαιναν, πέραν του ναυλωτή, τέσσερα άτομα, τα οποία έφεραν πλαστές ελληνικές ταυτότητες. Εν συνεχεία, διαπιστώθηκε ότι στο εσωτερικό του σκάφους επέβαιναν άλλα 12 άτομα-παράνομα διακινούμενοι αλλοδαποί.

Η διερεύνηση της υπόθεσης από τις ιταλικές Αρχές σε συνεργασία με το Λιμενικό Σώμα-Ελληνική Ακτοφυλακή βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ εξετάζεται και η εμπλοκή άλλων συνεργών.

Keywords
Τυχαία Θέματα