Λιγότερο ενοχλητικές θα είναι οι ενημερώσεις των Windows 10

Οι συγκεντρωτικές ενημερώσεις των Windows 10 συχνά είναι πονοκέφαλος για τους χρήστες, ειδικά όταν απαιτούν επανεκκίνηση των υπολογιστών, όπου και ο συνολικός χρόνος για την ολοκλήρωσή τους είναι μεγάλος.

Η ομάδα Windows Fundamentals της Microsoft κατάφερε να μειώσει δραστικά το χρόνο που απαιτούν τα feature updates, ώστε να περνάμε λιγότερο χρόνο μπροστά από μία μπλε

οθόνη περιμένοντας να ολοκληρωθούν.

Ένα feature update απαρτίζεται από τέσσερα στάδια, τα οποία είτε πραγματοποιούνται online είτε offline. Τα οnline στάδια υλοποιούνται στο παρασκήνιο, ενώ οι υπολογιστές μπορούν να λειτουργούν. Τα offline, όταν ενημερώσεις που έχουν κατέβει εγκαθίστανται και τα PC είναι αναγκαστικά εκτός λειτουργίας και μάλιστα για αρκετή ώρα, ενώ οι χρήστες πρέπει να περιμένουν για να ολοκληρωθούν.

Για παράδειγμα, το Creators Update που εκδόθηκε τον περασμένο Απρίλιο, έθετε εκτός λειτουργίας τους υπολογιστές για περίπου 82 λεπτά μέχρι να ολοκληρωθεί η εγκατάστασή του. Στην επόμενη συγκεντρωτική ενημέρωση, το Fall Creator's Update του Οκτωβρίου τα πράγματα ήταν αρκετά καλύτερα, αφού ο χρόνος μειώθηκε στα 51 λεπτά. Τώρα, για το επόμενο μεγάλο update από τη Microsoft υπόσχονται πως ο χρόνος θα μειωθεί περεταίρω στα 30 λεπτά, κάτι που σημαίνει πως σε σχέση με το Creators Update θα υπάρχει βελτίωση της τάξης του 63%.

Η βελτίωση αυτή επιτυγχάνεται αφού κατάφεραν στη Microsoft να μεταφέρουν ένα σημαντικό τμήμα των ενημερώσεων από το offline στάδιο στο online. Ως αποτέλεσμα, μπορεί το επόμενο feature update να απαιτεί συνολικά τον ίδιο χρόνο για να ολοκληρωθεί, όμως ένα μεγάλο μέρος του θα γίνει κατά τη διάρκεια χρήσης των υπολογιστών στο παρασκήνιο και δε θα γίνει αντιληπτό από τους χρήστες, οι οποίοι θα είναι υποχρεωμένοι να περιμένουν λιγότερο χρόνο για να ολοκληρωθούν οι offline ενημερώσεις.

πηγή: gr.pcmag.com

Keywords
Τυχαία Θέματα