Πρωταθλητής Εφήβων ο Άρης με νίκη επί του ΠΑΟΚ στον τελικό

Ο Άρης νίκησε τον ΠΑΟΚ με 71-64 στον μεγάλο τελικό του πρωταθλήματος στην κατηγορία Εφήβων της ΕΚΑΣΘ και αναδείχτηκε πρωταθλητής στη Θεσσαλονίκη. Οι "κιτρινόμαυροι" κέρδισαν το εισιτήριο για την τελική φάση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Εφήβων και παράλληλα πήραν την... άτυπη ρεβάνς για τον περσινό χαμένο τελικό από τον κάτοχο του τίτλου, Δικέφαλο

του Βορρά.

Στο Final 4 που διεξήχθη στο Κλειστό Γυμναστήριο της Μίκρας, την τρίτη θέση κατέκτησε ο Μαντουλίδης που νωρίτερα είχε νικήσε τον Ηρακλή με 77-63. Μετά το τέλος του τελικού πραγματοποιήθηκαν οι απονομές των μεταλλίων και του τροπαίου στον Άρη και εκτυλίχθηκαν όμορφες εικόνες με τους παίκτες και των τεσσάρων ομάδων να φωτογραφίζονται αγκαλιά. Οι πρωταθλητές "κιτρινόμαυροι" βέβαια πανηγύρισαν στη συνέχεια για την επιτυχία τους.

Ο τελικός είχε συναρπαστική εξέλιξη. Ο Άρης είχε μεν τον έλεγχο στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα με προβάδισμα ασφαλείας, αλλά ο ΠΑΟΚ έκανε την αντεπίθεσή του στο φινάλε και μετέτρεψε το παιχνίδι σε ντέρμπι στο τελευταίο τρίλεπτο μειώνοντας στους -4 πόντους τη διαφορά.

Από το ξεκίνημα οι "κιτρινόμαυροι" μπήκαν πιο δυνατά στο παρκέ και προηγήθηκαν με 9-0. Χρειάστηκαν 4 λεπτά και 16 δευτερόλεπτα στο ματς για να σκοράρουν τους πρώτους πόντους τους οι "ασπρόμαυροι" και μάλιστα αυτοί ήρθαν με βολές. Ωστόσο, η πρώτη περίοδος έληξε με σκορ 21-16 υπέρ του Άρη, με τον ΠΑΟΚ να βρίσκει ρυθμό και να μειώνει σε 21-20 στις αρχές του β΄ δεκαλέπτου. Ο Άρης όμως πήρε τα ηνία της αναμέτρησης από τα μισά της β΄ περιόδου και έπειτα, ξεφεύγοντας με 33-22 και ολοκληρώνοντας το ημίχρονο με προβάδισμα 15 πόντων (41-26).

Η ομάδα του Δημήτρη Μπουσβάρου διατήρησε το πάνω χέρι και στην γ΄ περίοδο την οποία τελείωσε με προβάδισμα +9 πόντων (53-44). Ο ΠΑΟΚ όμως δεν τα παράτησε και έκανε την ύστατη προσπάθεια για να διεκδικήσει το τρόπαιο. Μείωσε στους -4 πόντους τη διαφορά στα τελευταία τρία λεπτά της αναμέτρησης (63-59) και έκανε ντέρμπι τον τελικό. Οι Σιδηροηλίας και Κάτος, όμως, έγραψαν το 68-61 στο 38:24 δίνοντας σημαντικό πλεονέκτημα στην ομάδα τους για να πάρει τη νίκη. Ακολούθησαν εκατέρωθεν άστοχες επιθέσεις πριν το παιχνίδι οδηγηθεί στην γραμμή των βολών. Οι παίκτες του Άρη αποδείχθηκαν ψύχραιμοι και πήραν τη νίκη με 71-64.

Δεκάλεπτα: 21-16, 41-26, 53-44, 71-64

Keywords
Τυχαία Θέματα