Λευκός Οίκος – Τραμπ: Αξιόπιστος σύμμαχος η Ελλάδα - Μητσοτάκης: Ενδιαφερόμαστε για το πρόγραμμα των F-35 (VIDEO)

Σε εξέλιξη είναι η συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Οι δύο ηγέτες είχαν τον καθιερωμένο διάλογο μπροστά στις κάμερες, και έπειτα αποσύρθηκαν για την κατ’ ιδίαν συνάντηση, ενώ στη συνέχεια θα πραγματοποιηθούν διευρυμένες συνομιλίες με τις αντιπροσωπείες των δύο κυβερνήσεων.

Ο κ. Τραμπ αναφέρθηκε στην εξόντωση του Σουλεϊμανί, λέγοντας πως «το γεγονός ότι εξοντώθηκε είναι καλό για πολλές χώρες». Απευθυνόμενος προς τον κ. Μητσοτάκης, ο κ. Τραμπ επεσήμανε: «Είμαι σίγουρος ότι

ο Έλληνας πρωθυπουργός θα έχει ενδιαφέροντα πράγματα να μου πει. Θα συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε τις διμερείς μας σχέσεις. Οι σχέσεις μας μπορούν να γίνουν ακόμα καλύτερες».

«Η Ελλάδα είναι αξιόπιστος και προβλέψιμος σύμμαχος σε μια περίπλοκη περιοχή του κόσμου», είπε ακόμη ο κ. Τραμπ, ενώ για το ενδεχόμενο αγοράς των F-35, επεσήμανε: «Για Έχουμε πολύ καλές σχέσεις με την Ελλάδα και θα κάνουμε πολλές συμφωνίες».

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός επεσήμανε πως η Ελλάδα ενδιαφέρεται για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα των F-35 καθώς επίσης και σε άλλα προγράμματα.

Από την πλευρά του, ο κ. Μητσοτάκης επαίνεσε τον πρόεδρο των ΗΠΑ για τη φορολογική πολιτική που ακολουθεί. «Είναι προνόμιό μου να βρίσκομαι εδώ σε μία περίοδο απρόβλεπτων εξελίξεων», συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης.

Το ζεύγος Μητσοτάκη υποδέχθηκε ο Ντόναλντ Τραμπ με τη σύζυγό του στο κατώφλι του Λευκού Οίκου.

Τον Αμερικανό Πρόεδρο συνοδεύουν ο Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Μάικ Πενς, ο υπουργός Εξωτερικών, Μάικο Πομπέο, ο Γουίλμπουρ Ρος, ο επιτελάρχης του Τραμπ, Mick Mulvaney και οι σύμβουλοι O’Brien, Jared Kushner και Larry Kudlow.

Πηγή ΦΩΤΟ: CBS

Keywords
Τυχαία Θέματα