Σε εξέλιξη η συνάντηση Μητσοτάκη - Τραμπ στον Λευκό Οίκο

Στον Λευκό Οίκο έφτασε πριν από λίγη ώρα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, όπου θα έχει συνάντηση με τον Ντόναλντ Τραμπ.

O κ. Μητσοτάκης έφτασε στον Λευκό Οίκο συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Μαρέβα. Το πρωθυπουργικό ζεύγος υποδέχτηκαν ο Αμερικανός πρόεδρος και η σύζυγός του, Μελάνια.

Η κατ’ ιδίαν συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Αμερικανό πρόεδρο αναμένεται να διαρκέσει περίπου μισή ώρα.

Όπως ανέφερε ο ίδιος ο πρωθυπουργός κατά την επίσκεψή του στη Φλόριντα, χθες και προχθές, η Ελλάδα

αυτή τη στιγμή είναι ο πιο αξιόπιστος και πιο προβλέψιμος σύμμαχος των Ηνωμένων Πολιτειών εντός ΝΑΤΟ.

Ο πρωθυπουργός, όπως σημειώνουν κυβερνητικές πηγές, θα τονίσει στον Αμερικανό πρόεδρο ότι η χώρα μας είναι βασικός παράγοντας σταθερότητας στα Βαλκάνια και στην Ανατολική Μεσόγειο και παράλληλα οικονομικά, έχει αφήσει πίσω της την κρίση και προβάλλει ως ελκυστική επιλογή για επενδύσεις.

Ειδικά για τη «συμφωνία» Τουρκίας – Λιβύης, θα επαναλάβει ότι είναι άκυρη, απαράδεκτη και δεν παράγει κανένα νομικό αποτέλεσμα.

Επίσης αναμένεται να τονίσει ότι η Ελλάδα έχει το δίκιο με το μέρος της και ότι δεν πρόκειται να δεχτεί καμία παραβίαση των κυριαρχικών της δικαιωμάτων όπως ορίζονται από το διεθνές δίκαιο.

Ο πρωθυπουργός επισκέπτεται τον Λευκό Οίκο σε μια συγκυρία που, όπως έχει τονίσει, οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις βρίσκονται στο καλύτερο επίπεδο που ήταν ποτέ. Τόσο η ψήφιση του Eastmed Act από το Κογκρέσο, όσο και οι θέσεις του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και του Έλληνα πρέσβη στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ εναντίον της δήθεν συμφωνίας Τουρκίας – Λιβύης ενισχύουν τις ελληνικές θέσεις, την ώρα που η Τουρκία έχει οδηγηθεί, όπως έχει σημειώσει ο κ. Μητσοτάκης, στην απόλυτη απομόνωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα