ΛΑΕ Θεσσαλονίκης: Προκλητική η πρόταση Καμμένου για την εξαγορά των δανείων του προσωπικού του ΥΠΕΘΑ

Σφοδρή επίθεση κατά του υπουργού Εθνικής Άμυνας και προέδρου των ΑΝΕΛ, Πάνου Καμμένου εξαπολύει η Λαϊκή Ενότητα Α' Θεσσαλονίκης, με ανακοίνωσή της, με αφορμή τη δυνατότητα εξαγοράς με ευνοϊκούς όρους του συνόλου των δανείων του στρατιωτικού και πολιτικού προσωπικού.

Η ΛΑΕ «καταγγέλλει την υποκριτική, προκλητική, και ανάλγητη συμπεριφορά του Π. Καμμένου, απέναντι στο σύνολο της χειμαζόμενης κοινωνίας», ενώ προσθέτει πως είναι φανερό ότι «με την προτεινόμενη «ρύθμιση», δεν επιβαρύνονται ούτε στο ελάχιστο οι συστημικές τράπεζες, ενώ αντίθετα, όλο το κόστος της ελάφρυνσης το επιβαρύνονται ο ΑΟΟΑ και τα ταμεία των Ενόπλων Δυνάμεων».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Εξαγορά από τις συστημικές τράπεζες του συνόλου των ληξιπρόθεσμων και ενήμερων δανείων του στρατιωτικού και πολιτικού προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων εξήγγειλε ο Υπ. Εθνικής Άμυνας Π. Καμμένος. Τα δάνεια αυτά θα πληρώσουν στο σύνολό τους στις τράπεζες ο ΑΟΟΑ και τα ταμεία των Ενόπλων Δυνάμεων, και θα τα εξαγοράσουν από αυτούς οι δανειολήπτες, στην τιμή που θα τα πουλούσαν οι τράπεζες στα funds.

Η Λαϊκή Ενότητα Α΄ Θεσσαλονίκης, χωρίς να αγνοεί τις συνέπειες στο προσωπικό του ΥΠΕΘΑ από τις μειώσεις που υπέστησαν και οι δικοί τους μισθοί, καταγγέλλει την υποκριτική, προκλητική, και ανάλγητη συμπεριφορά του Π. Καμμένου, απέναντι στο σύνολο της χειμαζόμενης κοινωνίας, γιατί, μαζί με όλη την υπόλοιπη κυβέρνηση, στις 15 Γενάρη μόλις, ψήφισε ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς για όλα τα ληξιπρόθεσμα δάνεια στις τράπεζες και για οφειλές πάνω από 500 ευρώ στο Δημόσιο και στα ασφαλιστικά ταμεία, χωρίς καμιά προστασία της πρώτης κατοικίας, ακόμη και ανέργων και ατόμων με ειδικές ανάγκες, και ετοιμάζονται να τροποποιήσουν επί το δυσμενέστερο τον ήδη αναποτελεσματικό ν. Κατσέλη.

Είναι φανερό, ότι ο κ. Καμμένος, αντιλαμβανόμενος το μέγεθος των επιπτώσεων του πολυνόμου που ψήφισε και στο προσωπικό του Υπουργείου του, σπεύδει να διεκδικήσει το μερίδιο που του «ανήκει» σε μια ιδιότυπη παρατεταμένη προεκλογική περίοδο που έχει ξεκινήσει από πλευράς της κυβέρνησης, αναγγέλλοντας επιμέρους ρυθμίσεις, την ίδια ώρα που η κοινωνία στενάζει κάτω από την πίεση των συνεχών αντιλαϊκών μέτρων που συμφωνούνται στις αλλεπάλληλες αξιολογήσεις.

Είναι φανερό επίσης, ότι με την προτεινόμενη «ρύθμιση», δεν επιβαρύνονται ούτε στο ελάχιστο οι συστημικές τράπεζες, ενώ αντίθετα, όλο το κόστος της ελάφρυνσης το επιβαρύνονται ο ΑΟΟΑ και τα ταμεία των Ενόπλων Δυνάμεων, με άγνωστες συνέπειες για τα οικονομικά τους, από τις επιπτώσεις αυτής της ρύθμισης.

Επειδή, για την κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου, πάνω απ΄ όλα, υπερισχύει το δίκαιο των τραπεζιτών. Άλλωστε, σύμφωνα και με πρόσφατες δηλώσεις «επιφανών» παραγόντων τους, τις τράπεζες έσωσαν με τα μνημόνια οι Ε.Ε., ΔΝΤ,ΕΚΤ και όλες οι μνημονιακές κυβερνήσεις».

Keywords
Τυχαία Θέματα