ΛΑΕ: κ. Τσίπρα, δυστυχώς, η Θεσσαλονίκη κατάντησε πρωτεύουσα της ανεργίας και όχι των Βαλκανίων

Εξόρμηση στην πόλη έκανε σήμερα, Σάββατο, η Λαϊκή Ενότητα Α΄ Θεσσαλονίκης, ημέρα της επίσκεψης του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη για τη συνάντησή του με τους παραγωγικούς φορείς.

Τα μέλη της Λαϊκή Ενότητας μοίρασαν την προκήρυξη, με την οποία καλούν τον κόσμο να πάρει μαζικά μέρος στις κινητοποιήσεις στη ΔΕΘ.

"Ημέρα που ο κ.

Τσίπρας, με την άνεση ενός πρωθυπουργού ο οποίος είναι έτοιμος να υποσχεθεί τα πάντα προκειμένου να παραμείνει στην εξουσία, δήλωσε ότι «με την επίλυση του ονοματολογικού της πΓΔΜ, η Θεσσαλονίκη θα γίνει πραγματικά η πρωτεύουσα των Βαλκανίων, και δεν θα είναι μια πόλη που θα παρακαλάει φέρνοντας τον τίτλο της συμπρωτεύουσας».

Το να επαναλαμβάνει ο κ. Τσίπρας αυτά που έλεγε ο π. Υπουργός Μ-Θ, Γ. Πασχαλίδης το 2000, θα ήταν απλώς ένα κακόγουστο ριμέικ, αν η Θεσσαλονίκη, παρά τις μεγαλοστομίες όλων των κυβερνώντων, κεντρικών και τοπικών, όχι μόνον δεν έγινε πρωτεύουσα των Βαλκανίων, αλλά την κατάντησαν πρωτεύουσα της ανεργίας εδώ και αρκετά χρόνια.

Με τις επιχειρήσεις και τα μαγαζιά της να βάζουν λουκέτο με ταχύτητα φωτός, άλλες να μετεγκαθίστανται στις βαλκανικές χώρες, τους νέους της να φεύγουν μετανάστες στο εξωτερικό, τους άστεγους να πληθαίνουν, το 40% των κατοίκων να δηλώνουν ότι έχουν τουλάχιστον έναν άνεργο στην οικογένεια, τους συνταξιούχους να ζουν ολόκληρες οικογένειες με τηνπενιχρή τους σύνταξη.Αυτά όμως, προφανώς δεν αφορούσαν τους συνομιλητές που επέλεξε να έχει ο κ. Τσίπρας στη σημερινή του συνάντηση, και μάλλον είναι πολύ νέα και άπειρη η κα Νοτοπούλου για να τον ενημερώσει", αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΛΑΕ.

Η Λαϊκή Ενότητα Α΄ Θεσσαλονίκης καλεί όλους και όλες στους δρόμους των αγώνων, όλους και όλες σε προσυγκέντρωση στις 8 Σεπτέμβρη, στις 5.30΄ μ.μ., στη συμβολή των οδών Εγνατίας και Αγ. Σοφίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα