Λ. Αυγενάκης: Δεν έχει γίνει κανένα λάθος με τη σύνθεση της ΕΕΑ

Την νομιμότητα της σύνθεσης της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού (ΕΕΑ) που εξέδωσε την γνωμοδότηση για τον ΠΑΟΚ και την Ξάνθη υπερασπίστηκε ο κ. Λευτέρης Αυγενάκης στην Βουλή, απαντώντας στην αντιπολίτευση που ισχυρίζεται ότι η κυβέρνηση διόρισε μέλη στην επιτροπή παραβιάζοντας το θεσμικό πλαίσιο.

“Ο νόμος δεν προβλέπει την σύμφωνη γνώμη της κοινοβουλευτικής επιτροπής Μορφωτικών

Υποθέσεων για τον ορισμό των μελών της επιτροπής αδειοδότησης. Ο νόμος Βασιλειάδη προέβλεπε την σύσταση νομικού προσώπου ιδιωτικού δικαίου με Προεδρικό Διάταγμα. Το διάταγμα δεν έχει εκδοθεί με αποτέλεσμα να ισχύει ο παλιός νόμος” εξήγησε αρχικά ο υφυπουργός Αθλητισμού για να επισημάνει ότι “αν είχαμε κάνει λάθος να είστε σίγουροι πως θα το είχαμε παραδεχθεί και διορθώσει ώστε να επανέλθει η τήρηση των κανόνων. Για εμάς η διάθεση συνεργασίας είναι διαρκής”.

Πάντως, ο κ. Αυγενάκης δεν θέλησε να επεκταθεί περαιτέρω στο ζήτημα που έχει ανακύψει αναφορικά με την γνωμοδότηση της ΕΕΑ και μίλησε για τις συνολικές δράσεις του χαρτοφυλακίου του. Κατά την συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής επιτροπής μορφωτικών υποθέσεων όπου συζητείται μνημόνιο συνεργασίας με την Ιαπωνία, ο κ. Αυγενάκης ανέφερε μεταξύ άλλων ότι σε συνεργασία με το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης θα χρηματοδοτηθεί η ενίσχυση του VAR με την αγορά της εφαρμογής για την γραφή του οφσάιτ αξίας 230 χιλ ευρώ. Παράλληλα είπε ότι αναφέρθηκε στις δράσεις ενόψει τον Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο, τις δράσεις για την αντιμετώπιση της χειραγώγησης αγώνων ποδοσφαίρου με την κύρωση της σύμβασης Μακόλιν αλλά και τις ενέργειες για την δημιουργία σύγχρονου εργαστηρίου για την αντιμετώπιση του ντόπινγκ.

Επίσης, ο υφυπουργός ανέφερε ότι σύντομα θα παρουσιαστεί ο νόμος για την αντιμετώπιση της αθλητικής βίας που θα ορίζει τις προϋποθέσεις λειτουργίας αθλητικών λεσχών ενώ εως τέλος Φεβρουαρίου θα παρουσιαστεί το σχέδιο για την δημιουργία αθλητικού κέντρου για ΑμΕΑ.

Πηγή: protothema.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα