Κυρίζογλου για μετρό: Οι πολίτες της Θεσσαλονίκης δεν δέχονται να υποτιμώνται από κανέναν

Μια σειρά από αιτήματα αναμένεται να θέσουν οι δήμαρχοι της Θεσσαλονίκης με αφορμή την άφιξη του πρωθυπουργού και κυβερνητικού κλιμακίου στην πόλη. Μεταξύ άλλων θα θίξουν τα ζητήματα της ανεργίας, αξιοποίησης του Θερμαϊκού και του θαλάσσιου μετώπου, απόδοσης των στρατοπέδων στις τοπικές κοινωνίες, κοινωνικές δομές και οικονομική βιωσιμότητα

των δήμων. «Περιμένουμε την ομιλία του πρωθυπουργού και τις εξαγγελίες», είπε ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας και δήμαρχος Αμπελοκήπων - Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου προσθέτοντας πως «με χαρά θα χειροκροτήσουμε κάθε θετικό, ενώ θα διαμαρτυρηθούμε και θα συγκρουστούμε με καθετί που μας βρίσκει αντίθετους».

Ο κ. Κυρίζογλου αφού εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις συναντήσεις που είχε τόσο με τον υπουργό Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκο όσο και με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, τόνισε πως περιμένει την ομιλία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ και την υλοποίηση των αιτημάτων που έθεσαν οι δήμοι.

Όσον αφορά το μετρό Θεσσαλονίκης ο κ. Κυρίζογλου εξέφρασε επιφυλάξεις για τον τρόπο λειτουργίας του έργου, εφόσον ξεκινήσει χωρίς να συμπεριληφθεί ο σταθμός της Βενιζέλου.

"Καλή η επικοινωνιακή διαχείριση από την προηγούμενη κυβέρνηση αλλά ο χρόνος πέρασε και δεν βλέπουμε να είναι έτοιμο το 2020. Μετρό που να λειτουργεί πραγματικά και με τον σταθμό Βενιζέλου και χωρίς μουσαμάδες. Οι πολίτες της Θεσσαλονίκης δεν δέχονται να υποτιμώνται από κανέναν", ανέφερε. Μιλώντας για τις αστικές συγκοινωνίες, ο κ. Κυρίζογλου δήλωσε ότι από έρευνα που έκανε και απευθυνόμενος στη νέα διοίκηση, ενημερώθηκε όπως είπε με στοιχεία ότι από τα 210 λεωφορεία που άφησε η προηγούμενη διοίκηση μέσα σε εννέα εργάσιμες μέρες τέθηκαν σε λειτουργία 70 επιπλέον λεωφορεία. "Φυσικά ή θα πρέπει να μισθωθούν η να αγοραστούν καινούργια λεωφορεία. Με το νόμο Σπίρτζη όμως που υπάρχει θα απαιτηθεί ένα σημαντικό χρονικό διάστημα είτε για αγορά είτε για την μίσθωση. Έτσι, θα πρέπει να πέσει άμεσα το βάρος στη συντήρηση και στο να τεθούν περισσότερα λεωφορεία στην κυκλοφορία ώσπου σε ένα εξάμηνο για την μίσθωση, περισσότερος χρόνος θα χρειαστεί για την αγορά, να δούμε τι θα γίνει με το θέμα των συγκοινωνιών", τόνισε.

Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της ΠΕΔ-ΚΜ και δήμαρχος Νέαπολης - Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης, πρόσθεσε πως στα θέματα που θα κληθεί η κυβέρνηση να βρει λύσεις πρέπει να είναι και η καταστροφή του δάσους του Σέιχ Σου από το φυλλοφάγο έντομο.

Keywords
Τυχαία Θέματα