Λ. Κυρίζογλου: Να γίνει αναλογική κατανομή των προσφύγων σε όλη την Ελλάδα

Να γίνει αναλογική κατανομή των προσφύγων και μεταναστών που έρχονται από τα νησιά, σε όλη την Ελλάδα, ζήτησε ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας και δήμαρχος Αμπελοκήπων - Μενεμένης, Λάζαρος Κυριζογλου.

Όπως είπε ο κ. Κυρίζογλου η ΠΕΔ-ΚΜ εξέφρασε στο πρόσφατο παρελθόν την έντονη διαμαρτυρία της για τις αυξανόμενες προσφυγικές ροές, ωστόσο όπως είπε η προηγούμενη κυβέρνηση τους αγνόησε. "Εμείς δεν έχουμε καμία ενημέρωση από τον αρμόδιο πολιτικά για την μεταναστευτική

πολιτική και πληροφορηθήκαμε για τα φαινόμενα τα προχθεσινά τα χθεσινά και τα σημερινά πρόσφατα. Ωστόσο και με την προηγούμενη και με την σημερινή, είχαμε, έχουμε και θα έχουμε τη θέση όλοι μαζί να σηκώσουμε αυτό το βάρος αναλογικά και γεωγραφικά σε όλες τις περιοχές της Ελλάδας ", ανέφερε ο κ. Κυρίζογλου και πρόσθεσε:

"Είναι αδιανόητο στα ακριτικά νησιά να βρίσκεται η συντριπτική πλειοψηφία των προσφύγων. Ούτε όμως να δεχθούμε το 50% να βρίσκεται στα νησιά και το άλλο 50 στην Κεντρική Μακεδονία".

Όπως ανέφερε ο Λάζαρος Κυρίζογλου, από ενημέρωση που είχε από δημάρχους, οι δομές σε Νέα Καβάλα και Διαβατά είναι υπερπλήρης και αν προστεθούν και άλλοι πρόσφυγες σε αυτές θα επικρατήσει το αδιαχώρητο.

Keywords
Τυχαία Θέματα