Κυριάκος Μητσοτάκης: Η πολιτική αλλαγή απαραίτητη προϋπόθεση για μια γενναία φυγή της χώρας προς τα εμπρός

Σε ερωτήσεις εκπροσώπων του επιχειρηματικού κόσμου απάντησε κατά, του διάρκεια του δείπνου στο πλαίσιο του "Thessaloniki Summit" που οργανώνει ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος στο συνεδριακό κέντρο"Ι. Βελλίδης" της ΔΕΘ, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητστοτάκης τόνισε αρχικά πως απαραίτητη προϋπόθεση για μια γενναία φυγή της χώρας προς τα εμπρός, είναι η πολιτική αλλαγή,

"Χωρίς μια νέα κυβέρνηση ισχυρή

κυβέρνηση, με νωπή λαϊκή εντολή κι ξεκάθαρη εντολή να υλοποιήσει ένα πρόγραμμα, πολύ φοβάμαι ότι η οικονομία θα συνεχίσει να σέρνεται", ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

Όπως είπε σε αντίθεση με την κυβέρνηση που δεν λέει τίποτε για μετά το 2018 η Νέα Δημοκρατία έχει ένα ξεκάθαρο μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα, επισημαίνοντας πως δεν μπορεί να υπάρξει καθαρή έξοδος από τα μνημόνια τον Αύγουστο του 2018, όπως υποστηρίζει η κυβέρνηση.

"Στα λόγια θα είναι καθαρή έξοδος από τα μνημόνια, στην πράξη η χώρα θα συνεχίσει να βρίσκεται σε ένα ασφυκτικό πλαίσιο", επισήμανε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. αναφέρθηκε ακόμα στην επένδυση του Ελληνικού αλλά και στην επένδυση της Ελληνικός Χρυσός στη Χαλκιδική.

Για το Ελληνικό είπε ότι ότι η καθυστέρηση στην υλοποίηση της επένδυσης γίνεται όχι ερήμην ενός τμήματος της κυβέρνησης και ενώ για την επένδυση στη Χαλκιδική τόνισε πως μέλη της κυβέρνησης έχουν ταχθεί κατά της εξορυκτικής δραστηριότητας.

Παράλληλα έκανε λόγο για "διγλωσσία" της κυβέρνησης στο θέμα των επενδύσεων και παρατήρησε πως δεν είναι δυνατό να συνεδριάζει ο ΣΥΡΙΖΑ για να αποφασίσει εάν θα γίνει η επένδυση στο Ελληνικό.

Τέλος ο Κυριάκος Μητσοτάκης προχώρησε στη δέσμευση για μείωση της φορολογίας στις επιχειρήσεις και του ΕΝΦΙΑ ενώ δήλωσε πως δεν έχει καμιά πρόθεση το όποιο πλεόνασμα να το κατευθύνει στην αύξηση των κρατικών δαπανών, αλλά κατ εξοχήν στη μείωση της φορολογίας.

Νωρίτερα στο χαιρετισμό του ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος, Αθανάσιος Σαββάκης, αφού καλωσόρισε τον κ. Μητσοτάκης είπε πως το διήμερο Thessaloniki Summit 2017 έχει ως κεντρικό θέμα τη μεταποίηση. Και μάλιστα την ισχυρή και διεθνώς ανταγωνιστική μεταποίηση, που θ΄ αποτελέσει τη βασική προϋπόθεση για ένα νέο αναπτυξιακό μοντέλο για τη χώρα.

"Επιτέλους, αυτή η χώρα χρειάζεται να δουλέψει παραγωγικά, να εξάγει διεθνώς εμπορεύσιμα προϊόντα, να καινοτομήσει. Οι δυνατότητες της εγχώριας μεταποιητικής δραστηριότητας είναι μεγάλες. Πρέπει όμως αυτές οι δυνατότητες να αναδειχθούν, ούτως ώστε να γίνουμε ορατοί σε εγχώριους και διεθνείς επενδυτές και να εξασφαλίσουμε έτσι νέες θέσεις εργασίας στους νέους μας που άδικα εγκαταλείπουν ο ένας μετά τον άλλο αυτή τη χώρα", τόνισε ο κ. Σαββάκης και πρόσθεσε:

"Κατά τον ΣΒΒΕ, οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις στη λειτουργία του κράτους και της οικονομίας δεν μπορούν να γίνονται βιαστικά, και, πολλές φορές υπό το κράτος του φόβου και της εξόδου της χώρας από την ζώνη του ευρώ.

To ζητούμενο από εμάς είναι ένα: «Να υπάρχει σχέδιο".

Keywords
Τυχαία Θέματα