Κυρ. Μητσοτάκης: Σύντομα θα ανακοινώσουμε τις προθέσεις μας για τις αυτοδιοικητικές εκλογές

Για το αν θα δώσει χρίσμα σε δημοτικές και περιφερειακές εκλογές μίλησε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο της συνέντευξης τύπου στην 83η ΔΕΘ.

Για τις περιφερειακές εκλογές τόνισε ότι «η ΝΔ θα στηρίξει συγκεκριμένα πρόσωπα και συνδυασμούς γιατί στον δικό μας τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε την οργάνωση του κράτους οι περιφέρειες είναι

κρίσιμος αναπτυξιακός βραχίονας για την υλοποίηση της πολιτικής μας. Δεν σημαίνει αυτό ότι θα στηρίξουμε υποψηφίους που προέρχονται από την ΝΔ. Μπορεί να επιλέξουμε πρόσωπα που είναι έξω από τη ΝΔ. Θα στηρίξουμε συγκεκριμένα πρόσωπα και συγκεκριμένους συνδυασμούς».

«Δεν βλέπω να υπάρχει η ίδια ανάγκη στις εκλογές πρώτου βαθμού όσο δε αν πιστεύει κανείς στην χειραφέτηση των τοπικών κοινωνιών τότε τα κόμματα σταδιακά θα πρέπει να απομακρύνονται από τις λογικές των χρισμάτων, της στήριξης και να δίνουμε την δυνατότητα στις τοπικές κοινωνίες να εκφραστούν με τον τρόπο με το οποίο αυτές πιστεύουν ότι είναι ο πιο κατάλληλος. Σύντομα θα ανακοινώσουμε τις προθέσεις μας ως προς τις εκλογές 2ου βαθμού».

Keywords
Τυχαία Θέματα