Κυρ. Μητσοτάκης: Η υπόθεση Novartis στήθηκε για να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, χαρακτήρισε την υπόθεση Novartis ως μια οργανωμένη σκευωρία του κ. Τσίπρα με σκοπό να σπιλώσει τους πολιτικούς του αντιπάλους και να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, τόνισε ότι η προανακριτική επιτροπή οφείλει να αναγνωρίσει όλη την αλήθεια και να δοθεί η δυνατότητα οι δέκα να αποδείξουν την αθωότητά τους. Ο κ. Τσίπρας να μη σπεύσει να κλείσει την προανακριτική - θα είναι η απόλυτη συγκάλυψη, επεσήμανε.

"Θα ήθελα οι πολίτες να αναρωτηθούν γιατί το κάνει αυτό ο κ. Τσίπρας. Το κάνει γιατί το βασικό του αφήγημα (για την οικονομία) έχει καταρρεύσει. Θα προσπαθήσει με κάθε τρόπο, περιμένω και άλλες επιθέσεις, να επενδύσει σε αυτόν τον διχασμό. Εμείς θα μιλάμε για την επόμενη μέρα της χώρας, για καλύτερα σχολεία και η συζήτηση θα είναι για το μέλλον και όχι για το παρελθόν", σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Ερωτηθείς τι θα κάνει αν αποδειχθεί η ενοχή κάποιου στελέχους της ΝΔ, ο κ. Μητσοτάκης είπε: "Είναι αυτονόητο ότι θα αποτελέσει παρελθόν για τη ΝΔ. Η προανακριτική να κάνει τη δουλειά της. Να δοθεί η ευκαιρία σε αυτούς τους ανθρώπους να αποδείξουν την αθωότητά τους. Ο κ. Τσίπρας μίλησε για πολιτική ευθύνη. Τι έκανε όμως ο κ. Τσίπρας για τη φαρμακευτική δαπάνη;".

"Με ενδιαφέρει να αξιοποιήσουμε το όποιο κέρδος από την υπερσυνταγογράφηση για να γυρίσουμε το κέρδος στους πολίτες. Να κάνουμε τη ζωή τους πιο εύκολη. Να μπορούμε να παραδίδουμε φάρμακα στο σπίτι. Αν μαζέψουμε τη διαφθορά τότε τα χρήματα θα τα γυρίσουμε πίσω στους πολίτες", συμπλήρωσε.

"Να αποδοθούν ευθύνες για την υπόθεση Novartis, αλλά αυτό δεν είναι το μόνο ζήτημα, δεν είναι η ουσία", διευκρίνισε ο επικεφαλής της γαλάζιας παράταξης.

"Δεσμεύομαι πως το άρθρο 86 περί ευθύνης υπουργών θα αλλάξει", είπε στη συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης, ενώ έδωσε ως παράδειγμα τον Κουρουμπλή. "Η κυβέρνηση συγκάλυψε τον Παναγιώτη Κουρουμπλή στην υπόθεση Novartis".

"Ο πρωθυπουργός ενδιαφέρεται για τις υποψίες, έχουμε φτάσει στο σημείο ο αθώος να πρέπει να αποδείξει ότι είναι αθώος. Ποιος σοβαρός άνθρωπος θα θελήσει να ασχοληθεί με την πολιτική όταν θα ξέρει ότι μπορεί να σπιλωθεί από οποιονδήποτε; Στη Βουλή υπήρχε η αντίθεση του αξιοπρεπούς κ. Πικραμμένου από τη μια και του κ. Πολάκη να χασκογελά από την άλλη".

Δεν θα επιτρέψουμε να βουλιάξει ο τόπος σε μια δύσκολη εποχή. Η συζήτηση για την ουσία, για το πώς ο κ. Τσίπρας πρόδωσε τη χώρα θα αναδειχθεί με σοβαρότητα, τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Keywords
Τυχαία Θέματα