Όλα όσα μπορείτε να κάνετε αυτό το σαββατοκύριακο στη Θεσσαλονίκη!

Πολλές εκδηλώσεις για όλα τα γούστα περιλαμβάνει η πολιτιστική ατζέντα του σαββατοκύριακου και για το διήμερο 24-25 Φεβρουαρίου, στη Θεσσαλονίκη.

Κάτοικοι κι επισκέπτες της πόλης έχουν να επιλέξουν μεταξύ θεατρικών παραστάσεων, μουσικών εκδηλώσεων και ξεναγήσεων, ενώ αρκετές είναι και οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις για το μικρότερο σε ηλικία κοινό.

Διαβάστε όσα ξεχώρισε για σας το Thestival και κάνετε την επιλογή σας:

Σαββατοκύριακο για τα παιδιά στο

Τελλόγλειο

Ένας νέος κύκλος εκπαιδευτικών εργαστηρίων για παιδιά ξεκίνησε στο Τελλόγλειο Ίδρυμα. Κάθε Σαββατοκύριακο, παιδιά ηλικίας 4 έως 12 ετών, συμμετέχουν σε εικαστικές δραστηριότητες, που απελευθερώνουν τη δημιουργική έκφραση και τη φαντασία τους. Παράλληλα αυτήν την περίοδο ξεκινά ένα νέο μουσικό εργαστήριο, που στόχο έχει να παρασύρει τα παιδιά σε μελωδικές διαδρομές μέσα από διασκεδαστικά παιχνίδια. Οι εγγραφές άρχισαν!

Εικαστικό εργαστήριο «Ουράνιο τόξο» (ηλικίες 4-6 ετών, Σάββατο 10.00 -12.00 και 12.30 – 14.30, εργαστήριο 1ου ορόφου)

Ένα πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης, με έμφαση στην ελευθερία έκφρασης μέσα από το εικαστικό παιχνίδι. Τα παιδιά καλούνται, με την καθοδήγηση των εκπαιδευτριών, να εξερευνήσουν διάφορα είδη τέχνης, μέσα από κατάλληλα προσαρμοσμένες για την ηλικία τους ασκήσεις και δράσεις, που στόχο έχουν την εξοικείωση τους με την καλλιτεχνική παραγωγή και με τον μουσειακό χώρο.

Εργαστήριο εικαστικών Ι (ηλικίες 7-9 ετών, Κυριακή 10.00-12.00, Εργαστήριο Miro)
Βασιζόμενο στις τρέχουσες εκθέσεις του Τελλογλείου, τα παιδιά συμμετέχουν σε ένα ομαδικό παιχνίδι εξερεύνησης της τέχνης και του μουσειακού χώρου. Ακολουθώντας την φαντασία τους και τις οδηγίες των εκπαιδευτριών, σταδιακά αποκτούν κριτική σκέψη σε ζητήματα τέχνης και καλούνται τόσο να συζητήσουν όσο και να παράγουν τα δικά τους έργα τέχνης, γύρω από συγκεκριμένη θεματολογία.

Εργαστήριο εικαστικών ΙΙ (ηλικίες 10-12 ετών, Κυριακή 12.30-14.30, Εργαστήριο Miro)
Έχοντας ως στόχο την ανάδειξη της προσωπικής δημιουργικής τους έκφρασης, τα παιδιά αντλούν έμπνευση από τις εκθέσεις του Τελλογλείου, εξοικειώνονται με την εικαστική σκέψη και πειραματίζονται με διάφορους τρόπους εικαστικής παραγωγής, ενώ παράλληλα εξοικειώνονται με θεματικές της ιστορίας της Τέχνης και αναπτύσσουν εικαστικό διάλογο μεταξύ τους.

Μουσικό-εκπαιδευτικό πρόγραμμα από την ομάδα Τρίλλιες. (ηλικίες 4-6 ετών, Σάββατο 10.30-12.30, εργαστήριο Miro. Έναρξη 24 Φεβρουαρίου 2018)
Πρόγραμμα τυλιγμένο μέσα σε ιστορίες βγαλμένες από όπερες, μπαλέτα και παραμύθια της παράδοσης, γεμάτο μουσικά παιχνίδια και τραγούδια. Στόχος του εργαστηρίου είναι να έρθουν τα παιδιά σε επαφή με τα διάφορα μουσικά όργανα, να πειραματιστούν με τη φωνή και να διασκεδάσουν με παιχνίδια μίμησης, ανάπτυξης της προσωπικότητας, μουσικά quiz και επιτραπέζια.

Info:

Τελλόγλειο Ίδρυμα (Αγίου Δημητρίου 159Α)
Διάρκεια εργαστηρίων: 10 Φεβρουαρίου έως 2 Ιουνίου 2018
Ο κύκλος περιλαμβάνει 12 δίωρα εργαστήρια
Κόστος συμμετοχής: 80 ευρώ (10% έκπτωση στο δεύτερο παιδί. Το ποσό καταβάλλεται εφάπαξ κατά την εγγραφή. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.)
Πληροφορίες – εγγραφές στα τηλ. 2310 247111 και 2310 991614 (Τρίτη – Πέμπτη και Παρασκευή 9.00 – 14.00, Τετάρτη 9.00 – 14.00 και 17.00 – 21.00, Σάββατο – Κυριακή 10.00 – 18.00).

Thessaloniki JobFestival 2018

Για μία ακόμα χρονιά η πλατφόρμα αναζήτησης εργασίας Skywalker.gr – Εργασία στην Ελλάδα διοργανώνει το Thessaloniki #JobFestival με σκοπό να ενισχύσει την εργασία και την απασχολησιμότητα στην πόλη της Θεσσαλονίκης δημιουργώντας ένα περιβάλλον ενημέρωσης και δικτύωσης μεταξύ εργοδοτών που αναζητούν προσωπικό και υποψήφιων εργαζομένων.

Προγραμματισμένες συνεντεύξεις εργασίας, γνωριμία υποψηφίων με κορυφαίες εταιρίες από διάφορους κλάδους, workshop για τον συντονισμό των υποψηφίων με τη σύγχρονη αγορά εργασίας, διόρθωση βιογραφικών σημειωμάτων, επαγγελματική φωτογράφιση για το βιογραφικό και το LinkedIn προφίλ, συμβουλές styling και παιχνίδια δεξιοτήτων είναι οι κυριότερες δράσεις στις οποίες μπορείς να συμμετάσχεις, βελτιώνοντας την επαγγελματική σου ταυτότητα και αυξάνοντας τις πιθανότητές σου για ανεύρεση εργασίας.

Η είσοδος και η συμμετοχή στις δράσεις είναι ελεύθερη για τους επισκέπτες.

Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018, 10:00 – 18:00

Τοποθεσία: Capsis Hotel Thessaloniki, Μοναστηρίου 16

Thessaloniki Startup Weekend

Tο Thessaloniki Startup Weekend έφτασε. Ένα event σχεδιασμένο για να προσφέρει υψηλού επιπέδου βιωματική εκπαίδευση για νέους επιχειρηματίες είναι πλέον εδώ.

O συμμετέχοντες καλούνται να δημιουργήσουν μια λειτουργική Startup, ενώ ταυτόχρονα τους δίνεται η δυνατότητα να συνεργαστούν με άτομα που μοιράζονται όμοιες με εκείνους ιδέες, τα οποία τους ήταν μέχρι πρότινος άγνωστα.

Όλες οι ομάδες θα ακούνε ομιλίες από ιδρυτές βιομηχανιών και θα λαμβάνουν feedback για τις εργασίες τους από ντόπιους επιχειρηματίες. Αυτό το σαββατοκύριακο θα χαρακτηρίζεται από δράση, καινοτομία και εκπαίδευση.

Είτε αναζητάτε αυτό το feedback σε μια ιδέα σας, είτε ψάχνετε για κάποιον συνέταιρο με όμοιες με τις δικές σας φιλοδοξίες, ιδέες και οράματα, το Startup Weekend είναι το ιδανικό περιβάλλον όπου μπορείτε να δοκιμάσετε την ιδέα σας και να κάνετε τα πρώτα σας βήματα για τη δημιουργία της Startup εταιρίας των ονείρων σας.

Info:

Από Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 18:00 μέχρι Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 21:30

Τοποθεσία: OK!Thess, Κυδωνιών και Μαρία Κάλλας γωνία, Θεσσαλονίκη

Detrop και ΑΡΤΟΖΥΜΑ στη ΔΕΘ

Το τριήμερο 24- 26 Φεβρουαρίου πραγματοποιούνται οι κλαδικές εκθέσεις Detrop Boutique και Artozyma, στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, που καταλαμβάνουν φέτος εκθεσιακό χώρο που ξεπερνά τα 20.000 τετραγωνικά μέτρα, ενώ θα φιλοξενήσουν 190 ξένους εμπορικούς επισκέπτες (hosted buyers από 27 χώρες και ομαδικές συμμετοχές από τρεις).

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΔΕΘ Helexpo, η Detrop Boutique έχει συγκεντρώσει 230 εκθέτες (επιχειρήσεις και βιομηχανίες τροφίμων από όλη την χώρα), μέγεθος αυξημένο κατά 30% σε σχέση με την προηγούμενη διοργάνωση και αναπτύσσεται σε τέσσερα περίπτερα (8,9,10 και 12). Στην έκθεση συμμετέχουν εννέα Περιφέρειες της χώρας, η Κεντρικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Θεσσαλίας, Βορείου Αιγαίου, Ιονίων Νήσων, Πελοποννήσου, Νοτίου Αιγαίου, Στερεάς Ελλάδας και Κρήτης.

Οι παράλληλες εκδηλώσεις της Detrop Boutique, υπό τον τίτλο pairing experience, απαρτίζονται από τέσσερα διαφορετικά events, εκ των οποίων το πρώτο και μεγαλύτερο είναι τα Food Bars στο περίπτερο 9. Το δεύτερο event είναι η ενότητα Cheese & Wine στο περίπτερο 8, η οποία φέτος εμπλουτίζεται και με συνοδευτικά προϊόντα. Το τρίτο event είναι η «Γωνιά των Εκθετών», ένα ευρετήριο στην είσοδο του περιπτέρου 10, όπου θα παρουσιαστούν όλα τα συμμετέχοντα προϊόντα και οι παραγωγοί σε έναν φυσικό κατάλογο. Το δε τέταρτο event περιλαμβάνει ομιλίες και παρουσιάσεις από σεφ και ειδικούς για επίκαιρα θέματα της γαστρονομίας και των τροφίμων.

Η 8η Artozyma έχει προσελκύσει 86 άμεσους εκθέτες (αύξηση κατά 37% σε σχέση με την προηγούμενη διοργάνωση) και 86 έμμεσους εκθέτες, συμμετοχές από το εξωτερικό (από Ρουμανία και Βουλγαρία), ενώ ο εκθεσιακός της χώρος έχει αυξηθεί κατά 55%. Η φετινή Artozyma φιλοξενεί ένα μεγάλο θεματικό αφιέρωμα στα προϊόντα χωρίς γλουτένη, λακτόζη, ζάχαρη, για vegan, δηλαδή όλα τα Free From… Η ενότητα των προϊόντων χωρίς γλουτένη αποτελεί καρπό της συνεργασίας μεταξύ της ΔΕΘ-Helexpo και της Ελληνικής Εταιρείας Κοιλιοκάκης.

Η Artozyma φιλοξενεί παράλληλα ορισμένες από τις πιο σημαντικές εκδηλώσεις του κλάδου της αρτοποιίας, που είναι οι εξής:

- Το 3ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ψωμιού
- Το 24ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ζαχαροπλαστικής,
- H ημερίδα της Πανελλήνιας Ένωσης Τεχνολόγων Τροφίμων με θέμα: «Αρτοποιία – Ζαχαροπλαστική – Παγωτό, Σύγχρονες Τάσεις και Προοπτικές».
- Σεμινάρια με πολλά επίκαιρα ζητήματα που αφορούν τον κλάδο.

The Perfect Selfie στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

Πόσα selfies χωράνε στην ζωή της δεκαεξάχρονης Φινλανδής instagram star Ολίβια. Τι σημαίνουν για εκείνη 20.000 followers; Το KinderDocs φεστιβάλ ντοκιμαντέρ για παιδιά και νέους παρουσιάζει σε πρεμιέρα για την Ελλάδα το ντοκιμαντέρ The Perfect Selfie στο οποίο θα παρακολουθήσουμε ένα χρόνο από τη ζωή της Ολίβια. Η ζωή της δεν είναι πολύ διαφορετική από εκείνη των συνηθισμένων εφήβων: μοιράζεται δημόσια ωραίες στιγμές αλλά ταυτόχρονα επικρίνει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ανησυχεί για το πόσο επιφανειακοί και προκατειλημμένοι μπορεί να γίνουμε στο Instagram και στο Facebook αλλά και γνωρίζει ότι συμβάλλει στην ενίσχυση αυτής της τάσης. Παρακολουθούμε τη ζωή της Ολίβια και μαζί της ζούμε και εμείς και ό,τι δεν μοιράζεται στο διαδίκτυο. Μέσα από την ιστορία της γνωρίζουμε μια ολόκληρη γενιά σημερινών εφήβων.

Μετά την προβολή στη Θεσσαλονίκη θα ακολουθήσει συζήτηση με καλεσμένη την Ειρήνη Βουτσκόγλου, Μαθηματικό - MSc Πληροφοριακά συστήματα & Συγγραφέα του βιβλίου “Τα διαδίκτυα μας”.

Info:

Σάββατο 24 Φεβρουαρίου, ώρα 12:00

Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (ΔΕΘ-HELEXPO)

ΚΟΙΤΑ!

Η Κατερίνα Καραδήμα σκηνοθετεί τη βρεφική παράσταση «Κοίτα!», την ιστορία μιας ολόκληρης μέρας ενός μωρού μέσα στο σπίτι. Ανακαλύπτει ήχους και σκιές, κρύβεται, εμφανίζεται και παίζει με ό,τι του μοιάζει με παιχνίδι. Φτερά που πετούν, μπάλες που πέφτουν, χρώματα που αλλάζουν, νερό που κυλάει κι ένα μωρό που λίγο λίγο γίνεται παιδί. Η μαμά είναι κάπου εκεί γύρω ή και δεν είναι, αλλά κάθε φορά που κάτι σημαντικό συμβαίνει, εκείνο έχει την ανάγκη να μοιραστεί μαζί της την έκπληξη και τη χαρά της ανακάλυψης. Μ' ένα “Κοίτα!”.

Το θέατρο για βρέφη είναι ένα είδος θεάτρου πολύ ιδιαίτερο και όχι διαδεδομένο στην Ελλάδα. Μετά από μια έρευνα 4 χρόνων στις δράσεις και αντιδράσεις ενός μωρού, στο τί είναι το βρεφικό θέατρο και πώς απευθύνεται σε ένα μωρό, η Κατερίνα Καραδήμα έχει ετοιμάσει μία παράσταση - έκπληξη για τους πολύ μικρούς μας φίλους. Απευθύνεται σε βρέφη από 8 μηνών έως παιδιά 4 ετών αλλά και σε θεατρόφιλους που θα ήθελαν να ζήσουν αυτή την μοναδική θεατρική εμπειρία.

Info:

Βασιλικό Θέατρο, πλατεία Λ. Πύργου

Σάββατο 24 Φεβρουαρίου, 10.30 π.μ. και 12.00

Για βρέφη από 8 μηνών έως νήπια 4 χρόνων

Τιμή εισιτηρίου: Γενική είσοδος 7 ευρώ και ο δεύτερος συνοδός δωρεάν.

Μια παράσταση για τον ΠΑΟΚ

Το έργο αφορά μια οικογένεια που δηλώνει ΠΑΟΚ, κάθε μέλος της οποίας όμωςέχει χάσει κομμάτια του εαυτού του. Με κάποιο τρόπο έπαψε να είναι αυτόπου ο ΠΑΟΚ αντιπροσωπεύει. (Περηφάνια – Αντίσταση- Όνειρο – Κατάκτηση)

Ο παππούς, ετών 90, γεννημένος μαζί με τον ΠΑΟΚ, αναλαμβάνει να τους αφυπνίσει. Να ξανακάνει την οικογένεια υπερήφανη, όπως ο αετός. Τους παρασύρει, λοιπόν, σε ένα ταξίδι σε στιγμές της ιστορίας του ΠΑΟΚ και πολλές απρόβλεπτες για εκείνους
καταστάσεις. Στόχος του παππού είναι μέχρι τη μέρα των γενεθλίων του να έχει καταφέρει το στόχο του.

Είναι αρκετός χρόνος 6 μέρες για να αλλάξει το κλίμα σε μια οικογένεια;

Η παράσταση αναφέρεται στις αξίες του ΠΑΟΚ και στη δύναμη της οικογένειας, μεταφέρει μηνύματα κατά του σχολικού εκφοβισμού και φυσικά πολλές δόσεις γέλιου. Είναι επίσης μια παράσταση πραγματικά δια-δραστική, αφού οι μικροί και μεγάλοι θεατές θα κληθούν με ιδιαίτερο τρόπο να συμμετέχουν και να γίνουν και οι ίδιοι μέρος της ιστορίας της αγαπημένης τους ομάδας, να φυλάξουν τσίλιες στο Συντριβάνι, να ζήσουν το χτίσιμο της Τούμπας, να βάψουν τα πρόσωπά τους για μια ασπρόμαυρη εκδρομή, να ζωγραφίσουν και να κάνουν κερκίδα όπως μόνο εκείνοι μπορούν, αλλά και να βοηθήσουν τον παππού στο σχέδιό του.

info

Θέατρο Κολοσσαίον (Λεωφ. Βασιλίσσης Όλγας 150)
Παραστάσεις: 23-24 Φεβρουαρίου, 2-3 Μαρτίου
Ώρα: 17.30
Πληροφορίες/κρατήσεις: 6981875827

Απόψε τρώμε στης Ιοκάστης

Μια τρελή κωμωδία του Άκη Δήμου σε σκηνοθεσία της Λίας Παπαθανασίου, από την θεατρική ομάδα «Θέατρο Δυτικά» για δύο παραστάσεις!

Μια θεότρελη κωμωδία καταστάσεων! Μια μεγαλοαστική οικογένεια ετοιμάζεται για δείπνο. Την-φαινομενική-ηρεμία του σπιτιού ετοιμάζεται να ταράξει η άφιξη ενός περίεργου καλεσμένου! Έρχεται να τους τρομάξει, να τους αναστατώσει ή να τους προειδοποιήσει;

Info:

Πολιτιστικό Κέντρο "Αλέξανδρος", Εθν. Αμύνης 1

Σάββατο 24 και Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018
Ώρα 20:30

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Αντί εισιτηρίου θα συλλέγονται: τρόφιμα μακράς διαρκείας, χαρτικά – απορρυπαντικά – είδη προσωπικής υγιεινής υπέρ της «ΑΡΩΓΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ».

Όσο η καρδιά μου στην καταιγίδα

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος παρουσιάζει το έργο «Όσα η Καρδιά μου στην Καταιγίδα» του Άκη Δήμου, σε σκηνοθεσία Πάνου Δεληνικόπουλου, στο Μικρό Θέατρο Μονής Λαζαριστών.

Λίγα λόγια για το έργο

Σ’ ένα ορεινό χωριό της Κρήτης στις αρχές του περασμένου αιώνα. Στην ηλικία που γεννιέται η επιθυμία. Που το κορμί ξυπνάει κι ανακαλύπτει την έκτασή του. Ένα Αγόρι ερωτεύεται για πρώτη φορά. Όχι ένα κορίτσι, αλλά μια Γυναίκα. Ένας Άντρας και μια Μάνα κλείνουν τον κύκλο των σωμάτων που χορεύουν στην άκρη του γκρεμού. Των σωμάτων που απαγορεύεται να συναντηθούν. Με τη θάλασσα από κάτω τους να περιμένει.

Βασισμένος στην «Πρώτη Αγάπη» του Ιωάννη Κονδυλάκη, ο Άκης Δήμου γράφει μια παραλλαγή του γνωστού διηγήματος, για την ιερή, την απελπισμένη Πρώτη Αγάπη. Σε μια γλώσσα ποιητική, που θα μιλήσει για όσα το σώμα δεν μπόρεσε.

Info:

«Όσα η Καρδιά μου στην Καταιγίδα» του Άκη Δήμου

Σάββατο 24 Φεβρουαρίου, στις 21.00

Κυριακή 25 Φεβρουαρίου, στις 19.00

Μικρό Θέατρο Μονής Λαζαριστών

Τα πικρά δάκρυα της Πέτρα φον Καντ

Σε ένα αστικό σαλόνι της Δυτικής Γερμανίας, τη δεκαετία του 1970, έξι γυναίκες, που ανήκουν σε διαφορετικές γενιές παίζουν η κάθε μια το ρόλο της στην ερωτική ιστορία της διάσημης σχεδιάστριας μόδας Πέτρα Φον Καντ.

“Υποθέτω ότι οι άνθρωποι είμαστε πλασμένοι να χρειαζόμαστε ο ένας τον άλλον αλλά δεν έχουμε μάθει πώς να είμαστε με τον άλλον.”

Γύρω από αυτή τη διαπίστωση, ο Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ ύφανε “Τα πικρά δάκρυα της Πέτρα φον Καντ”, ένα έργο με έξι γυναικείους χαρακτήρες που συμπυκνώνει στις μεταξύ τους σχέσεις την προσπάθεια για συνύπαρξη αλλά και τα παιχνίδια εξουσίας, την προσκόλληση και τους κοινωνικούς ρόλους που κρύβονται πίσω από την αναζήτηση της αγάπης.

Info:

Σάββατο 24 Φεβρουαρίου, στις 21.00

Κυριακή 25 Φεβρουαρίου, 19.00

ΦΟΥΑΓΙΕ ΤΗΣ ΕΜΣ, Εθν. Αμύνης 2

Οι Κρημνοί

Οι κρημνοί είναι ένα θεατρικό performance σε σύλληψη και σκηνοθεσία του Ανδρέα Μπαλαούρα που πραγματεύεται τις ιδιάζουσες συμπεριφορές μίας ερωτικής σχέσης.
''Ο κρημνός ένα μόσχευμα, ένα κομμάτι του ιστού που λαμβάνεται από ένα μέρος του σώματος''. Όταν οι σχέσεις αποδομούνται, οι προσωπικότητες αλλοιώνονται, χάνεται η αξιοπρέπεια και η λογική. Τα κομμάτια δεν μπορούν να συνυπάρξουν για να ζήσουν αρμονικά. Η ζήλια, ο εγωισμός και η διεκδίκηση εκτοπίζουν τη βούληση. Οι στιγμές που το μυαλό ξεφεύγει πέρα από κάθε λογική, οι πράξεις μετατρέπονται σε παρανοϊκά βιώματα. Χρησιμοποιώντας τα νήματα σαν φλέβες, δένουνε τις πράξεις και άλλες φορές τις θρυμματίζουν.

Ποιoς μας δεν έζησε αυτά που δεν είπε ποτέ σε κανέναν;
“Κάτω ἔχασκε μέγας κρημνός, μονότονος, προκαλῶν σκοτοδίνην...”
(Α. Παπαδιαμάντης)

Info:

Σάββατο 24 και Κυριακή 25 Φεβρουαρίου στις 21:00
Θέατρο ''ΑΥΛΑΙΑ'', Πλ. ΧΑΝΘ
Γενική είσοδος: 10 ευρώ
Διάρκεια παράστασης 60 λεπτά

Για πάντα μαζί, ξανά μαζί

Μια μοντέρνα κωμωδία υποταγμένη στις σύγχρονες παθογένειες μιας οικογένειας όπου η συνήθεια και η φθορά της καθημερινότητας διαταράσσει την ισορροπία της. Η υποδόρια βία μέσα από το κωμικό στοιχείο σε όλη του την ψυχολογική, κοινωνική και γλωσσική του διάσταση απεικονίζει τις σύγχρονες προβληματικές ενός ζευγαριού ακυρώνοντας τις παραδοσιακές άξιες.Τα ποικίλα ερεθίσματα που γεννιούνται μέσα από τα σύνθετα σημειωτικά σημεία της παράστασης όπως το πλήθος γλωσσικών ολισθημάτων ανάμεσα στην απόρριψη και την αποδοχή, την τάξη και την αταξία, του ισχυρού και μη, συμβαδίζουν με τις εμπειρίες του κάθε αναγνώστη της παράστασης. Το αίσιο τέλος όμως είναι αυτό που μας διδάσκει ότι η αγάπη είναι αυτή που υπερνικά. Info:

Info:

Σαββατοκύριακο 24,25 Φεβρουαρίου 2018

Θέατρο " Σοφούλη " Τραπεζούντος 5, Καλαμαριά

Σάββατο 9:00μμ και Κυριακή 8:30μμ

Τιμή εισιτηρίου: κανονικό 10€, φοιτητικό & ανέργων 8€

Εσύ και τα σύννεφα σου στο Θέατρο Άρατος

Δύο αδερφές. Η μία με ψυχική νόσο κι εμμονή με τους πιθήκους. Η άλλη με θρησκευτική αυταπάρνηση αρνείται να την κλείσει σε ίδρυμα. Mία δύσκολη απόφαση που πυροδοτεί πολλές αντίρροπες δυνάμεις. Η σχέση τους εξελίσσεται σε μια σχέση αγάπης-μίσους όπως όλες οι σχέσεις συνεξάρτησης. Παιχνίδια εξουσίας έρχονται βίαια στην επιφάνεια. Ένας ζωολόγος προσπαθεί να τις βοηθήσει κι ένας έμπορος βουρτσών μπαίνει κατά λάθος στη ζωή τους και την περιπλέκει με έναν αστείο τρόπο. Το θέμα της διαφορετικότητας και του κοινωνικού ρατσισμού ρίχνει έντονα τη σκιά του στο κείμενο. Ένα έργο με έντονα ψυχαναλυτική φόρμα και πολλά επίπεδα κοινωνικής κριτικής. Η παράσταση προσπαθεί να ερμηνεύσει και να φωτίσει όλα αυτά τα διαφορετικά επίπεδα και ταυτόχρονα ν’ αγαπήσει και να καταλάβει αυτά τα ακραία πλάσματα.

Info:

Θέατρο Άρατος (Μοσκώφ 12)
Τηλέφωνο κρατήσεων: 6977 542 143
Τιμή εισιτηρίου: 10 ευρώ
Μειωμένο: 7 ευρώ
Κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις 21.00 (μόνο για 9 παραστάσεις) 24, 25 Φεβρουαρίου 2018

Περιμένοντας τον Γκοντό

-Πάμε.
-Δεν μπορούμε.
-Γιατί;
-Περιμένουμε τον Γκοντό.

Το έργο κατατάχθηκε στο λεγόμενο «Θέατρο του Παραλόγου». Θα μπορούσε να ναι μια κλοουνερί, ένα νούμερο στο τσίρκο, μια πραγματεία για την ανθρώπινη ύπαρξη, ένα δοκίμιο γραμμένο στον 21ο αιώνα που διανύουμε, μια κωμωδία που… παρωδεί την τραγωδία του ανθρώπινου είδους από την εμφάνισή του ως σήμερα.

Εβδομήντα χρόνια μετά τη συγγραφή του (1948) το αριστουργηματικό έργο του Σάμουελ Μπέκετ «Περιμένοντας το Γκοντό» φωτίζει τα αδιέξοδα της μεταπολεμικής Ευρώπης. Η Ρώσικη Επανάσταση του ΄17, που με το ξέσπασμά της δημιούργησε τεράστιες προσδοκίες, έχει γίνει πλέον καθεστώς, έχουν λήξει δυο παγκόσμιοι πόλεμοι που άφησαν εκατομμύρια νεκρούς κι ερείπια κι ο άνθρωπος στα μισά του 20ού αιώνα προσπαθεί να βρει την ελπίδα. Μετέωροι σε ένα έρημο τοπίο ο Βλαδίμηρος κι ο Εστραγκόν μιλούν, σιωπούν και περιμένουν. Ο Γκοντό υποσχέθηκε πως θα ρθεί. Μάλλον Αυτός θα δώσει και τη λύση! Προφανώς υπάρχει και δοκιμάζει την πίστη τους. Ή μήπως αδιαφορεί για αυτούς και τους έχει ξεχάσει;

Info:

«ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΓΚΟΝΤΟ» του Σάμουελ Μπέκετ
Βασιλικό Θέατρο, Πλατεία Λ. Πύργου

Σάββατο 21:00, Κυριακή 19:00

Η παράσταση παρουσιάζεται με αγγλικούς υπέρτιτλους κάθε Παρασκευή και Σάββατο.

"Η Αυλή των Θαυμάτων" στη Μονή Λαζαριστών

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος παρουσιάζει το έργο «Η Αυλή των Θαυμάτων» του Ιάκωβου Καμπανέλλη, σε σκηνοθεσία Κώστα Τσιάνου, στη Μονή Λαζαριστών (Σκηνή Σωκράτης Καραντινός).

Μετά από 14 χρόνια ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες σκηνοθέτες, ο Κώστας Τσιάνος, επιστρέφει στο ΚΘΒΕ για να σκηνοθετήσει το έργο σταθμό της νεοελληνικής δραματουργίας, την «Αυλή των θαυμάτων» του Ιάκωβου Καμπανέλλη.

«Η Αυλή των θαυμάτων βασίζεται στην έλλειψη σταθερότητας και σιγουριάς, που χαρακτηρίζει τη ζωή του Έλληνα. Όλα στην Ελλάδα ανεβοκατεβαίνουν πολύ εύκολα, κυλούν, φεύγουν κι η συνηθισμένη λαχτάρα του Ρωμιού είναι να στεριώσει κάπου, να σιγουρέψει κάτι», σημειώνει ο Ιάκωβος Καμπανέλλης, στην πρώτη ιστορική παρουσίαση του έργου το 1957, από τo Θέατρο Τέχνης.

Ένα έργο που παραμένει, 60 χρόνια μετά, διαχρονικό ανεβαίνει από το ΚΘΒΕ με νέα τραγούδια σε μουσική σύνθεση του Διονύση Τσακνή και στίχους της Λίνας Νικολακοπούλου.

Τέλη της δεκαετίας του 1950. Σε μια αυλή, σε μια λαϊκή γειτονιά της Αθήνας, διασταυρώνονται ένας γέρος πρόσφυγας από τη Μικρά Ασία που φορτωμένος τα στρώματά του σκαρφαλώνει στο ταρατσάκι του, η γυναίκα του που με μια φέτα ψωμί στο χέρι καλεί τον χαμένο εγγονό της, μια χήρα, ένας ονειροπόλος, ένα αντρόγυνο που άλλοτε χαϊδολογιέται και άλλοτε μαλλιοτραβιέται ενώ σχεδιάζει να φύγει στην Αυστραλία, μια συνοικιακή καλλονή που ελπίζει να γίνει σταρ του σινεμά, ένας «μοιραίος» υδραυλικός. Σε αυτόν τον μικρό χώρο κατοικεί ολόκληρη η Ελλάδα. Λίγο πριν καταρρεύσει το οικοδόμημα, μια ερώτηση αναδύεται: τι βιώνουμε, τελικά, ένα μίζερο αδιέξοδο ή ένα θαύμα;

Στο ρόλο της Αννετώς η Σοφία Καλεμκερίδου και του Ιορδάνη ο Δημήτρης Κολοβός.

Info:

ΜΟΝΗ ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝ-ΣΚΗΝΗ ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΚΑΡΑΝΤΙΝΟΣ

Σάββατο 20:30

Κυριακή 19.00

Κανονικό εισιτήριο: 13 € (Θέσεις πλατείας)

Κανονικό εισιτήριο: 10 € (Θέσεις εξώστη)
Εκπτωτικό εισιτήριο: 8 € (Φοιτητικό, Άτομα άνω των 65)
Ομαδικό εισιτήριο: 7 € (για κρατήσεις 20 ατόμων και άνω)

ΑΝΕΡΓΟΙ: (για όλες τις παραγωγές του ΚΘΒΕ) Δωρεάν
Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή (για περιορισμένο αριθμό θέσεων)

Ντα

Το «DA», το πολυβραβευμένο και διακεκριμένο έργο του Ιρλανδού θεατρικού συγγραφέα Χιου Λέοναρντ, παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Δημοσθένη Παπαδόπουλου, στην πρώτη του συνεργασία με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος.

Ένας γιος επιστρέφει στην πόλη που γεννήθηκε για την κηδεία του πατέρα του και βιώνει ξανά όλη την προηγούμενη ζωή του. Ένα έργο με πολύ χιούμορ και βαθιά συγκίνηση που ξεδιπλώνει τις σχέσεις γιου – πατέρα και μάνας μέσα από αλλεπάλληλα πηδήματα μέσα στον χρόνο. Ο χρόνος είναι στην ουσία ο πρωταγωνιστής στο έργο. Ο υποκειμενικός και αντικειμενικός χρόνος καθώς και η υποκειμενική κρίση που αλλάζει μέσα σε αυτόν. Ο Ντα (υποκοριστικό από το Daddy) μεταμορφώνεται στα μάτια του γιου του πότε σε μία τρυφερή και στοργική φιγούρα και πότε σε έναν πραγματικό τύραννο.

Το έργο έγινε γνωστό στη χώρα μας τη δεκαετία του ΄80 από το θίασο του Μάνου Κατράκη.Η παράσταση παρουσιάζεται με υπέρτιτλους στα αγγλικά. Ο υπερτιτλισμός της παράστασης πραγματοποιείται με την ευγενική υποστήριξη του ΕΟΤ.

Info:

Ντα» του Χιου Λέοναρντ

Σάββατο 21.00

Κυριακή 19.00

Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών (EMΣ), Εθν. Αμύνης 2

Καύσωνας

Ένα καφέ σε σταθμό μιας εθνικής οδού (rest area), σε έναν τόπο που δεν προσδιορίζεται, γίνεται καθημερινά κέντρο διερχομένων. Μοναδικοί σταθεροί χαρακτήρες δύο κορίτσια, που εργάζονται στον χώρο και έρχονται αντιμέτωπα με διάφορα πρακτικά ζητήματα, ενώ παράλληλα ονειρεύονται ένα καλύτερο μέλλον την ώρα που η θερμοκρασία έξω και μέσα είναι τόσο υψηλή που προκαλεί έντονη δυσφορία. Οι περαστικοί έρχονται και φεύγουν, αλλά εκείνες παραμένουν σχεδιάζοντας παράλληλα τη «θριαμβευτική» έξοδό τους από όλα όσα τους καταπιέζουν.

Τι θα γίνει όταν οι ζωές τους συναντηθούν με τις επιθυμίες, τις σκέψεις και τις αποφάσεις τριών άλλων ανθρώπων που καταφτάνουν αρχικά στο καφέ ως απλοί πελάτες αλλά τελικά αποδεικνύεται ότι μπορούν να λειτουργήσουν άθελά τους ως καταλύτες στις πορείες των δυο κοριτσιών; Πώς μπορεί να έρθει η ευεργετική δροσιά που όλοι περιμένουν με λαχτάρα; Και, τελικά, ο προορισμός είναι αυτός που αξίζει ή απλά το ταξίδι; Ο «Καύσωνας» είναι ένα μονόπρακτο θεατρικό έργο που αποτελεί ένα γλυκόπικρο σχόλιο σε όλα όσα προβληματίζουν τη σύγχρονη κοινωνία, μια αλληγορία για τα αδιέξοδα του σημερινού ανθρώπου και τις συνθήκες πίεσης στις οποίες αυτός υπόκειται, η οποία αποδίδεται μέσα από έναν συνδυασμό δραματικών αλλά και χιουμοριστικών στοιχείων, ρεαλιστικών αλλά και σουρεαλιστικών καταστάσεων.

Ιnfo:

Πολυχώρος ΕΝΩ (Ερμού 11 και Ίωνος Δραγούμη)
Παραστάσεις: 21 Ιανουαρίου στις 9μμ (πρεμιέρα) έως 25 Φεβρουαρίου
Ημέρες και ώρες: Σάββατο στις 9μμ και Κυριακή στις 8μμ
Τιμές εισιτηρίων: 8ευρώ (κανονικό), 6ευρώ (μειωμένο), 4ευρώ (ατέλεια – ανέργων)

Γυάλινος κόσμος

Έργο σπάνιας ευαισθησίας και ποιητικής ορμής, ο «Γυάλινος Κόσμος», το αυτοβιογραφικό αριστούργημα του Tennessee Williams, ανεβαίνει στο Θέατρο Τ, σε σκηνοθεσία Γλυκερίας Καλαϊτζή, με τη Γιώτα Φέστα στον ρόλο της Αμάντα.

Με φόντο τα χρόνια της Μεγάλης Ύφεσης (δεκαετία του 1930), τότε που η μεσαία τάξη της Αμερικής χτυπούσε με μανία τα δάχτυλά της στο πληκτρολόγιο μιας οικονομίας που κατέρρεε, σε μια επαρχία του αμερικάνικου Νότου, εκτυλίσσεται η ιστορία μιας οικογένειας που την έχει εγκαταλείψει ο πατέρας. Το κείμενο είναι μια εξομολογητική δήλωση ενοχής του αφηγητή – γιου Τομ, που κι εκείνος με τη σειρά του εγκατέλειψε – μετά από ορισμένες ατυχείς συμπτώσεις και πολλά σπαταλημένα όνειρα – τη μητέρα του Αμάντα και την αγαπημένη του αδελφή Λώρα. Στόχος η αναζήτηση της ελευθερίας, η πάντα μακρινή, σχεδόν άπιαστη ευτυχία.

«Λώρα, Λώρα, προσπάθησα να σε ξεχάσω, αλλά σου είμαι πολύ περισσότερο πιστός απ’ όσο νόμιζα!»

Ένα σπαραχτικό και ταυτόχρονα ανελέητα σαρκαστικό έργο που μιλά για τον δύσκολο αποχωρισμό από την οικογενειακή φωλιά, για την ενοχή, για την ανέφικτη φυγή, για τη μνήμη που μπορεί να γίνει…φυλακή.

Info:

Χώρος: Θέατρο Τ, Αλεξάνδρου Φλέμινγκ 16, Θεσσαλονίκη

Έως τις 25 Φεβρουαρίου.

Κάθε Παρασκευή - Σάββατο στις 21:30 και Κυριακή στις 19:00

Τιμές εισιτηρίων: 12€ γενική είσοδος | 10€ μειωμένο | 8€ ανέργων

Για Πάντα Μαζί, Ξανά…στο θέατρο Σοφούλη

Μια μοντέρνα κωμωδία υποταγμένη στις σύγχρονες παθογένειες μιας οικογένειας όπου η συνήθεια και η φθορά της καθημερινότητας διαταράσσει την ισορροπία της. Η υποδόρια βία μέσα από το κωμικό στοιχείο σε όλη του την ψυχολογική, κοινωνική και γλωσσική του διάσταση απεικονίζει τις σύγχρονες προβληματικές ενός ζευγαριού ακυρώνοντας τις παραδοσιακές άξιες. Τα ποικίλα ερεθίσματα που γεννιούνται μέσα από τα σύνθετα σημειωτικά σημεία της παράστασης όπως το πλήθος γλωσσικών ολισθημάτων ανάμεσα στην απόρριψη και την αποδοχή, την τάξη και την αταξία, του ισχυρού και μη, συμβαδίζουν με τις εμπειρίες του κάθε αναγνώστη της παράστασης. Το αίσιο τέλος όμως είναι αυτό που μας διδάσκει ότι η αγάπη είναι αυτή που υπερνικά.

Info:

Ημερομηνίες παραστάσεων: 24, 25 Φεβρουαρίου 2018

Κάθε Σάββατο και Κυριακή στο θέατρο » Σοφούλη » Τραπεζούντος 5, Καλαμαριά ΤΚ.55131

Ώρες παραστάσεων: Σάββατο 9:00μμ και Κυριακή 8:30μμ

Τιμή εισιτηρίου: κανονικό 10€, φοιτητικό & ανέργων 8€

PREMIERA στο Θέατρο Αριστοτέλειον

Η PREMIERA απο την ομάδα «σύνπραξις» έρχεται Σάββατο 24 και Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018 στις 21:00 στο Θέατρο Αριστοτέλειον.

Ένα έργο που έχει αγαπηθεί από το κοινό της πόλης, έρχεται αυτό το Παρασκευοσαββατοκύριακ,ο συνδυάζοντας το γέλιο με τον φιλανθρωπικό σκοπό!

Σάββατο 24 Φεβρουαρίου τα έσοδα της παράστασης θα διατεθούν για τους σκοπούς και τις δράσεις του Συλλόγου Οροθετικών Ελλάδας “Θετική Φωνή” και των Κέντρων Πρόληψης & Εξέτασης “Checkpoint” στη Θεσσαλονίκη.

Κυριακή 25 Φεβρουαρίου τα έσοδα της παράστασης θα διατεθούν στην ”Μονάδα Εφήβων” Π.Γ.Ν. Α.Χ.Ε.Π.Α. Θεσσαλονίκης, υπό την αιγίδα της Ελληνικής ”MENSA”.

ΠΡΕΜΙΕΡΑ
1986 , Δερβένι Θεσσαλονίκης….
Στο κέντρο διασκέδασης ”MOONLIGHT” όλοι ετοιμάζονται πυρετωδώς για την πρεμιέρα τους, όταν ξαφνικά, στη γενική πρόβα, μια έκρηξη καταστρέφει ένα μεγάλο μέρος του μαγαζιού και σκοτώνει όλους τους καλλιτέχνες επί σκηνής! 30 χρόνια αργότερα, Μια διαθήκη υποχρεώνει τρεις οικογένειες κληρονόμων, όλοι τους καλλιτέχνες οι οποίοι όμως υπηρετούν διαφορετικά είδη, να συμπράξουν σε ένα κοινό πρόγραμμα με σκοπό να κληρονομήσουν το εν λόγω κέντρο, το οποίο επισκευάστηκε μετά την έκρηξη αλλά δεν λειτούργησε ξανά! Όσο εξελίσσονται οι πρόβες το ένα ευτράπελο διαδέχεται το άλλο, βάζοντας σε κίνδυνο την επικείμενη ”ΠΡΕΜΙΕΡΑ” τους! Άπαντες όμως αγνοούν πως ένας πολύ σοβαρότερος κίνδυνος παραμονεύει γιατί κάποιοι παλιοί γνώριμοι ετοιμάζονται να κάνουν την εμφάνιση τους.

(Το τραγούδι ”Μαυροπεριστέρα” που ακούγεται στην παράσταση, τη μουσική έχει γράψει η Νίκη Πέτσκου σε στίχους του Γιώργου Οικονομίδη).

Info:

Θέατρο ”ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟΝ”
Έναρξη παράστασης: 21:00
Τιμή εισιτηρίου: 10 ευρώ κανονικό, 7 ευρώ φοιτητικό-ανέργων.

Μάμμα Μια

Η ιστορία ξεκινάει όταν η κόρη της Donna, Sophie αναζητά τον πραγματικό της πατέρα για να τον καλέσει στο γάμο της. Τι θα συμβεί όταν αντί για έναν, ανακαλύψει τρεις υπέροχους μπαμπάδες; Η Donna δεν έχει ιδέα για όλα αυτά και η περιπέτεια αρχίζει!

Η συνέχεια στη σκηνή του θεάτρου Ράδιο Σίτυ.

Πρωταγωνιστούν:

ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΒΑΝΔΗ

Άκης Σακελλαρίου, Αλέξανδρος Μπουρδούμης, Αργύρης Αγγέλου, Μπέττυ Μαγγίρα, Μαριέλλα Σαββίδου, Εύα Τσάχρα και ο Άρης Μακρής.

Info:

Ράδιο Σίτυ, Παρασκευοπούλου 9

Σάββατο: 17:45 και 21:15

Κυριακή: 17:30

Παράταση έως τις 11 Μαρτίου

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ : 30 ευρώ, 25 ευρώ, 20 ευρώ & 15 ευρώ

Σπύρος Γραμμένος και Αποστόλης Μπαρμπαγιάννης στο Block33

Ο Σπύρος Γραμμένος (ο χοντρούλης, αυτός με τις τιράντες) και ο Αποστόλης Μπαρμπαγιάννης (από την Ελληνοφρένεια, ο τσολιάς) φοράνε τα καλά τους και φεύγουν από την Αθήνα με προορισμό το άγνωστο.

Και με αλλαγή φίλου και με σύμφωνο συμβίωσης και με μπάντα που τα σπάει και με κείμενα και με πρωτότυπα τραγούδια και με διασκευές και με το ΚΤΕΛ γιατί δεν παίζει μία, έρχονται στην πόλη σας να παίξουν, για να βγάλουν τα μεταφορικά και να γυρίσουν πίσω, γιατί κατά βάθος δεν θέλανε να φύγουν τώρα που πήραν το κοινωνικό μέρισμα.

Βασικά ούτε στα πιο τρελά τους όνειρα δεν μπορούσαν να φανταστούν ότι μπορούν να κάνουν κάτι μαζί κι αυτό το ξέρουν μόνο οι δυο τους.

Ο κόσμος πιστεύει πως είναι μια πολύ ωραία παράσταση και πως στην Αθήνα πήραν παράταση επειδή πηγαίνανε καλά, αλλά η αλήθεια είναι πως πληρωμένοι δημοσιογράφοι και φίλοι τους γράφανε καλά λόγια και πως ο Σταυρός Του Νότου τους έδωσε άλλες δύο παρασκευές γιατί δεν είχε τι να βάλει.

Info:

Block33, 26ης Οκτωβρίου 33

Σάββατο 24 Φεβρουαρίου

Οι πόρτες ανοίγουν στις 21.30, έναρξη στις 22.30

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:
ανέργων / φοιτητικό / προπώληση 10 ΕΥΡΩ
ταμείο 12 ευρώ
τα εισιτήρια είναι θεάματος και δεν περιλαμβάνουν ποτό .

Σχεδόν Σαράντα the final cut

Η τρίτη σόλο παράσταση του Γιώργου Χατζηπαύλου, με τίτλο, Σχεδόν σαράντα, για 4 τελευταίες παραστάσεις στην κεντρική σκηνή του Θεάτρου Αθήναιον.

Μετά τις sold out παραστάσεις του Νοεμβρίου και την πρώτη του μεγάλη ευρωπαϊκή περιοδεία σε 9 πόλεις, ο Γιώργος επιστρέφει για λίγες ακόμα εμφανίσεις με την παράσταση που χαρακτηρίστηκε από τις καλύτερες ελληνικές stand up comedy παραστάσεις και αναλύει όλα τα στάδια στη ζωή ενός άντρα αλλά και τη σχέση του με το άλλο φύλο, τη σημερινή εποχή, όλα τα παράξενα που βλέπουμε και βιώνουμε γύρω μας ενώ παράλληλα μας βάζει στον εξωφρενικά περίεργο και αστείο κόσμο της πατρότητας!

Ένας από τους κορυφαίους και πρωτοπόρους stand-up κωμικούς της Ελλάδας που, μεταξύ άλλων, είναι ο δημιουργός του Stand up for U, του ετήσιου θεσμού κωμωδίας που στηρίζει τις δράσεις της UNICEF, αλλά και ο δημιουργός της πρώτης stand up comedy παράστασης για παιδιά, επιστρέφει στο Θέατρο Αθήναιον για 4 παραστάσεις με πολύ γέλιο κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 21:30.

Info:

Θέατρο Αθήναιον / κεντρική σκηνή – Βασιλίσσης Όλγας 35
Παραστάσεις | Σάββατο 24/2 & 3/3 και Κυριακή 25/2 & 4/3
Ώρα έναρξης | Σάββατο στις 21:30 και Κυριακή στις 20:0
Διάρκεια | 120 λεπτά (με διάλειμμα)
Εισιτήρια |10 ευρώ, Προπώληση 8 ευρώ

The Vienna Ball 2018 | Μια μαγική βραδιά στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Υπό την αιγίδα του Δήμου της Βιέννης, του Δήμου Θεσσαλονίκης και του Αυστριακού Προξενείου της Θεσσαλονίκης και σε συνεργασία με τον Οργανισμό Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης οργανώνεται και φέτος ο παραδοσιακός βιεννέζικος χορός, που έχει γίνει πλέον θεσμός. Η πολυαναμενόμενη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018 στο Μέγαρο Μουσικής (Φουαγιέ κτιρίου Μ1), με ώρα έναρξης 20.30, και αναμένεται να συγκεντρώσει και φέτος πλήθος κόσμου.

Συμμετέχει η Contra Tempo Orchestra υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού Βλαδίμηρου Συμεωνίδη με ένα καλλιτεχνικό πρόγραμμα υψηλών προδιαγραφών. Επίσης συμμετέχουν η Ορχήστρα του Νέου Ωδείου, η σοπράνο Συρανούς Τσαλικιάν, η Σχολή Χορού του Δήμου Θεσσαλονίκης, η χορωδία Ι.Ν. Κυρίλλου και Μεθοδίου και το σύνολο πνευστών Λασκαρίδης.
Πενήντα ζευγάρια νέων debutants της πόλης θα παρουσιάσουν την κλασική χορογραφία με βαλς υπό τους ήχους της Faecherpolonaise, με την προετοιμασία της σχολής χορού Dance Sport Academy. Η βραδιά θα συνεχιστεί με χορό σε σύγχρονους ρυθμούς από τον DJ George Tsakiropoulos και το συγκρότημα Made in China.

Μέρος των εσόδων της μεγάλης αυτής διοργάνωσης θα διατεθεί στα σωματεία:
– Σύλλογος Φίλων Καρκινοπαθών Παιδιών «ΣΤΟΡΓΗ»
– Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία
– Παράρτημα Θεσσαλονίκης «ΘΕΡΜΑΪΔΕΣ» της Πανελλαδικής Παναθηναϊκής Οργάνωσης Γυναικών
– ΠΑΣΓ ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ – Παράρτημα Θεσσαλονίκης
το καθένα από τα οποία επιτελεί ιερό σκοπό στον τομέα του και έχουν πολύ αξιόλογη δράση στο ιστορικό τους.

Ιnfo:

Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης (Φουαγιέ κτιρίου Μ1)
Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018
Ώρα έναρξης: 20.30
Εισιτήρια: Φουαγιέ πλατείας: 60€ (περιλαμβάνει set up menu dinner)
Φουαγιέ κεντρικού θεωρείου: 30€ (περιλαμβάνει buffet menu dinner), 15€ (μαθητικό-φοιτητικό)

The MET Live in HD: La Boheme στο Μέγαρο Μουσικής

Μια συναρπαστική νεανική διανομή πρωταγωνιστεί στην κλασική σκηνοθεσία του Φράνκο Τζεφιρέλλι στην Μποέμ, την πιο δημοφιλή όπερα στην ιστορία της Met. Διευθύνει ο Μάρκο Αρμιλιάτο. Η Σόνια Γιόντσεβα πρωταγωνιστεί ως Μιμί απέναντι στον Μάικλ Φαμπιάνο στο ρόλο του παθιασμένου ποιητή Ροντόλφο. Η Σουζάννα Φίλλιπς επαναλαμβάνει το ρόλο της κοκέτας Μουζέτας και ο Λούκας Μήτσεμ ερμηνεύει τον εραστή της, τον ζωγράφο Μαρτσέλλο. Συμμετέχουν ακόμα οι Αλεξέι Λαβρόφ και Μάθιου Ρόουζ ως Σονάρ και Κολίν –φίλοι του Ροντόλφο και του Μαρτσέλλο–, και ο Πωλ Πλίσκα ως Μπενουά και Αλτσίντορο.

The MET Live in HD
GIACOMO PUCCINI: ΛΑ ΜΠΟΕΜ
ΟΜΙΛΟΣ ΑΝΤΕΝΝΑ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ Ο.Μ.Μ.Θ.
Όπερα σε τέσσερις πράξεις σε λιμπρέτο των Luigi Illica και Giuseppe Giacosa (βασισμένο στο μυθιστόρημα του Ανρί Μυρζέ Σκηνές από την μποέμικη ζωή)
Προβολή με ελληνικούς υπότιτλους- Διαρκεί περίπου 3 ώρες

Ορχήστρα της ΜΕΤ
Μουσική διεύθυνση Marco Armiliato

Info:

Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018 στις 19:30
στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης (ΑΙΘΟΥΣΑ ΑΙΜΙΛΙΟΣ ΡΙΑΔΗΣ Μ2)

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
15 ευρώ, 10 ευρώ (μειωμένο)

Η Πέννυ Μπαλτατζή στο Καφέ του Μύλου

Η Πέννυ Μπαλτατζή, το κορίτσι που μας έκανε να ερωτευτούμε ξανά από την αρχή το swing και την vintage αισθητική, επιστρέφει επί σκηνής!

Πιο ώριμη, μουσικά και δημιουργικά, από ποτέ, η Πέννυ κάνει μια στροφή στον ήχο και την εικόνα της προς πιο σύγχρονα μονοπάτια, λίγο πριν την κυκλοφορία του νέου, 3ου στη σειρά και 1ου προσωπικού της άλμπουμ, την άνοιξη του 2018.

To Σάββατο 24 Φεβρουαρίου στο Καφέ του Μύλου, η Πέννυ Μπαλτατζή επιλέγει να μας ταξιδέψει στον ευφάνταστο κόσμο της, με μια συλλογή τραγουδιών που ξεκινά από τα παλαιότερα δικά της και πολύ αγαπημένα (Εξωτικό Χαρμάνι, Καλάθι, Δεκάρα, Γυφτάκι) και συμπληρώνεται με πρωτότυπες διασκευές τραγουδιών από την ελληνική και διεθνή δισκογραφία (Dedication του Μ. Χατζιδάκι, Ξύπνα Αγάπη Μου του Μ. Πλέσσα, Let the Sunshine In κ.α.), ενώ το setlist θα περιλαμβάνει και μερικά τραγούδια από το επερχόμενο νέο της άλμπουμ – όλα τα παραπάνω με τη συνοδεία επί σκηνής της νέας της μπάντας και σε ενορχηστρώσεις κεφάτες και «καθαρές».

Info:

Σάββατο 24 Φεβρουαρίου

Καφέ του Μύλου, Ανδρέου Γεωργίου 56, περιοχή Σφαγεία
Ώρα έναρξης: 22:00
Τηλ κρατήσεων: 6949950530, 2310.522822
Είσοδος: 12€
Προπωληση: 10€

Η Μελίνα Ασλανίδου στο θέατρο Βεργίνα

Η πιο χαρισματική ερμηνεύτρια του ελληνικού λαϊκού τραγουδιού ανεβαίνει στη σκηνή του Θεάτρου Βεργίνα και απογειώνει το κέφι για 5 μοναδικές παραστάσεις!Με την ιδιαίτερη χροιά της φωνής της και την ξεσηκωτική σκηνική της παρουσία, η αγαπημένη Μελίνα Ασλανίδου μας χαρίζει ένα ανατρεπτικό μουσικό πρόγραμμα με τις μεγαλύτερες επιτυχίες της: «Το Λάθος», «Νερό & Χώμα», «Τι σου 'κανα και πίνεις», «Δεν έχω διεύθυνση», «Αν κινδυνεύω» και πολλές άλλες.«Πάμε Δυνατά»
να απολαύσουμε ένα εκρηκτικό live με κορυφαίες ερμηνείες, χορό, πάθος, συγκίνηση και τα πιο λατρεμένα τραγούδια!Info:

ΜΕΛΙΝΑ ΑΣΛΑΝΙΔΟΥ
ΠΑΜΕ ΔΥΝΑΤΑ στο ΘΕΑΤΡΟ ΒΕΡΓΙΝΑ!
Θέατρο Βεργίνα, Regency Casino Thessaloniki

Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ 21.45

ΤΙΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ

VIP: 25 ευρώ
Ζώνη Α: 20 ευρώ
Ζώνη Β: 15 ευρώ- Περιλαμβάνεται ένα welcome drink
- Η είσοδος στο Καζίνο δεν είναι απαραίτητη.
- Η τιμή εισιτηρίου δεν περιλαμβάνει είσοδο στο καζίνο.Συνδυασμός με Πακέτο Διασκέδασης: +9 ευρώ
Είσοδος άνω των 21 & απαραίτητη η εγγραφή στο καζίνο με ταυτότητα ή διαβατήριο

Περιλαμβάνει:
• Είσοδο στο καζίνο
• Απεριόριστο Γεύμα στο εστιατόριο La Terrasse
Συμμετοχή στις κληρώσεις & παιχνίδιΠληροφορίες στο 2310 491 234

Ελένη Τσαλιγοπούλου και Boğaz Musique στη Θεσσαλονίκη

Ένα χρόνο μετά τις τελευταίες, συναρπαστικές παραστάσεις τους, η Ελένη Τσαλιγοπούλου και οι Boğaz Musique επιστρέφουν στη Θεσσαλονίκη.

Το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου, η Ελένη Τσαλιγοπούλου και οι Boğaz Musique εμφανίζονται στο Club του Μύλου και μας προσκαλούν σε μία υπέροχη μουσική γιορτή!

Με την αυθεντική ατμόσφαιρα και τη μαγεία ενός post μικρασιάτικου πάλκου, προσαρμοσμένου στα ηχητικά δεδομένα και τις προκλή

Keywords
θεσσαλονικη, μπορειτε, ιακωβος καμπανελλης, εν λόγω, σπύρος γραμμένος, miro, quiz, info, ιουνίου, τηλ, ελλαδα, workshop, linkedin, συμμετοχή, hotel, weekend, δραση, boutique, ΔΕΘ, helexpo, κρητη, food, wine, σεφ, vegan, free, παγωτο, perfect, instagram, star, facebook, msc, θεατρο, ΠΑΟΚ, άφιξη, εμσ, performance, συλληψεις, αυλαια, λύση, κθβε, νέα, αθηνα, σταρ, κηδεία, γιου, εοτ, τομ, μνήμη, βομβα mall, εμφάνιση, δεσποινα, αρης, κτελ, εισιτήρια, unicef, vienna, contra, orchestra, dance, sport, china, set, buffet, live, αντεννα, luigi, giuseppe, αιθουσα, vintage, δυνατα, club, τελη κυκλοφοριας, βιογραφικο, σταση εργασιας, ομαδα διας, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, αλλαγη ωρας, θεματα πανελληνιων, www.facebook.com, τραπεζα της ανατολης, σταυρος δημας, Καλή Χρονιά, Πρώτη Μέρα της Άνοιξης, η ημέρα της γης, Ημέρα της μητέρας, θεμα εκθεσης 2012, αλλαγη ωρας 2012, τελος του κοσμου, σχεδιο αθηνα, νεος παπας, αλλαγη ωρας 2013, τελη κυκλοφοριας 2014, τελη κυκλοφοριας 2015, τελη κυκλοφοριας 2016, γιορτη σημερα, ειρήνη παπαδοπούλου, η ζωη ειναι ωραια, η ζωη, ξανα, κοινωνια, instagram, φεστιβαλ ντοκιμαντερ, μιλα, ελενη, δυνατα, επιθυμιες, γλουτενη, μνήμη, χωρες, το θεμα, αντεννα, αυστραλια, βεργινα, γυναικα, γωνια, δωρεαν, εγωισμος, εοτ, επικαιρα, εργασια, ζαχαρη, ζηλια, θαλασσα, θεμα, κθβε, μητερα, μουσικη, μωρο, ντοκιμαντερ, ονειρα, ονειρο, παιχνιδια, προγραμμα, ραδιο, ρουμανια, σεφ, σημερινη, σινεμα, σταρ, σωκρατης, τραγουδια, χορος, χρωματα, ψωμι, ωρα, linkedin, msc, quiz, sport, star, unicef, αγαπη, αγορα, αγορα εργασιας, αετος, αθηναιον, αισθητικη, ακης, αξιζει, ανοιξη, ανθρωπος, ανρι, αξιοπρεπεια, απλα, ασια, ασλανιδου, ατζεντα, ατμοσφαιρα, άφιξη, βραδια, γειτονια, γελιο, γεωργιου, γινει, γινεται, γιου, γλωσσα, γνωριμια, δακρυα, δαχτυλα, δευτερο, διευθυνση, δυναμη, δυνατοτητα, δηλωση, δοκιμιο, δωσει, διαδικτυο, διημερο, εγινε, εγγραφη, εγγραφες, ελληνοφρενεια, ευα, ευκολα, ευρω, ευτυχια, ειπε, υπαρχει, ειρηνη, εισιτήρια, εκθεση, εκθεσεις, εκπαιδευση, εκρηξη, εκρηκτικο, εκφραση, ελευθερια, ελλειψη, ελπιδα, εμμονη, εμπνευση, εμσ, εν λόγω, εργα, εμφάνιση, εξι, εξοικειωση, εποχη, επιθυμια, ερευνα, ερχεται, ερχονται, ετων, εφαπαξ, ζαχαροπλαστικη, ζευγαρια, ζωη, ιδεα, κηδεία, ιδεες, ειδος, ηλικια, ηρεμια, ηχητικα, ιδρυμα, εικονα, ισορροπια, ιστορικο, ηχο, κειμενο, κυκλος, κλιμα, κρατικο, κωμωδια, λαθος, λογια, λωρα, μαγεια, μαμα, ματια, μεγαρο μουσικης, μηνυματα, μικρο, μονη λαζαριστων, μουσικα οργανα, μπορεις, μαρια, μυαλο, μυθιστορημα, νερο, νικη, νηματα, νηπια, ξυπνα, ομαδα, παντα, οικογενεια, οπερα, οραματα, ουσια, παραμυθια, παιδι, παιδια, παθος, παμε, παρουσιαση, πεμπτη, περιβαλλον, πετρα, πιστη, πιθανοτητες, πληκτρολογιο, πορτες, ροουζ, ρολο, σαββατο, σεμιναρια, συζητηση, συνεχεια, σειρα, συλληψη, συμμετοχή, σκεψεις, σκηνες, σκηνοθετες, σκηνοθεσια, σωμα, σοναρ, σοπρανο, σοφια, σπιτι, σταυρος του νοτου, σχεδιο, σονια, ταυτοτητα, τιμη, τι ειναι, τηλ, τρελα, τριτη, τριημερο, τομ, υψηλη, φαντασια, φετα, φεστιβαλ, φυγη, φυλο, φυσικα, φθορα, φυσικο, φλεμινγκ, φοντο, φορμα, φτερα, φωλια, φωνη, φορα, χερι, χηρα, χιουμορ, χρονος, χτισιμο, χαρα, ωρες, αγνωστο, αγορι, αυλη, dance, βηματα, μποεμ, boutique, buffet, china, club, free, δημητρης, ειδη, εκδρομη, εμφανισεις, εμφαση, εννεα, food, φιλοι, φουαγιε, γιωτα, helexpo, hotel, χωρα, ιακωβος, ιδανικο, ιδιαιτερο, info, ιουνίου, giuseppe, κειμενα, χροια, κομματι, καρδια, κωστας, κυριακη, luigi, miro, μοιαζει, workshop, ομαδες, orchestra, οργανα, ορχηστρα, πακετο, παιχνιδι, ποτο, perfect, set, σκηνη, σκοτωνει, σπύρος γραμμένος, σπυρος, ταξιδι, υδραυλικος, θεματα, θερμοκρασια, υπεροχη, vegan, vienna, vintage, βιωματα, weekend, wine, ξεκινησε, performance
Αναζητήσεις
κριτικες κοινου για ντα κρατικο θεατρο
Τυχαία Θέματα