Κραυγή αγωνίας από τον πρύτανη του ΑΠΘ: Να μας βοηθήσει ο Δήμος να εξαλείψουμε τη διακίνηση ναρκωτικών

Τη βοήθεια του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, για το πρόβλημα της διακίνησης ναρκωτικών μέσα στους χώρους του πανεπιστημίου, ζήτησε σήμερα κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του, ο πρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Περικλής Μήτκας.

“Έθεσα το θέμα, τη κραυγή αγωνίας σύσσωμης της πανεπιστημιακής κοινότητας. Επανειλημμένα έχουμε πάρει θέση για το θέμα και ζητάμε τη συνδρομή

της οργανωμένης πολιτείας για να απαλλαγούμε από τη διακίνηση ναρκωτικών. Δεν μιλάμε για τους χρήστες. Μιλάμε για τους εμπόρους. Δεν θέλουμε να ναι ο χώρος του πανεπιστημίου πιάτσα εμπορίου ναρκωτικών”, ανέφερε ο πρύτανης του ΑΠΘ

“Δεν ήρθα να αποδώσω ευθύνες. Τη βοήθεια σας ζητάω. Αυτό που ζητάω είναι καταδίκη της διακίνησης ναρκωτικών και μηδενική ανοχή από το δημοτικό συμβούλιο. Όπως αδιανόητο είναι να γίνεται εμπόριο ναρκωτικών στην αυλή λυκείου, έτσι αδιανόητο πρέπει να θεωρείται και μέσα στο πανεπιστήμιο. Αυτό ζητάω. Να γίνει συνείδηση στην πόλη, ότι δεν ανέχεται η πόλη να γίνεται διακίνηση ναρκωτικών στο πανεπιστήμιο. Να πει ο δήμος ότι δεν νοείται να γίνεται διακίνηση ναρκωτικών”, πρόσθεσε ο κ. Μήτκας.

Την άποψη ότι πρέπει να λυθεί το θέμα με μεγαλύτερη αστυνόμευση έξω από το πανεπιστήμιο, τόνισε ο δημοτικός σύμβουλος από την παράταξη “Εντάξει”, Νίκος Ζεϊμπέκης.

“Θα πρέπει να λυθεί με μεγαλύτερη αστυνόμευση απ' έξω από το πανεπίστημιο και στη Ροτόντα υπάρχει θέμα με καθημερινές συλλήψεις που είναι προέκταση του πανεπιστημίου”, σημείωσε ο κ. Ζεϊμπέκης.

Η επικεφαλής της παράταξης “Ανοιχτή Πόλη”, Ρία Καλφακάκου, ανέφερε πως το “άσυλο του πανεπιστημίου είναι άσυλο ιδεών και όχι άσυλο καμίας παραβατικότητας, ούτε των ναρκωτικών και των εμπόρων, ούτε των ληστών”.

Ο Γιάννης Δελής από τη Λαϊκή Συσπείρωση τόνισε πως το φαινόμενο υπάρχει και δυναμώνει.

“Δεν έχουν λείψει οι επιχειρήσεις αστυνόμευσης και μέσα και γύρω από το πανεπιστήμιο και το φαινόμενο υπάρχει και δυναμώνει. Αρα είναι ουσιαστικό, βαθύτερο, σχετίζεται κατά τη γνώμη μας με τα προβλήματα που περνάει η ελληνική κοινωνία, με τη διέξοδο που ορισμένοι της δίνουν, για το διαχωρισμό των σκληρών ναρκωτικών από τα μαλακά. Ποια είναι η διαχωριστική γραμμή; Είναι αυτονόητη η καταδίκη των ναρκωτικών στα πανεπιστήμια, πρέπει όμως να ληφθούν μέτρα ώστε η φύλαξη να γίνει πιο αποτελεσματική και κανένα πανεπιστημιακό άσυλο δεν εμποδίζει την αστυνομία να πάει να συλλάβει τους ναρκέμπορους. Να καταπολεμηθεί η μάστιγα, αλλά έχοντας το μέτωπο σταθερό”, σημείωσε ο κ. Δελής.

“Είναι ένα σοβαρό ζήτημα και δεν περιορίζομαι μόνο στο θέμα των ναρκωτικών και του πανεπιστημίου", δήλωσε από την πλευρά της η επικεφαλής της παράταξης “Γειτονιές σε Δράση. Μόνικα Αϊβάζογλου.

“Στο καρτέλ των ναρκωτικών απαντά η πολιτεία με τους θεσμούς της και όχι η κοινωνία των πολιτών ή η φοιτητική κοινότητα”, δήλωσε ο επικεφαλής της παράταξης “Μένουμε Θεσσαλονίκη”, Κωνσταντής Σεβρής.

“Οι συνθήκες έχουν πλέον επιδεινωθεί και απαιτούνται αποφασιστικές και αποτελεσματικές ενέργειες ώστε να εκριζωθεί το φαινόμενο”,ανέφερε μεταξύ άλλων ο δημοτικός σύμβουλος Παναγιώτης Αβραμόπουλο, ο οποίος κατέθεσε αίτημα για συζήτηση και λήψη απόφασης για το θέμα.

Τέλος η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Καλυψώ Γούλα, πρότεινε για να δείξει το δημοτικό συμβούλιο, έμπρακτα τη στήριξη του στο ΑΠΘ, να πραγματοποιήσει συμβολικά μία συνεδρίαση του στους χώρους του πανεπιστημίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα