Κ.Παπανάτσιου: Να αποδοθεί στους πολίτες της Θεσσαλονίκης το πρώην στρατόπεδο Κόδρα (ΦΩΤΟ&VIDEO)

Το πρώην στρατόπεδο Κόδρα στη Θεσσαλονίκη επισκέφτηκε νωρίτερα η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου.

Σκοπός της επίσκεψής της είναι το σχέδιο απόδοσης στη δημόσια χρήση του στρατοπέδου, για τη δημιουργία ενός υπερτοπικού πάρκου πολλαπλών χρήσεων όπως είχε ανακοινωθεί τον Ιούνιο από τον υπουργό Επικρατείας, Χριστόφορο Βερναρδάκη.

"Είναι χρόνιο αίτημα από την τοπική αρχή να παραδοθεί στο λαό το στρατόπεδο. Το έχουμε ήδη επεξεργαστεί και έχουν γίνει κάποιες συναντήσεις. Μέρος της ιδιοκτησίας

του στρατοπέδου ανήκει στο υπουργείο Οικονομικών, άλλο μέρος στο ΑΠΘ, ένα άλλο στο υπουργείο Πολιτισμού, ενώ εμπλέκονται και ιδιώτες" τόνισε η υφυπουργός Οικονομικών.

Αναφορικά με το χρονοδιάγραμμα παράδοσης του έργου, η κ.Παπανάτσιου εξήγησε: "έχουμε δρόμο ακόμα", διότι ακόμα βρίσκεται σε στάδιο ενημέρωσης και συνεργασίας μεταξύ των υπουργείων και της τοπικής αρχής.

Από τη στιγμή που τα υπουργεία ανάψουν το "πράσινο φως" για τα έργα, το αργότερο σε πέντε χρόνια η τοπική αρχή πρέπει να το υλοποιήσει.

Δήμαρχος Καλαμαριάς: "Να γίνει ένα μεγάλο αστικό πάρκο"

Ένα μεγάλο αστικό πάρκο πολλαπλών χρήσεων για όλη τη Θεσσαλονίκη είναι το σχέδιο του δήμου Καλαμαριάς για το πρώην στρατόπεδο Κόδρα, όπως ανέφερε ο δήμαρχος Καλαμαριάς, Θεοδόσης Μπακογλίδης.

"Θα γίνουν ζώνες περιπάτου και αναψυχής ενώ παράλληλα, για τα 14 κτίρια που έχουν κηρυχθεί διατηρητέα, θα συνομιλήσουμε με το αρμόδιο υπουργείο προκειμένου να δούμε ποια από αυτά μπορούν να αξιοποιηθούν", συμπλήρωσε ο κ.Μπακογλίδης.

Στο χώρο βρίσκονται εκτός από την υφυπουργό και το επιτελείο της, ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης, η επικεφαλής του πρωθυπουργικού γραφείου στη Θεσσαλονίκη Κατερίνα Νοτοπούλου, ο επικεφαλής της παράταξης Ριζοσπαστική Ενωτική Κίνηση Καλαμαριάς, Μανώλης Λαμτζίδης, δημοτικοί σύμβουλοι και μέλη της τοπικής κοινότητας.

Δείτε το υλικό του thesl:

Keywords
Τυχαία Θέματα