Κουτσούμπας: Ενίσχυση του ΚΚΕ ενιαία σε όλες τις εκλογικές και καθημερινές μάχες

Κάλεσμα συμπόρευσης με το ΚΚΕ, ενιαία, "σε όλες τις μάχες εκλογικές και καθημερινές", απηύθυνε σε αποψινή του ομιλία στο Αγρίνιο, ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Είπε ότι "κυβέρνηση, κόμματα, δήμος και Περιφέρεια, βρίσκονται σταθερά απέναντι από τον λαό" υλοποιώντας "κατά γράμμα την πολιτική του κεφαλαίου, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ σε όλα τα επίπεδα" και ικανή

απόδειξη αυτού, ώστε ο λαός να εξάγει σωστά συμπεράσματα είναι οι "μεταγραφές, τα αλισβερίσια, τα αλληλοκαρφώματα, ανάμεσα σε βουλευτές των άλλων κομμάτων, για μια καρέκλα λίγης εξουσίας".

"Όλοι τους έχουν για σημαία τους τη στρατηγική του κεφαλαίου, της ΕΕ, του ΝΑΤΟ και οι επιμέρους διαφορές τους, δεν τους εμποδίζουν να μεταπηδούν με ευκολία από το ένα κόμμα στο άλλο" πρόσθεσε σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ενώ σημείωσε ότι η για πρώτη φορά μετακίνηση βουλευτών «για να στηρίξουν την κυβέρνηση», είναι «μια ακόμη απόδειξη της στήριξης του συστήματος στην κυβέρνηση του κ. Τσίπρα, που κατά τα άλλα δήθεν τον χτυπάνε τα συμφέροντα».

Υπογράμμισε οτι το μόνο σταθερό κόμμα είναι το ΚΚΕ, γιατί είναι "σταθερά προσηλωμένο στα εργατικά-λαϊκά συμφέροντα και στη πάλη για την εργατική εξουσία, γιατί είναι "σταθερά απέναντι στο μεγάλο κεφάλαιο και την εξουσία του, απέναντι στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ".

Ο Δ. Κουτσούμπας είπε ότι ο λαός ενισχύοντας το ΚΚΕ μπορεί να εκφράσει την αγανάκτησή του απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική που υλοποιήθηκε "κυρίως μέσα από τα μνημόνια, που έφεραν μαζί με την ΕΕ και το ΔΝΤ, οι κυβερνήσεις εναλλάξ, της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ για τέσσερα χρόνια», ενώ στελέχη αυτών των κυβερνήσεων και κομμάτων τώρα «κυβερνούν μαζί σε ένα ιδιότυπο αριστερο- κεντρο- ακρο- δεξιό αχταρμά".

Keywords
Τυχαία Θέματα