Η πρώτη πολιτική εκδήλωση της Λαϊκής Συσπείρωσης ενόψει των εκλογών στην Αυτοδιοίκηση

21:03 20/2/2019 - Πηγή: ΕΡΤ

Πραγματοποιήθηκε στην Καρδίτσα, στο πάρκο Παυσίλυπο η πρώτη πολιτική εκδήλωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Καρδίτσας ενοψει των δημοτικων και περιφερειακων εκλογων του Μαΐου. Στην εκδήλωση εκφράστηκε η ανάγκη συμπόρευσης με το ΚΚΕ και τους συνδυασμούς της Λαϊκής Συσπείρωσης που στηρίζει στους Δήμους και τις Περιφέρειες, ως την μόνη πραγματική δύναμη που μπορεί να υπερασπιστεί με συνέπεια τα εργατικά και λαϊκά στρώματα της περιοχής.

Στην εκδήλωση ομιλητές ήταν ο Βασίλης Κρανιάς, υποψήφιος Δήμαρχος Καρδίτσας και μέλος του Δημοτικού συμβουλίου, και ο Τάσος Τσιαπλές,υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας και μέλος του Περιφερειακού Συμβουλίου.
Την εκδήλωση άνοιξε ο Αστέρης Χαλάτσης περιφερειακός σύμβουλος Λαικής Συσπείρωσης περιφέρειας Θεσσαλίας ο οποίος τόνισε ότι η «σημερινή εκδήλωση σηματοδοτεί άλλο ένα βήμα στην αγωνιστική μας πορεία για τις επερχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις»
Πριν τις κεντρικές ομιλίες χαιρετισμό απηύθυνε ο Δημήτρης Θωμόπουλος, απόστρατος αξιωματικός των ΕΑ, ο οποίος τόνισε την ανάγκη να συμπορευτεί περισσότερος κόσμος με το ΚΚΕ ως αντίσταση στους εντεινόμενους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς στην περιοχή, με παραδείγματα τις βάσεις των drone στη Λάρισα και την βάση των ελικοπτέρων στο Βόλο.
Επίσης χαιρετισμό απηύθυνε και ο Γιάννης Αρζομανίδης, πρώην μέλος της Γραμματείας της Νομαρχιακής Επιτροπής Λάρισας και γραμματέας του Περιφερειακού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλίας, ο οποίος σε αυτές τις εκλογές θα είναι υποψήφιος με τον συνδυασμό της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας. Στον χαιρετισμό του ανέδειξε το γεγονός πως υπάρχει κόσμος, προερχόμενος από τον ΣΥΡΙΖΑ, που απογοητευμένος από την πολιτική της κυβέρνησης, προσπαθεί να ξαναβρεί τον δρόμο του στον αγώνα, να μην κλειστεί στο σπίτι. Πως η συμπόρευση με το ΚΚΕ και την Λαϊκή Συσπείρωση αυτή την κατεύθυνση εκφράζει, και πως η προσπάθεια αυτή έφερε αμηχανία, ενοχλεί ακριβώς γιατί το ΚΚΕ επιδιώκει σταθερά να συναντιέται με ανθρώπους που δεν συμφωνούν σε όλα μαζί του. Τόνισε πως το ΚΚΕ είναι αποκούμπι για το λαό, πως πήγε κόντρα στο ρεύμα καλλιέργειας ψεύτικων προσδοκιών, και πως βρίσκεται αταλάντευτα και μαχητικά στην πρώτη γραμμή υπεράσπισης των εργατικών και λαϊκών αγώνων.
Στην ομιλία του ο Βασίλης Κρανιάς, άσκησε οξεία κριτική στις δημοτικές παρατάξεις των κομμάτων διαχείρισης του συστήματος, ανέδειξε τις ευθύνες τους στην εφαρμογή της κυβερνητικής πολιτικής στον Δήμο Καρδίτσας, τις τεράστιες ευθύνες της δημοτικής αρχής για την κατάσταση στον Δήμο, τα αλισβερίσια και τις εξαγορές των προηγούμενων χρόνων στον Δήμο, την έλλειψη αντισεισμικής προστασίας στα σχολεία, το ξεπούλημα των Αγράφων στους καπιταλιστές για την εγκατάσταση αιολικών πάρκων. Ανέφερε την εχθρική στάση όλων απέναντι στις Λαϊκές Κινητοποιήσεις, στους αγώνες των αγροτών. Ανέδειξε τον ρόλο της Λαϊκής Συσπείρωσης ως μόνη αντιπολίτευση επί της ουσίας μέσα στο δημοτικό συμβούλιο, όπου και στα μεγάλα ζητήματα, και στα μικρά προσπάθησε να αποκαλύψει τι κρυβόταν πίσω από κάθε απόφαση. Ότι ήταν εντός και εκτός δημοτικού συμβουλίου παρούσα στους αγώνες των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των επαγγελματοβιοτεχνών, των αγροτών.
Τέλος στην ομιλία του ο Τάσος Τσιαπλές απηύθυνε κάλεσμα σε κάθε εργατοϋπάλληλο, μικροεπαγγελματία, μικρό αγρότη, συνταξιούχο, αλλά ιδιαίτερα στους νέους και τις νέες που φέτος ψηφίζουν από τα 17 και το σύστημα τους θέλει στο περιθώριο θεατές, τώρα να ψηφίσουν τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης στην Περιφέρεια και στον Δήμο και του ΚΚΕ, στην ευρωβουλή και στην Βουλή, που ήταν πάντα μπροστά στους λαϊκούς αγώνες, για να υπάρχει πιο δυνατή λαϊκή αντιπολίτευση απέναντι σε κάθε αντιλαϊκή πολιτική, για να δυναμώσει η διεκδίκηση ικανοποίησης των λαϊκών αναγκών, είτε ο λαός μας τάξει στην διοίκηση, είτε στην αντιπολίτευση της Περιφέρειας και του Δήμου και για να δυναμώσει ο αγώνας για εργατική εξουσία και οικονομία. Ανέδειξε το κριτήριο ψήφου, που «…δεν μπορεί να είναι τα πρόσωπα, γιατί αυτό που καθορίζει την ταυτότητα του καθενός, είναι ποια πολιτική στηρίζει, η στάση του απέναντι στα λαϊκά προβλήματα, στις αιτίες που τα δημιουργούν και την διέξοδο απ’ την αντιλαϊκή πολιτική. Η στάση του στο ζήτημα της ανάπτυξης –από ποιόν και για ποιόν– που φέρνει στο προσκήνιο την πραγματική διαχωριστική γραμμή, με ποιόν είναι ο καθένας, είτε έχει κομματική στήριξη, είτε εμφανίζεται «ανεξάρτητος». Να επιλέξουν περιφερειάρχη υπερασπιστή των λαϊκών συμφερόντων και όχι του κεφαλαίου».

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα