Κοπερτί: Απερρίφθησαν οι κατηγορίες για το πρόγραμμα ζωγραφικής σε άλογα

Ανακοίνωση με την οποία τονίζει ότι ο αρμόδιος Εισαγγελέας Πρωτοδικών αλλά και ο Εισαγγελέας Εφετών απέρριψαν τις κατηγορίες σε βάρος του, εξέδωσε ο παιδικός σταθμό "Κοπερτί", στη Θεσσαλονίκη.

Τον Οκτώβριο του 2017, μία από τις δραστηριότητες εκπαιδευτικού προγράμματος του παιδικού σταθμού είχε προκαλέσει αντιδράσεις.

Ειδικότερα, κυκλοφόρησαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, φωτογραφίες με παιδιά του παιδικού σταθμού "Κοπερτί" να ζωγραφίζουν πάνω στα σώματα αλόγων υπό την επίβλεψη των παιδαγωγών

τους.

Το γεγονός προκάλεσε την έντονη αντίδραση χρηστών του facebook. Αρκετοί είναι αυτοί που χαρακτηρίζουν την δραστηριότητα των παιδιών ως κακοποίηση ζώου. Μάλιστα υπεβλήθησαν και μηνύσεις.

Όπως έκανε γνωστό ο παιδικός σταθμός ο αρμόδιος Εισαγγελέας Πρωτοδικών αλλά και ο Εισαγγελέας Εφετών απέρριψαν τις κατηγορίες σε βάρος του και έθεσαν το θέμα στο αρχείο.

«Εμείς θα επαναλάβουμε την πρόσκλησή μας για Παιδαγωγικό διάλογο με κάθε ενδιαφερόμενο, θα συνεχίσουμε φυσικά όλο τον σχεδιασμό μας για ανάπτυξη της φιλοζωϊκής στάσης των παιδιών μας, ΔΕΝ θα εφαρμόσουμε ξανά τη συγκεκριμένη δραστηριότητα-αφού κάποιοι θίγονται έστω και λογω άγνοιας-και φυσικά θα συνεχίσουμε να επικαλούμαστε την αγάπη όλων μας προς τα ζώα ειδικά με δράσεις που υλοποιούνται με την απο εδάφους επαφή με τα μεγάλα ζώα όπως τα άλογα, με σεβασμό και ειλικρινή αισθήματα. Περιστατικά σαν τις εμπειρίες του Οκτώβρη του ‘17 ας μας κάνουν καλύτερους ανθρώπους και ας δώσουν ένα “ κλίκ” στον καθένα και στην κάθεμιά ώστε τον σεβασμό και την αγάπη μας προς τα ζώα να τα διατηρούμε και προς τους ανθρώπους...», τονίζει ο παιδικός σταθμός.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:

“Αγαπάμε τη φύση και τα ζώα , τον κόσμο τούτο, τη Ζωή δηλαδή... αλλά χωρίς υπερβολές και υστερίες.... Για ενημέρωση όλων όσων μας στάθηκαν κοντά τον Οκτώβρη του ‘17 στο σχολειό μας, το ΚΟΠΕΡΤΙ: “ΠΡΑΣΣΕΙΝ ΑΛΟΓΑ...” Τον Οκτώβρη του ‘17 το σχολειό μας δέχτηκε μια άνευ προηγουμένου επίθεση για μια Εκπαιδευτική μας δραστηριότητα με τα άλογα. Πέρα απο τις ύβρεις, τις απειλές, τις καταγγελίες, υπεβλήθησαν και μηνύσεις εναντίον μας απο μια φιλοζωϊκή οργάνωση που δεν μπήκε στον κοπο να μας ζητήσει ενημέρωση, όπως έκανε σωστά η Ομοσπονδία και άλλες οργανώσεις και πολλοί φιλόζωοι συμπολίτες μας. Ο αρμόδιος Εισαγγελέας Πρωτοδικών αλλά και ο Εισαγγελέας Εφετών ΑΠΕΡΡΙΨΑΝ τις κατηγορίες, έθεσαν το θέμα στο αρχείο σύμφωνα με το άρθρο 43 π2 του ΚΠΔ και αποφάνθηκαν πως:”...η ενέργεια αυτή δεν πληροί την αντικειμενική και υποκειμενική υπόσταση του εγκλήματος που τυποποιείται στα άρθρα 12 παρ. 2 και 20 παρ. 3 του Ν. 4039/2012 διοτι το ζώο διατηρείται στις εγκαταστάσεις του Ιππικού Ομίλου και όχι σε επιχειρήσεις ψυχαγωγίας...” “... επιπλέον η συγκεκριμένη ενέργεια δεν συνιστά κακοποίηση ζώου,...δεν αποτελεί βάναυση μεταχείριση, βασανισμό ή έστω πράξη ελάχιστης βίας...”

Εμείς θα επαναλάβουμε την πρόσκλησή μας για Παιδαγωγικό διάλογο με κάθε ενδιαφερόμενο, θα συνεχίσουμε φυσικά όλο τον σχεδιασμό μας για ανάπτυξη της φιλοζωϊκής στάσης των παιδιών μας, ΔΕΝ θα εφαρμόσουμε ξανά τη συγκεκριμένη δραστηριότητα-αφού κάποιοι θίγονται έστω και λογω άγνοιας-και φυσικά θα συνεχίσουμε να επικαλούμαστε την αγάπη όλων μας προς τα ζώα ειδικά με δράσεις που υλοποιούνται με την απο εδάφους επαφή με τα μεγάλα ζώα όπως τα άλογα, με σεβασμό και ειλικρινή αισθήματα. Περιστατικά σαν τις εμπειρίες του Οκτώβρη του ‘17 ας μας κάνουν καλύτερους ανθρώπους και ας δώσουν ένα “ κλίκ” στον καθένα και στην κάθεμιά ώστε τον σεβασμό και την αγάπη μας προς τα ζώα να τα διατηρούμε και προς τους ανθρώπους....

Ευχαριστούμε τον Δικηγόρο μας Χρήστο Μπακέλα για την εμπεριστατωμένη υπεράσπιση, τους δεκάδες Πανεπιστημιακούς, Ψυχολόγους, Σωματεία, Οργανώσεις και Γονείς που προθυμοποιήθηκαν ως μάρτυρες υπεράσπισης αλλά κυρίως ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ το 100% των οικογενειών του Σχολείου και γονέων παρελθόντων ετών που μας στήριξαν άμεσα και ουσιαστικά απο την πρώτη στιγμή ( συλλογή υπογραφών, απαντήσεις στα s. media κλπ).

Υπενθυμίζουμε πως η πρόσκληση για διάλογο ειναι διαρκής αλλά υβριστικά σχόλια θα αφαιρούνται από την σελίδα μας, την σελίδα ενός Σχολείου.”

Keywords
Τυχαία Θέματα