Νίκος Ταχιάος: Έχω κάνει έργο για το οποίο είμαι πολύ περήφανος

«Βεβαίως υπήρξα αντιδήμαρχος επί Παπαγεωργόπουλου στις πρώτες θητείες και είμαι περήφανος για το έργο μου. Μάλιστα, είχα συμβάλει σε διάφορα project, με πιο χαρακτηριστικά την ανάπλαση της Νέας Παραλίας και την κατασκευή του Δημαρχιακού Μεγάρου», τόνισε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Νίκος Ταχιάος, σε συνέντευξή

του στον Flash 99.4, αναφερόμενος στη συνυποψήφιά του, Κατερίνα Νοτοπούλου, η οποία του είχε επιτεθεί θυμίζοντας την παρουσία του στη διοίκηση του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου.

Αναφερόμενος στις δημοσκοπήσεις που τον φέρνουν πρώτο με μεγάλη διαφορά, ο υποψήφιος δήμαρχος είπε πως «Το γεγονός ότι έχω την στήριξη ενός brand name όπως η Νέα Δημοκρατία προφανώς μετράει και είναι λογικό αυτό. Αλλά δεν μένω εκεί. Νομίζω ότι αν διαβάσει κανένας τα ψιλά γράμματα στις δημοσκοπήσεις θα δει ότι η δική μου διείσδυση υπερβαίνει το χώρο της Νέας Δημοκρατίας ως προσώπου. Αυτή είναι και η στόχευση μου».

Ο Νίκος Ταχιάος δεν παρέλειψε να καυτηριάσει και τη στάση κάποιων ανθυποψηφίων του οι οποίοι τον κατηγορούν πως είναι «κομματικός υποψήφιος». Χαρακτηριστικά είπε: «Υπάρχει το εξής πολύ περίεργο φαινόμενο. Ότι οι άνθρωποι οι οποίοι είχαν μια κομματική παρουσία ή κάποια στιγμή ξεροστάλιαζαν έξω από τα κόμματα για να πάρουν το χρίσμα, ξαφνικά αποφάσισαν ότι εγώ είμαι κομματικός υποψήφιος και αυτοί δεν είναι. Αυτοί οι υποψήφιοι δεν έχουν καμία αναστολή, κανέναν ενδοιασμό να είναι οπαδικοί υποψήφιοι. Πρέπει να τελειώνουμε με αυτό».

Ο υποψήφιος δήμαρχος, απέκλεισε το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας του με τους συνδυασμούς που στηρίζονται από το ΣΥΡΙΖΑ και την Χρυσή Αυγή και όπως είπε «όλες τις παραφυάδες γιατί δεν είναι μόνο η Χρυσή Αυγή, είναι το φαινόμενο Χρυσή Αυγή, όλη αυτή η ακρότητα και το μίσος που βγαίνει στην επιφάνεια. Δεν υπάρχει περίπτωση συνδιαλλαγής μαζί μου, είτε αυτό έχει την σφραγίδα Χρυσή Αυγή είτε βγαίνει με άλλα πρόσωπα πιο γλυκά ή πρόσωπα του παρελθόντος. Και φυσικά όταν λέω ΣΥΡΙΖΑ δεν εννοώ μόνο τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τα back up του ΣΥΡΙΖΑ τα οποία πιθανόν τα έχουν στήσει κάποια διαπλεκόμενα συμφέροντα με τη σημερινή κυβέρνηση και στο Δήμο Θεσσαλονίκης. Όλοι αυτοί είναι εκτός της στόχευσής μου».

Ο Νίκος Ταχιάος τόνισε ωστόσο πως θα μπορούσε να συνεργαστεί με την κα Νοτοπούλου στα σημεία «Αν υπάρχουν θέματα στα οποία συμφωνούμε, δεν θα απορριφθούν επειδή είναι του ΣΥΡΙΖΑ. Αν έρθει η κ. Νοτοπούλου με μια πολύ ωραία πρόταση θα την υιοθετήσουμε, αλλά αυτό που εκπροσωπεί ως ΣΥΡΙΖΑ αυτό είναι κάτι που με βρίσκει αντίθετο»

Ερωτηθείς ποια project μπορούν να αλλάξουν την πόλη, ο Νίκος Ταχιάος σημείωσε: «Καταρχάς, θα πρέπει να μαζευτούν τα σκουπίδια. Το θέμα της καθαριότητας είναι το Α και το Ω σε ένα δήμο. Επίσης, σημαντική είναι η ανάπλαση της Δ.Ε.Θ., η ενοποίηση του χώρου με το Α.Π.Θ., να ξεφύγει το Πανεπιστήμιο από τον παραλογισμό που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια και το γκέτο που έχει δημιουργηθεί. Επιπλέον, ξεχωριστής σημασίας είναι και κάποια έργα όπως αυτό του Μουσείου Μοντέρνας Τέχνης, στο παλιό εργοστάσιο της Υφανετ, στην Τούμπα, αλλά και η εφαρμογή ενός σχεδίου που θα στοχεύει στην ανάπτυξη των υποβαθμισμένων περιοχών της πόλης».

Εξήγησε μάλιστα πως δεν ήταν τυχαία η επιλογή της περιοχής όπου θα πραγματοποιηθεί αύριο (06/03/2019) η μεγάλη εκδήλωση, για την παρουσίαση των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων, του συνδυασμού «Θεσσαλονίκη- Υπεύθυνα», στην «Αποθήκη» του πολυχώρου «Μύλος». «Είναι σημαντικό μια γειτονιά που θεωρείται υποβαθμισμένη να μπορεί να αναβαθμιστεί. Στις αρχές της δεκαετίας του ‘90 είχε αλλάξει η πόλη από μία ιδιωτική πρωτοβουλία που όταν λειτούργησε τον πολυχώρο "Μύλος", είχε γίνει τα σαββατοκύριακα ο προορισμός όλης της χώρας. Εκεί, λοιπόν, παρουσιάζω το συνδυασμό μου», τόνισε.

Keywords
Τυχαία Θέματα