Κόντρα ΣΥΡΙΖΑ - Γεωργιάδη με φόντο τη "Βόρεια Μακεδονία"

Κόντρα έχει ξεσπάσει ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τον αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνι Γεωργιάδη.

Αφορμή στάθηκε η τοποθέτηση του κ. Γεωργιάδη στην πολιτική εκπομπή του ΣΚΑΪ "Ρουά Ματ", μέσω της οποίας ξεκαθάρισε πως ο ίδιος δεν θα αποτελέσει ποτέ την πΓΔΜ "Βόρεια Μακεδονία", με τον Γιάννη Ραγκούση, που βρισκόταν επίσης καλεσμένος στην εκπομπή, να του απαντά πως παραβιάζει το διεθνές δίκαιο.

Η θέση αυτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση του κυβερνώντος κόμματος.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Κουμουνδούρου, κάνει λόγο για "βαρύτατο θεσμικό ολίσθημα" του αντιπροέδρου της ΝΔ και επισημαίνει πως "η δήλωσή του εγκυμονεί σοβαρότατους κινδύνους για την αξιοπιστία της χώρας".

Ακόμα, καλεί τον πρόεδρο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκο Μητσοτάκη να τοποθετηθεί σχετικά με τις δηλώσεις του κ. Γεωργιάδη.

"Η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης καλούνται να τοποθετηθούν ξεκάθαρα, χωρίς μισόλογα και υπεκφυγές. Είναι η θέση του κ. Γεωργιάδη θέση της ΝΔ;". σημειώνει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

"Οι χθεσινές δηλώσεις του αντιπροέδρου της ΝΔ, Άδωνη Γεωργιάδη ότι ο ίδιος δεν θα αναγνωρίσει τη γειτονική χώρα ως “Βόρεια Μακεδονία” δημιουργούν μείζον θέμα για την αξιωματική αντιπολίτευση και τον κ. Μητσοτάκη. Πρόκειται για ένα βαρύτατο θεσμικό ολίσθημα από τον κ. Γεωργιάδη ο οποίος φαίνεται πως ξεχνά ότι δεν είναι τηλεσχολιαστής, αλλά αντιπρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Και η δήλωσή του εγκυμονεί σοβαρότατους κινδύνους για την αξιοπιστία της χώρας.

Η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης καλούνται να τοποθετηθούν ξεκάθαρα, χωρίς μισόλογα και υπεκφυγές. Είναι η θέση του κ. Γεωργιάδη θέση της ΝΔ; Κατανοούν άραγε τις συνέπειες για την εξωτερική πολιτική της χώρας; Κατανοούν τους κινδύνους που θα μπορούσαν να υπάρξουν για τη χώρα μας σε άλλα ανοιχτά μέτωπα;".

Άδ. Γεωργιάδης: Κατάντια

Η απάντηση του Άδωνι Γεωργιάδη ήρθε μέσω Twitter.

Στην ανάρτησή του ο αντιπρόεδρος της ΝΔ κάνει λόγο για "κατάντια" του ΣΥΡΙΖΑ αναφέροντας μεταξύ άλλων πως "είπε μία ανοησία ο Ραγκούσης χθες και την έκαναν ανακοίνωση σήμερα".

"ΣΥΡΙΖΑ Συνασπισμός Ριζοσπαστικής ΑριστεράςΣΥΡΙΖΑ: Βαρύτατο θεσμικό ολίσθημα οι δηλώσεις του Α. Γεωργιάδη - Η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης να τοποθετηθούν ξεκάθαρα | δεν πάνε καλά! Είπε μία ανοησία ο Ραγκούσης χθες και την έκαναν ανακοίνωση σήμερα. Κατάντια", αναφέρει στο tweet του ο κ. Γεωργιάδης.

Δείτε το βίντεο με τη δήλωση του κ. Γεωργιάδη:

Keywords
Τυχαία Θέματα