Κεντροαριστερά - debate: Γεννηματά και Θεοδωράκης συμφώνησαν να μην διαλυθούν ΠΑΣΟΚ-Ποτάμι

Με την παρουσία της Φώφης Γεννηματά, η οποία δεν συμμετείχε στο προηγούμενο ντιμπέιτ, να δίνει επιπλέον ενδιαφέρον στην όλη διαδικασία, οι εννέα επίδοξοι αρχηγοί του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς άνοιξαν τα χαρτιά τους απόψε το βράδυ.

Η είδηση που «βγήκε» στο τέλος, ήταν η συμφωνία Γεννηματά-Θεοδωράκη ότι δεν προτίθενται να διαλύσουν τις Κοινοβουλευτικές Ομάδες της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του Ποταμιού αντιστοίχως.

Με ποιο κόμμα ΝΔ

ή ΣΥΡΙΖΑ θα συνεργαστούν ως αρχηγοί της Κεντροαριστεράς εάν στις επόμενες εκλογές δεν προκύψει αυτοδυναμία ήταν το πρώτο ερώτημα που τέθηκε από την ΕΡΤ στους εννέα υποψηφίους. Επιπλέον, όπως γράφει το tovima.gr, ερωτήθηκαν ποια είναι η αποψή τους για το εκλογικό σύστημα της απλής αναλογικής.

Ανδρουλάκης: Τα πράγματα είναι απλά. Στις επόμενες εκλογές θα διεκδικήσουμε το μεγαλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Το πρώτο βήμα είναι αυτό. Το δεύτερο βήμα είναι η προγραμματική συμφωνία. Αν μπορούμε να βρούμε κόμματα που συμφωνούμε θα πάμε σε μια μορφή συγκυβέρνησης, αλλιώς θα μείνουμε στο πλαίσιο της αντιπολίτευσης

Καμίνης: Οι συνεργασίες μεταξύ των κομμάτων γίνονται πάντοτε πάνω σε μια προγραμματική βάση. Αν δεν έχουμε αυτοδυναμία, θα πάμε σε διερευνητικές εντολές ως δεύτερο ή τρίτο κόμμα. Και τότε θα πρέπει οι άλλοι να έρθουν να μας πουν αν θα συνεργαστούν μαζί μας ή όχι.

Μανιάτης: Αρνούμαι να αποδεχθώ αυτή την πιθανότητα και θα αρνηθεί και ο ελληνικός λαός. Δεν θα εγκλωβιστούμε σε διαδικασίες προτίμησης, θα έχουμε ένα καθαρό προοδευτικό πλαίσιο διακυβέρνησης πριν τις εκλογές και θα μας πουν αν θέλουν να συνεργαστούν με αυτό ή όχι.

Τζιώτης: Όραμα μου είναι η συνεργασία όλων των δυνάμεων της αριστεράς

Γάτσιος: Ούτε με τον ανερμάτιστο ΣΥΡΙΖΑ θέλουμε να συνεργαστούμε ούτε με την πελατειακή Νέα Δημοκρατία.

Πόντας: Θέλουμε ένα μεγάλο μέτωπο με σύγχρονες εργαλειοθήκες για σύγχρονες λύσεις.

Θεοδωράκης:Δεν υπάρχει ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία αλλά ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Δεν έχω πολλά κοινά σημεία με αυτή την πολιτική τερατογένεση. Θα συνεργαστώ με όποιες δυνάμεις θέλουν να αλλάξουν το νόμο της απλής αναλογικής, ένα νόμο που θα οδηγήσει σε διάλυση τη χώρα».

Γεννηματά:΅Η χώρα χρειάζεται πολιτική σταθερότητα. Είναι διατεθειμένοι να συμβάλουν στην πολιτική σταθερότητα ο ΣΥΡΙΖΑ και η Νέα Δημοκρατία;

Ραγκούσης:Δεν πρέπει να δώσουμε ψήφο εμπιστοσύνης στην Νέα Δημοκρατία, ούτε το ΣΥΡΙΖΑ. Δεν πρέπει να μας ενδιαφέρει να γίνουμε ή να ξαναγίνουμε υπουργοί. Αυτό δεν φέρνει κοντά μας τους πολίτες.

Οι εννέα υποψήφιοι απάντησαν στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων της Περιφέρειας Ανδρέα Γιουρμετάκη (Λάρισα), Γιώργου Σαχίνη (Ηράκλειο), Γιώργου Σιμόπουλου (Λαμία), Φίλιου Στάγκου (Θεσσαλονίκη) και Κωνταντίνου Μάγνη (Πάτρα).

Το δεύτερο debate των 9 υποψηφίων θα γίνει την Δευτέρα 6 Νοεμβρίου από την ΕΡΤ με την συμμετοχή δημοσιογράφων από τηλεοπτικούς σταθμούς πανελλαδικής εμβέλειας.

Keywords
Τυχαία Θέματα