"Καταπέλτης" για την Εστερσούντ: Δεν παίρνει αδειοδότηση και υποβιβάζεται

Την αδειοδότηση για τη συμμετοχή στις εθνικές σουηδικές κατηγορίες της επόμενης χρονιάς πήραν κανονικά όλες οι συμμετέχουσες ομάδες με μια μοναδική εξαίρεση: την Εστερσούντ.

Η ομάδα που άφησε άφωνη την Ευρώπη τη σεζόν 2017/18, όταν απέκλεισε Γαλατασαράϊ, Φόλα και ΠΑΟΚ στο δρόμο για τους ομίλους του Europa League, αλλά και προκρίθηκε στη φάση

των «32» κόντρα σε Αθλέτικ Μπιλμπάο, Χέρτα Βερολίνου και Ζόρια (με μόλις μία ήττα), κάνοντας διπλό (!) στο Emirates με αντίπαλο την Άρσεναλ, είδε την Επιτροπή Αδειοδοτήσεων να της στερεί το δικαίωμα συμμετοχής στο πρωτάθλημα της επόμενης χρονιάς.

Πιο συγκεκριμένα, η Επιτροπή πήρε ανεπιφύλαχτα και με ιδιαίτερη βεβαιότητα την απόφαση να μην αδειοδοτήσει την Εστερσούντ, αφού πείστηκε από τα επικαλούμενα στοιχεία, πως ο σύλλογος δεν είναι σε θέση να διαχειριστεί τα οικονομικά του δεδομένα δίχως έλλειμμα. Αυτό, βέβαια, σημαίνει τον υποβιβασμό της Εστερσούντ στη Β εθνική κατηγορία.

Οι άνθρωποι του σουηδικού συλλόγου θα ασκήσουν, φυσικά, έφεση στην Επιτροπή, ενώ δηλώνουν διατεθειμένοι να οδηγήσουν την υπόθεση και στο Αθλητικό Δικαστήριο.

Την ίδια ώρα, ο πρώην πρόεδρος της Εστερσούντ, Ντάνιελ Κίντμπεργκ, καταδικάστηκε πριν λίγες ημέρες σε φυλάκιση τριών ετών για οικονομικά εγκλήματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα