Καραπαπάς στην απολογία του Ολυμπιακού για το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ: "Παράλυτη η πόρτα- Πταίσμα όσα έγιναν"

H ΠΑΕ Ολυμπιακός απολογήθηκε στην πειθαρχική επιτροπή της Super League για τα όσα έγιναν στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στο "Καραϊσκάκη".

Στην εκδίκαση της υπόθεσης, στο Μονομελές Πειθαρχικό Όργανο της Super League, η πλευρά του Ολυμπιακού

μέσω του δικηγόρου ζήτησε να τιμωρηθεί μόνο για τα υβριστικά συνθήματα εις βάρος της αποστολής του ΠΑΟΚ.

Ο νομικός της ΠΑΕ, Ιωάννης Χατζησαββάουγλου, εξήγησε πώς βάσει κανονισμών, οι "ερυθρόλευκοι" δεν μπορούν να ελεγχθούν πειθαρχικά για τη ρίψη μπουκαλιού αλλά και για τον τραυματισμό του Αστυνομικού, καθώς αυτό καταγράφηκε από τον παρατηρητή βάσει μαρτυρίας τρίτου και όχι επειδή το είδε ο ίδιος.

Η αλήθεια όμως, είναι ότι ο παρατηρητής αναφέρει στην έκθεση "Μετά το συμβάν, με κάλεσε ο επικεφαλής μέτρων τάξης και μου υπέδειξε τραυματία αστυνομικό από το προηγούμενο γεγονός, κατά δήλωση του". Ο παρατηρητής δηλαδή, έχει δει με τα μάτια του τον τραυματία αστυνομικό.

Επισης, τονίστηκε ότι δεν υπήρξε είσοδος οπαδών στα αποδυτήρια. Με διαπίστευση ήταν εργαζόμενοι του Καραϊσκάκης όπως οι ηλεκτρολόγοι και εκείνοι που είναι στις καντίνες του γηπέδου, αλλά και αστυνομικοί της αθλητικής βίας.

Με τη σειρά του, ο Κωνσταντίνος Καραπαπάς, είπε πως η αποστολή του ΠΑΟΚ είχε ενημερωθεί για το πρόβλημα στην πόρτα μία ώρα πριν την άφιξή της στο γήπεδο. Επίσης, τόνισε ότι ο Μάτος προσπάθησε να κλωτσήσει κάποιον από τους παρευρισκόμενους με διαπίστευση, ενώ ο Σαραϊδάρης ήταν αυτός που δημιούργησε αναίτια ένταση έξω από τα αποδυτήρια των διαιτητών την οποία φύλαγαν τέσσερις αστυνομικοί.

Ακόμη, αναφέρθηκε ότι "η πόρτα ήταν παράλυτη και είχαν ενημερωθεί οι Αστυνομικές δυνάμεις" καθώς επίσης και ότι τα όσα έγιναν "ήταν πταίσμα σε σχέση με αυτά που ζούμε κάθε Κυριακή".

Συγκεκριμένα, για την κλειδωμένη πόρτα που οδηγεί στο διάδρομο προς τα αποδυτήρια, παρά την αντίθετη απόφαση στη σύσκεψη ειπώθηκε ότι… "Προσπαθήσαμε να κλείσουμε την πόρτα για να μη δημιουργηθεί πρόβλημα. Έπρεπε να κάνουμε μια προσπάθεια να τη στηρίξουμε, ενημερώσαμε τον παρατηρητή και την αστυνομία μία ώρα πριν, ότι η πόρτα είναι παράλυτη και δεν μπορεί να ανοίξει... Η Αστυνομία έβαλε τρεις διμοιρίες των ΜΑΤ σε εκείνο το σημείο. Και ο Ολυμπιακός την ίδια διαδρομή ακολούθησε".

Keywords
Τυχαία Θέματα