"Ο ΠΑΟΚ είναι λίγο πιο μπροστά από τον Ολυμπιακό στη μάχη του τίτλου"

Ο Νίκος Καραγεωργίου μίλησε για τον φετινό ΠΑΟΚ, σχολίασε τα δεδομένα στο ελληνικό πρωτάθλημα και θυμήθηκε την σπουδαία νίκη του "Δικεφάλου" επί του Ολυμπιακού στις Σέρρες.

Αναλυτικά όσα είπε στον Libero 107.4 FM:

Για την κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο: "Το φετινό πρωτάθλημα δείχνει να είναι κάπως καλύτερο.

Για να καταφέρουμε να φέρουμε τον κόσμο στο γήπεδο και να πούμε ότι είμαστε σε σωστή τροχιά, χρειάζεται χρόνος και χρειάζεται να βρούμε και τη λογική των παραγόντων. Από τη μεριά των παικτών γίνεται καλή προσπάθεια, οι παράγοντες λίγο έχουν ξεφύγει από τον σωστό δρόμο.

Αυτές οι κυβερνήσεις δεν θέλουν να αλλάξουν το ποδόσφαιρο. Δεν θέλουν να το κάνουν, γιατί υπάρχουν πολιτικές καταστάσεις που επηρεάζουν τις αποφάσεις που πρέπει να παρθούν για το ποδόσφαιρο".

Για την ποιότητα της Super League 1: "Είναι καλύτερα τα πράγματα από τις προηγούμενες χρονιές. Βλέπουμε ομάδες που παίζουν καλό ποδόσφαιρο και ομάδες που διεκδικούν πράγματα στο γήπεδο. Προσωπικά, μου έχει αρέσει ο ΟΦΗ. Είναι μία ομάδα που βαδίζει καλά. Και η Ξάνθη το ίδιο, αν και έχει μία μικρή πτώση τελευταία. Το γεγονός ότι τα τελευταία δύο χρόνια είναι στην κατηγορία ο Άρης και ο ΟΦΗ είναι θετικό. Θα ήθελα να επανέλθει στα παλιά στάνταρ ο Παναθηναϊκός. Σε γενικές γραμμές, παίζεται καλύτερο ποδόσφαιρο".

Για τη μάχη ΠΑΟΚ-Ολυμπιακού: "Βλέπουμε δύο ομάδες που είναι καλές. Ο ΠΑΟΚ είναι ένα κλικ πιο μπροστά, γιατί είναι η ίδια ομάδα με σταθερό κορμό. Δείχνει ότι το πιστεύει, ότι μπορεί να το πάρει και φέτος το πρωτάθλημα. Η ομάδα μπαίνει στο γήπεδο χωρίς να πιέζει καταστάσεις. Η άλλη πλευρά δείχνει λίγο πιο ανυπόμονη και θέλει με κάθε τρόπο να το πάρει. Θα δώσουν κι άλλα παιχνίδια μεταξύ τους και έχουν κι άλλα παιχνίδια με δυσκολίες".

Για τον φετινό ΠΑΟΚ, σε σχέση με πέρυσι: "Ναι, υπάρχουν διαφορές. Η ομάδα με τον Λουτσέσκου είχε βρει το δρόμο της, αν και στην αρχή είχε αρκερές περιπέτειες. Στηρίχθηκε, πέρασε τη φιλοσοφία του κι αυτό έβγαινε στο γήπεδο. Ο ΠΑΟΚ έχει καλούς παίκτες και υπήρξε μία σταθερότητα. Τώρα, υπάρχει ένας νέος προπονητής, με νέες ιδέες και θέλει χρόνο. Ήταν εκτός ο Μαουρίσιο, ο Βιεϊρίνια και αυτό άλλαξε λίγο τα δεδομένα και χάλασε κάπως τις ισορροπίες. Αλλά χρόνο με το χρόνο, θα βρει και πάλι το δρόμο της η ομάδα και θα ανεβαίνουν κι αυτοί οι παίκτες".

Για τον Μπίσεσβαρ: "Εγώ πιστεύω ότι ο Μπίσεσβαρ είναι αναντικατάστατος. Έχει τεράστια ποιότητα, έχει εξυπνάδα, μπορεί να μοιράσει, να πασάρει, να ντριπλάρει... Ο Λουτσέσκου είχε βρει το ρόλο του, αλλά αυτός ο προπονητής λίγο ταλαιπωρείται για να το βρει. Η θέση του είναι στα αριστερά, όταν ο ΠΑΟΚ έχει την μπάλα να συγκλίνει στο κέντρο και να δημιουργεί υπεραριθμία στον άξονα. Εκεί νομίζω έκανε τα καλά του παιχνίδια. Πρέπει κατά τη γνώμη μου να πάει στα αριστερά και να παίξει ο Πέλκας στη θέση του, ο οποίος προσφέρει πολλά στο πρέσινγκ. Είναι πολύ περισσότερα τα καλά στη ζυγαριά για τον Πέλκα. Μέχρι τώρα, παίζοντας με τον ίδιο τρόπο ο ΠΑΟΚ, πήρε τα αποτελέσματα, αλλά δεν είδαμε καλό ποδόσφαιρο, ενώ μπορεί να παίξει ωραία ο ΠΑΟΚ".

Για το παιχνίδι του ΠΑΟΚ με την Ξάνθη: "Η Ξάνθη είναι καλή ομάδα και λειτουργεί σωστά ιδιαίτερα αμυντικά. Δεν νομίζω ότι στην Τούμπα μπορεί να δυσκολέψει τόσο η Ξάνθη τον ΠΑΟΚ. Ο ΠΑΟΚ είναι πιο κοντά στη νίκη. Αν θεωρήσει βέβαια, ότι είναι ένα εύκολο ματς, θα το πληρώσει. Δεν φαντάζομαι όμως ότι ο ΠΑΟΚ θα το αντιμετωπίσει σαν ένα χαλαρό παιχνίδι. Πρέπει να αγωνιστούν, να τα δώσουν όλα. Παρότι αντίστοιχα παιχνίδια τα πήρε ο ΠΑΟΚ, δεν έπαιξε καλά και μπορεί να παίξει καλά. Είναι αυτό που λέγαμε και πριν...".

Για το 6-1 επί του Ολυμπιακού στις Σέρρες: "Αυτά δεν σβήνουν από τη μνήμη, είναι πάντα εκεί. Ακούγονται ακόμη πολλές ιστορίες... Ήταν μία μεγάλη νίκη κόντρα στο κατεστημένο. Ήταν ένα παιχνίδι σε ένα ουδέτερο, αλλά κατάμεστο γήπεδο. Έγιναν πολλά πράγματα και φυσικά έμεινε το σκορ μετά από τόσα χρόνια.

Ένα πράγμα μου έχει μείνει... Όταν μπήκαμε στο ημίχρονο στα αποδυτήρια, κάποιος μας είπε ότι τώρα που θα παίξουμε μπροστά από το πέταλο των πιο φανατικών μας οπαδών, να μην πάμε προς την κερκίδα, γιατί ήταν ψηλά. Για να μην πέσει κάποιος. Μόλις άρχισε το παιχνίδι, βάζουμε ένα γκολ νομίζω με το Μπορμπόκη και το ξέχασε και πήγε εκεί. Όλοι τρέξαμε προς τα εκεί και το θυμάμαι".

Keywords
Τυχαία Θέματα