Κάλεσμα των δημάρχων Ωραιοκάστρου και Χαλκηδόνας στον δήμαρχο Δέλτα να αναθεωρήσει για την «Αλκυονίδα»

Κάλεσμα στον δήμαρχο Δέλτα, Γιάννη Ιωαννίδη, να αλλάξει τη θέση και στάση του απέναντι στην «Αλκυονίδα» απευθύνουν, μέσω κοινής ανακοίνωσης, οι δήμαρχοι Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης και Χαλκηδόνας, Σταύρος Αναγνωστόπουλος.

«Η Αλκυονίδα» είναι φορέας μέριμνας αδέσποτων ζώων, από τον Διαδημοτικό Σύνδεσμο ΟΤΑ Δυτικής Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Ιωαννίδης αποφάσισε να αποχωρήσει από τον συγκεκριμένο

φορέα. Το σχετικό αίτημα που έχει κατατεθεί από τον δήμο Δέλτα, αναμένεται να συζητηθεί αύριο στο δημοτικό συμβούλιο Δέλτα.

Οι δήμαρχοι Ωραιοκάστρου Παντελής Τσακίρης και Χαλκηδόνας Σταύρος Αναγνωστόπουλος σε κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν αναφέρουν ότι: «Ο Σύνδεσμος ΟΤΑ Δυτικής Θεσσαλονίκης για τη Μέριμνα των Αδέσποτων Ζώων ‘Η Αλκυονίδα’ συστάθηκε με πρωτοβουλία των δήμων Δέλτα, Χαλκηδόνας και Ωραιοκάστρου, ώστε να αντιμετωπιστεί κατά έναν τρόπο κοινό και συστηματικό το θέμα που αφορά τη διαχείριση του ζητήματος των αδέσποτων ζώων.

Καθώς πλέον έχουν γίνει όλες οι αναγκαίες ενέργειες για την επιλογή του κατάλληλου χώρου όπου μπορεί να δημιουργηθεί το καταφύγιο αδεσπότων και δεδομένου ότι υπάρχει μπροστά μας μια μοναδική ευκαιρία για τη χρηματοδότηση του εγχειρήματος μέσα από το πρόγραμμα ‘Φιλόδημος’ του υπουργείου Εσωτερικών, απευθύνουμε κάλεσμα στον δήμαρχο Δέλτα Γιάννη Ιωαννίδη να αναθεωρήσει τη στάση του για το ζήτημα της ‘Αλκυονίδας’ και να συνεχίσουμε όλοι μαζί αυτή τη μεγάλη προσπάθεια για την εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου προγράμματος για τη φροντίδα και την προστασία των αδέσποτων ζώων συντροφιάς».

Σημειώνεται ότι, κατά τον δήμαρχο Δέλτα, με την παρέμβαση εξωθεσμικών παραγόντων τινάχτηκαν στον αέρα συνεργασίες και συνεννοήσεις που έγιναν σε διαδημοτικό επίπεδο για την ανάδειξη του νέου διοικητικού συμβουλίου του φορέα “Αλκυονίδα” για την αντιμετώπιση του προβλήματος των αδέσποτων ζώων δυτικής Θεσσαλονίκης, με αποτέλεσμα ο ίδιος να αποφασίσει να αποχωρήσει.

Keywords
Τυχαία Θέματα