Κ. Ζαχαριάδης: Ο Γ. Μπουτάρης είναι ένας καλός δήμαρχος, θα αναζητήσουμε λύσεις στην ίδια λογική

"Ο Γιάννης Μπουτάρης είναι ένας καλός δήμαρχος, έκανε πιο εξωστρεφή την πόλη σε καιρούς δύσκολους οικονομικά και γύρισε σελίδα σε σχέση με το συντηρητικό προφίλ, που υπήρχε για πάρα πολλά χρόνια", δήλωσε στον Focus Fm103.6, ο Διευθυντής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης.

"Αν όντως αποφάσισε να μην είναι εκ νέου υποψήφιος, θα αναζητήσουμε και εμείς νέα λύση,

στην ίδια λογική, προοδευτική, εξωστρεφή", πρόσθεσε ο κ. Ζαχαριάδης.

Αναφερόμενος στην Υφυπουργό Μακεδονίας-Θράκης Κατερίνα Νοτοπούλου, τόνισε πως "έχει συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο, πρέπει να το «τρέξει», αν αποφασιστούν να γίνουν κάποιες ανακατατάξεις, δεν μιλάω για την κ. Νοτοπούλου, αλλά γενικά εν όψει δημοτικών εκλογών, αυτό θα αποφασιστεί συλλογικά".

"Οι αποφάσεις για τον υποψήφιο που θα στηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη, θα ληφθούν στη Θεσσαλονίκη, όχι στην Αθήνα", τόνισε ο κ. Ζαχαριάδης, ενώ αναφορικά με τον νέο Γ.Γ. Ενημέρωσης, Χρήστο Σίμο είπε:

"O νέος Γ.Γ. Ενημέρωσης είναι ένας άνθρωπος με μία σοβαρή επιστημονική κατάρτιση, νομίζω ότι θα υπηρετήσει την ψηφιακή αναβάθμιση, στην κατεύθυνση που χαράζει η πολιτική ηγεσία, δεν γνωρίζω τις δηλώσεις που έκανε ο ίδιος, για να μπορώ να τις κρίνω.

Δεν θέλω να μπω στη συζήτηση περί "τρολ", υπάρχει κι ένα όριο, κάνουμε τις επιλογές μας, κρινόμαστε, ας αφήσουμε τον άνθρωπο να δουλέψει, έχει ένα σημαντικό έργο να κάνει, να τον βοηθήσουμε να πετύχει στο έργο του, γιατί η χώρα έχει σημαντικές υστερήσεις σε σχέση με την ευρωπαϊκή πραγματικότητα".

Σχετικά τέλος, με τις εξελίξεις στη συμφωνία Κράτους Εκκλησίας, ο κ. Ζαχαριάδης τόνισε:

"Μόνο με διάλογο και με συναίνεση θα προχωρήσει η συμφωνία Κράτους-Εκκλησίας, δεν βλέπω άλλο τρόπο. Αν εμείς είχαμε μία γνώμη και θέλαμε σώνει και ντε να τη νομοθετήσουμε, δεν θα ξεκινούσαμε διάλογο, δεν θα κάναμε κοινό ανακοινωθέν, θα το φέρναμε στο κοινοβούλιο, θα το ψηφίζαμε και τέλος.

Θα εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια διαλόγου, θέλουμε να έχουμε συναίνεση, αλλά εν πάση περιπτώσει την τελική ευθύνη για το ποιος νομοθετεί, δεν την έχει η Εκκλησία, την έχει η Πολιτεία, όχι η Εκκλησία. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα κινηθούμε μονομερώς, χωρίς διάλογο".

Keywords
Τυχαία Θέματα