Κ. Νοτοπούλου: Το μήνυμα του Πολυτεχνείου είναι διαρκές και θα είναι, όσο διαρκής είναι κι ο αγώνας για διεύρυνση της Δημοκρατίας

"Το μήνυμα του Πολυτεχνείου είναι διαρκές και θα είναι, όσο διαρκής είναι κι ο αγώνας για διεύρυνση της Δημοκρατίας" τόνισε, μεταξύ άλλων, κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού της η υφυπουργός Εσωτερικών (τομέας Μακεδονίας - Θράκης), Κατερίνα Νοτοπούλου, στην εκδήλωση που διοργανώθηκε στο Διοικητήριο για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

"Πρέπει να κρατήσουμε ζωντανή στο σήμερα τη φλόγα εκείνης της εξέγερσης

απέναντι στην προσπάθεια περιθωριακών εθνικιστών ή και προβεβλημένων ακροδεξιών, που βρήκαν καταφύγιο σε άλλα κόμματα, πρωτίστως στη Χρυσή Αυγή. Επιχειρούν να παραποιήσουν τα ιστορικά γεγονότα. Να διαγράψουν τη μνήμη της αντίστασης και να εξωραΐσουν την περίοδο της Χούντας. Ακόμα χειρότερα, προσπαθούν να αρνηθούν τους νεκρούς του Πολυτεχνείου!", ανέφερε στη συνέχεια η κ. Νοτοπούλου.

Παράλληλα η υφυπουργός σημείωσε ότι "η εμβάθυνση της δημοκρατίας βασίζεται εξίσου στις αρχές της ελευθερίας, της ισότητας και της κοινωνικής δικαιοσύνης. Στον αγώνα για τη δημοκρατία αγωνιζόμαστε για την καταπολέμηση των ανισοτήτων. Για καλύτερες συνθήκες ζωής και τους αγώνες για την υπεράσπιση των κοινωνικών δικαιωμάτων κι ελευθεριών. Τα δικαιώματα και οι ελευθερίες των ανθρώπων δεν είναι για να διακηρύσσονται αόριστα. Είναι για να τα ζούμε και να τα απολαμβάνουμε όλες και όλοι με τον ίδιο τρόπο".

"Εμείς δίνουμε τη μάχη της δικής μας γενιάς για μια κοινωνία με ισότητα και δικαιοσύνη. Πρέπει να το πιστέψουμε γιατί το μπορούμε" δήλωσε χαρακτηριστικά η κ. Νοτοπούλου.

Στην εκδήλωση πραγματοποίησαν χαιρετισμό ο Γενικός Πρόξενος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη Βάλτερ Στέχελ, καθώς και η πανεπιστημιακός, μέλος του αντιδιδακτορικού φοιτητικού κινήματος, Ρία Καλφακάκου.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν μαθητές και μαθήτριες του 17ου Γενικού Λυκείου Θεσσαλονίκης, αφού πρώτα ξεναγήθηκαν στην έκθεση ντοκουμέντων "Αλληλεγγύη και Αντίσταση. Η στήριξη της ελληνικής αντίστασης ενάντια στη στρατιωτική χούντα από τα γερμανικά κόμματα, συνδικάτα και πολιτικά ιδρύματα (1967-1974)", που φιλοξενείται αυτές τις ημέρες στο Διοικητήριο.

Keywords
Τυχαία Θέματα