Θεσσαλονίκη: Γειτόνισσες και συνεργοί τους οι δολοφόνοι 52χρονου με νοητική στέρηση

Μάνα και κόρη και δύο συνεργοί τους είναι οι δολοφόνοι του 52χρονου άνδρα με νοητική στέρηση στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης, τον Απρίλιο του 2017.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν δυνάμει σχετικών ενταλμάτων σύλληψης του κ. Ανακριτή Θεσσαλονίκης 37χρονος Έλληνας, 39χρονη γυναίκα και η 21χρονη κόρη της, σε βάρος των οποίων καθώς και σε βάρος ένας 30χρονου Αλβανού συνεργού τους, που αναζητείται, σχηματίσθηκε

δικογραφία κατά περίσταση για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συναυτουργία, άμεση συνέργεια σε ανθρωποκτονία με πρόθεση κατά συναυτουργία και ληστεία κατά συναυτουργία.

Ειδικότερα, οι δράστες, βραδινές ώρες της 02/03-04-2017 μετέβησαν σε μονοκατοικία στην περιοχή του Ευόσμου, όπου διέμενε ο 52χρονος με τον 78χρονο πατέρα του και την 49χρονη αδερφή του και με τη χρήση σωματικής βίας σε βάρος του ηλικιωμένου, αφαίρεσαν 250 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο.

Ο 52χρονος, ο οποίος έπασχε από νοητική στέρηση αντέδρασε και δέχτηκε χτυπήματα στο κεφάλι και στο θώρακα με ρόπαλο ή με σιδηρολοστό με αποτέλεσμα να καταλήξει.

Η 49χρονη αδερφή του θύματος, η οποία επίσης αντιμετωπίζει νοητικά προβλήματα ήταν σε άλλο δωμάτιο και δεν αντιλήφθηκε τι συνέβη.

Οι δράστες ήταν οικείοι της οικογένειας. Οι δύο γυναίκες ήταν γειτόνισσες του 78χρονου πατέρα και των δύο παιδιών του.

Ο Διευθυντής Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, Υποστράτηγος, Νικόλαος Ζησιμόπουλος ανέφερε σε σημερινή παρουσίαση ότι «και τη ληστεία και την ανθρωποκτονία την έκαναν και οι 4 από κοινού. Οι δράστες ήταν οικείοι της οικογένειας. Αρχικό κίνητρο ήταν η ληστεία. Γνώριζαν ότι ο ηλικιωμένος είναι συνταξιούχος».

Έγινε έρευνα στο χώρο με λήψη βιολογικού υλικού και ταυτοποιήθηκαν οι δράστες.

«Ειδικότερα χθες το μεσημέρι εντοπίσθηκαν και συνελήφθησαν στο κέντρο της πόλης οι δύο γυναίκες ενώ ο 37χρονος εντοπίσθηκε και συνελήφθη σε περιοχή της Αττικής», τόνισε ο προϊστάμένος του Γραφείου Ενημέρωσης Δημοσιογράφων και Δημόσιων Σχέσεων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας Αστυνόμος Β’ Πέτρος Τάνος.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Ανακριτή ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του συνεργού τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα