Κ. Μητσοτάκης: Σε τέσσερις ημέρες η Ελλάδα τελειώνει με τον ΣΥΡΙΖΑ

Παρουσία των πρώην πρωθυπουργών και πρώην προέδρων της Νέας Δημοκρατίας, Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά και του πρώην προέδρου και επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου, Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, έστειλε μήνυμα πανστρατιάς και ενότητας, τέσσερις ημέρες πριν ανοίξουν οι κρίσιμες κάλπες της 26ης Μαΐου.

Παράλληλα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης διεμήνυσε και πάλι ότι την προσεχή Κυριακή

δεν υπάρχει χαλαρή ψήφος, αλλά ούτε και ίσες αποστάσεις, σημειώνοντας ότι ο δρόμος της μεγάλης πολιτικής αλλαγής πρέπει να ανοίξει εμφατικά το βράδυ των εκλογών.

"Οι πολίτες θα απαντήσουν σε όσα έζησαν. Στα ψέματα. Στους φόρους. Στην επιζήμια συμφωνία των Πρεσπών. Σε τέσσερις ημέρες η Ελλάδα τελειώνει με τον ΣΥΡΙΖΑ. Και κάνει μία νέα αρχή. Ψηφίζουμε αλήθεια. Ενότητα. Προκοπή. Ψηφίζουμε αλλαγή. Ψηφίζουμε αξιοπρέπεια. Και πάμε την Ελλάδα μπροστά. Στις εκλογές αυτές δεν χωράει χαλαρή ψήφος. Και δεν μπορεί να πάει ψήφος χαμένη. Δεν υπάρχουν περιθώρια για πειράματα και ίσες αποστάσεις. Ή με τον ΣΥΡΙΖΑ του χθες ή με τη ΝΔ του αύριο. Ή με την αλήθεια ή με το ψέμα. Ή με την ανάπτυξη ή με τη λιτότητα. Αυτό είναι το δίλημμα. Και η μεγάλη ώρα είναι τώρα. Η κυβέρνηση έδωσε πολύ λίγα, πολύ αργά, αφού έχει πάρει πάρα πολλά. Οι Έλληνες δεν θα αφήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ να τους κοροϊδέψει ξανά. Και έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην κρίση των πολιτών", ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του Κυριάκου Μητσοτάκη, στην κεντρική ομιλία του στο Περιστέρι.

Έχουμε σχέδιο για την πρόοδο της χώρας

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ανέδειξε τις διαχωριστικές γραμμές που χωρίζουν τη στρατηγική της οδού Πειραιώς από τη λογική της Κουμουνδούρου. "Το δικό μου όραμα, το δικό μου σχέδιο, είναι ο πλούτος της Ελλάδας να μεγαλώσει και μερίδιο σε αυτόν να έχουν όλοι οι Έλληνες. Για αυτό και το σχέδιο της ΝΔ συνδέει την ανάπτυξη της χώρας με τους μισθούς και τις συντάξεις: όσο αυξάνεται το Εθνικό Προϊόν, τόσο πρέπει να αυξάνονται και οι αμοιβές των πολιτών κάθε χρόνο. Και μάλιστα, οι χαμηλότεροι μισθοί και συντάξεις, να αυξάνονται σε διπλάσιο ποσοστό. Μόνο έτσι θα βγούμε από τη μιζέρια. Μια μιζέρια που δεν αλλάζει με επιδόματα της τελευταίας στιγμής. Επιδόματα που δίνονται λίγες μόνο μέρες πριν από τις εκλογές. Η ψήφος δεν εξαγοράζεται με κουτσουρεμένα αντίδωρα", σημείωσε. Για να εστιάσει σε ένα από τα πλέον κομβικά αφηγήματα της "γαλάζιας" παράταξης. Αυτό της δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας, μέσα από μία έκρηξη επενδύσεων. Αυτό της μείωσης των φόρων και των εισφορών. "Δουλειές, δουλειές, δουλειές. Που θα έρθουν όταν θα αρχίσει να μπαίνει ξανά χρήμα στη χώρα μας. Αυτός είναι ο δικός μας στόχος και ξέρουμε πώς θα τον πετύχουμε. Και σας διαβεβαιώνω ότι θα εργαστώ ακούραστα ώστε να σαρώσω όλα τα εμπόδια που αποτρέπουν σήμερα τις επενδύσεις στην πατρίδα μας. Βγάζουμε κόκκινη κάρτα στη γραφειοκρατία και ανάβουμε πράσινο φως σε οποιονδήποτε μικρό ή μεγάλο θέλει να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας στον τόπο μας", είπε ο κ. Μητσοτάκης, αναδεικνύοντας, ταυτόχρονα, την κοινωνική διάσταση της πολιτικής της οδού Πειραιώς στην Παιδεία, την Υγεία και την καθημερινότητα των πολιτών.

Θα διώξουμε τον φόβο από τις γειτονιές

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στάθηκε ιδιαίτερα και στο φλέγον ζήτημα της ασφάλειας. "Δεν μπορεί η ίδια Βουλή των Ελλήνων να βεβηλώνεται. Και δεν μπορεί, ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, η κυβέρνηση να ασχολείται με το πώς θα πάρει άδεια από τη φυλακή ο Κουφοντίνας. Ένας καταδικασμένος τρομοκράτης και δολοφόνος που δεν έχει μετανοήσει δημόσια για όσα έκανε. Εμείς θα διώξουμε τον φόβο από τα σπίτια και τις γειτονιές. Θα επιστρέψουμε τα πανεπιστήμια στους φοιτητές και τους καθηγητές. Και θα αποκαταστήσουμε τη δημόσια τάξη και ασφάλεια, όπως αρμόζει σε μια δημοκρατική χώρα. Γιατί η ασφάλεια είναι δικαίωμα όλων των Ελλήνων. Και το κράτος οφείλει να την εγγυάται. Το άσυλο της ανομίας και της παρανομίας στα πανεπιστήμια θα καταργηθεί", επεσήμανε και προανήγγειλε:

-1.500 προσλήψεις στην αστυνομία.

-Ενίσχυση με 1.000 ακόμη σύγχρονα περιπολικά.

-Προμήθεια νέων αλεξίσφαιρων γιλέκων και εξοπλισμού.

Αυτές είναι οι δεσμεύσεις μου για την οικονομία

Επισημαίνοντας πως στόχος της ΝΔ είναι η ανάπτυξη με προκοπή για όλους, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεσμεύτηκε για:

-Διατήρηση του αφορολόγητου.

-Μείωση του πρώτου φορολογικού συντελεστή από 22% σήμερα, στο 9% για εισοδήματα έως 10.000 ευρώ.

-Αφορολόγητο 1.000 ευρώ για κάθε παιδί.

-Δωρεάν πρόσβαση σε παιδικούς σταθμούς.

-2.000 ενίσχυση για κάθε νέο Ελληνόπουλο που θα γεννιέται.

-Μείωση του φόρου στις επιχειρήσεις από το 28% σήμερα στο 20%, μέσα σε δύο χρόνια. Και στα μερίσματα από το 10% στο 5% αμέσως.

-Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος.

-Συντελεστές ΦΠΑ 11% και 22% αντί για 13% και 24% σήμερα.

-Μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% οριζοντίως για όλους τους Έλληνες -και παντού στη χώρα.

Προσκλητήριο στους ψηφοφόρους του Κέντρου

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ακολουθώντας τον δρόμο που έχει χαράξει εδώ και καιρό, απευθύνθηκε στους πολίτες εκείνους που άλλοτε ψήφισαν το ΠΑΣΟΚ ή το Ποτάμι. "Οι παλιές διαφορές δεν έχουν νόημα τώρα. Εδώ εγώ μιλάω σήμερα στο κλειστό "Ανδρέα Παπανδρέου". Και βέβαια, δεν υπάρχουν ίσες αποστάσεις ανάμεσα στην αλήθεια και το ψέμα. Ανάμεσα στον πατριωτισμό και τις συνεχείς υποχωρήσεις. Ανάμεσα στην ανάπτυξη και τη φτωχοποίηση. Δεν υπάρχουνε ίσες αποστάσεις ανάμεσα στη Δημοκρατία και τον αυταρχισμό. Πάμε όλοι μαζί για τη μεγάλη πολιτική αλλαγή. Στρέφομαι, όμως, και στους πολίτες που πίστεψαν στον ΣΥΡΙΖΑ και προδόθηκαν από αυτόν. Τους θέλουμε δίπλα μας, στην προσπάθεια να κάνουμε καλύτερη τη ζωή των Ελλήνων, να γίνουμε ξανά μια κανονική χώρα", σημείωσε.

Πηγή: capital.gr

Keywords
ελλαδα, συριζα, μητσοτακης, σαμαρας, μαΐου, νέα, εκλογες, νεα δημοκρατια, δίλημμα, περιστερι, μιζέρια, επιδοματα, βομβα mall, φως, βουλη, ΦΠΑ, ενφια, ΠΑΣΟΚ, παπανδρεου, capital, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010, σταση εργασιας, αλλαγη ωρας, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, Καλή Χρονιά, μειωση μισθων, κοινωνικη συμφωνια, εκλογες 2012, αλλαγη ωρας 2012, αλλαγη ωρας 2013, ξανα, αμοιβες, αδεια, αστυνομια, αφορολογητο, βουλη των ελληνων, δημοκρατια, δωρεαν, πειραιως, υγεια, φως, ψεμα, ψεματα, ωρα, capital, αξιοπρεπεια, ασυλο, βραδυ, δίλημμα, δρομος, ευρω, ειπε, υπαρχει, εκρηξη, επενδυσεις, ζωη, ιδια, θεσεις εργασιας, ομιλια, κυβερνηση, μαΐου, μιζέρια, μειωση, μικρο, νεες θεσεις εργασιας, νοημα, οραμα, παιδι, παμε, προσληψεις, σπιτια, σχεδιο, φυλακη, χρημα, ασφαλεια, δικαιωμα, δουλειες, εθνικο, χωρα, ιδιαιτερα, κλειστο, κυριακου, κυριακη, μπροστα, θεσεις
Τυχαία Θέματα