Κ. Μητσοτάκης: Από 4 Μαΐου καταργούνται τα sms και τα έντυπα για τις μετακινήσεις

Το σχέδιο για την σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων που λήφθηκαν για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού παρουσίασε πριν από λίγο με τηλεοπτικό του διάγγελμα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως είπε, από τις 4 Μαΐου αίρονται οι περιορισμοί στην μετακίνηση των πολιτών, κάτι το οποίο συνεπάγεται κατάργηση της γραπτής άδεια και των σχετικών SMS.

Τόνισε ωστόσο πως για τουλάχιστον δύο εβδομάδες θα εξακολουθήσουν να ισχύουν οι περιορισμοί στην κυκλοφορία εκτός νομού της κατοικίας.

Παράλληλα

στις 4 Μαΐου, σύμφωνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, θα λειτουργήσουν και ορισμένα είδη καταστημάτων και υπηρεσιών όπως για παράδειγμα βιβλιοπωλεία, ηλεκτρονικά είδη, ΚΤΕΟ και καταστήματα αθλητικών ειδών. Την ίδια μέρα ξεκινά και η λειτουργία των κομμωτηρίων, ωστόσο όπως τόνισε, μόνο με ραντεβού.

Το υπόλοιπο λιανεμπόριο θα επανεκκινήσει την Δευτέρα 11 Μαΐου, εκτός των εμπορικών κέντρων. Αυτά θα ανοίξουν την 1η Ιουνίου. Σε όλα τα καταστήματα, βεβαίως, θα ισχύουν όροι που θα περιορίζουν την πυκνότητα των επισκεπτών. Και θα λαμβάνονται αυστηρά μέτρα προστασίας των εργαζομένων.

Από τις 4 Μαΐού, η ατομική άθληση θα επιτρέπεται στους ανοικτούς χώρους και στη θάλασσα. Αλλά οι οργανωμένες παραλίες θα παραμένουν ακόμα κλειστές.

Keywords
Τυχαία Θέματα