Ιβάνοφ κατά Ζάεφ: Δεν αλλάζω θέση, δεν καταλαβαίνω από απειλές

Στη "σκληρή" γραμμή του κατά της συμφωνίας των Πρεσπών επιμένει ο πρόεδρος της πΓΔΜ Γκιόργκε Ιβάνοφ, παρά το γεγονός ότι συνταγματικά είναι υποχρεωμένος να υπογράψει την κύρωσή της από το κοινοβούλιο, πράγμα το οποίο ωστόσο δεν σκοπεύει να κάνει.

Με γραπτή δήλωση του προεδρικού γραφείου, ο κ. Ιβάνοφ, ο οποίος προέρχεται από το συντηρητικό DPMNE-VMRO, που πλέον είναι αξιωματική αντιπολίτευση στη χώρα, επιτίθεται στον σοσιαλδημοκράτη πρωθυπουργό Ζόραν Ζάεφ, για όσα ανέφερε ο τελευταίος

στη συνέντευξή του το βράδυ της Πέμπτης στην ΕΡΤ.

Ο Πρόεδρος Ιβάνοφ δεν έχει αλλάξει τη θέση του και καμία πίεση, εκβιασμός ή απειλή δεν θα τον κάνει να αλλάξει γνώμη, αναφέρει το γραφείο του αρχηγού του κράτους.

"Ο πρωθυπουργός Ζάεφ, με τις διαρκώς μεταβαλλόμενες, αντιφατικές και συγκεχυμένες απόψεις του, συνεχίζει να λέει ψέματα και να χειραγωγεί όχι μόνο το μακεδονικό, αλλά και το ελληνικό και το διεθνές κοινό. Η συμμετοχή της Δημοκρατίας της Μακεδονίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ δεν πρέπει να χρησιμοποιηθεί για την αποδοχή μιας βλαπτικής συμφωνίας με ανυπολόγιστες συνέπειες για το μακεδονικό κράτος και τον μακεδονικό λαό. Ο Μακεδόνας πρόεδρος δεν αποδέχεται τη συμφωνία εις βάρος της μακεδονικής εθνικής ταυτότητας και εις βάρος των συμφερόντων της Δημοκρατίας της Μακεδονίας", καταλήγει η δήλωση, όπως την αναπαράγει το εθνικό πρακτορείο της πΓΔΜ, MIA.

Keywords
Τυχαία Θέματα