Πάρκο στην ανατολική Θεσσαλονίκη θέλει ο δήμος - Κατεδαφίζονται κτίρια στην περιοχή της παλιάς Νομαρχίας (ΦΩΤΟ)

Ξεκίνησε σήμερα η κατεδάφιση μη διατηρητέων κτισμάτων στην πρώην Ναυτική Διοίκηση Βορείου Ελλάδας, στην περιοχή της παλιάς Νομαρχίας, στη Θεσσαλονίκη.

Το παραπάνω ανακοίνωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, σε σημερινή συνέντευξη Τύπου για τις δράσεις της Κοινωφελούς Επιχείρησης του δήμου Θεσσαλονίκης.

«Έχει σχεδόν τρία χρόνια που το κουβεντιάζουμε με το αρχηγείο του Ναυτικού. Εκεί θα μείνουν τα δύο διατηρητέα κτίρια, τα οποία θα χρησιμοποιήσει το Ναυτικό και στο υπόλοιπο τμήμα σχεδιάζουμε να δημιουργήσουμε πάρκο και παιδική χαρά».

Μέχρι στιγμής έχουν κατεδαφιστεί δύο κτίρια, που βρίσκονται στην έκταση των 4,8 στρεμμάτων και η κατεδάφιση θα συνεχιστεί και τις επόμενες μέρες.

Στόχος είναι μέσα στο μήνα να έχει ολοκληρωθεί η κατεδάφιση, προκειμένου να δημιουργηθεί πάρκο με παγκάκια στην περιοχή, μετά την ολοκλήρωση των απαραίτητων μελετών.

Από τα οκτώ κτίρια που ανήκουν στο Ναυτικό, τα δύο είναι διατηρητέα και θα παραμείνουν στη περιοχή.

Το κ. Μπουτάρη ξενάγησε σήμερα στα κτίρια ο Πλοίαρχος Διοικητής Ναυτικής Διοικήσεως Βορείου Ελλάδος, Σπύρος Μανωλάκης, ο οποίος τον ενημέρωσε ότι σταδιακά μέσα στο επόμενο διάστημα θα κατεδαφιστούν και άλλα τέσσερα ετοιμόρροπα κτίσματα και στη συνέχεια θα γίνει καθαρισμός του χώρου.

Δείτε παρακάτω φωτογραφίες από την κατεδάφιση που ξεκίνησε σήμερα:

Keywords
Τυχαία Θέματα