Ινδονησία: 113 κρατούμενοι απέδρασαν εκμεταλλευόμενοι τη βραδινή προσευχή

Περισσότεροι από 100 κρατούμενοι κατάφεραν να αποδράσουν από τη φυλακή Λάμπαρο στη δυτική Ινδονησία κατά τη διάρκεια της μουσουλμανικής προσευχής, τραυματίζοντας έναν φύλακα, σύμφωνα με ανακοίνωση των αρχών.

Η απόδραση έγινε το βράδυ της Πέμπτης όταν οι 720 κρατούμενοι των φυλακών βγήκαν από τα κελιά τους για να λάβουν μέρος στη βραδινή προσευχή, δήλωσε ο Trisno Riyanto, επικεφαλής της αστυνομίας στο Banda Aceh, πρωτεύουσα της επαρχίας Aceh.

Είπε ότι οι κρατούμενοι, οι οποίοι κατά κύριο λόγο έχουν καταδικαστεί για υποθέσεις που σχετίζονται με ναρκωτικά, είχαν

προφανώς σχεδιάσει τη διαφυγή τους. Έκοψαν τα σίδερα τα φυλακής χρησιμοποιώντας λοστούς και βαρίδια.

Ο τραυματισμός του φύλακα δεν είναι σοβαρός, σύμφωνα με την αστυνομία.

Τουλάχιστον 26 κρατούμενοι εντοπίστηκαν ενώ η αστυνομία έχει δημιουργήσει οδοφράγματα σε ολόκληρη τη Banda Aceh προκειμένου να συλλάβει και τους υπόλοιπους.

Ο αρχηγός της αστυνομίας του Aceh, Ρίο Σεπτιάντα Τζαμπάκ, κάλεσε τους φυλακισμένους που διέφυγαν να παραδοθούν εντός τριών ημερών και παρότρυνε τους συγγενείς τους να βοηθήσουν στην επιστροφή τους.

«Δεν θα διστάσουμε να αναλάβουμε αποφασιστική δράση για να τους αναγκάσουμε να υπακούσουν το νόμο», δήλωσε ο Τζιαμπάκ.

Πέρυσι, περισσότεροι από 440 αιχμάλωτοι διαφεύγουν από ένα σωφρονιστικό ίδρυμα στη γειτονική επαρχία Riau, εκμεταλλευόμενοι επίσης τις μουσουλμανικές προσευχές.

Τον Ιούλιο του 2013, περίπου 240 αιχμάλωτοι διέφυγαν κατά τη διάρκεια μιας αιματηρής ταραχής σε φυλακή στο Μεντάν, πρωτεύουσα της επαρχίας της Βόρειας Σουμάτρας.

Keywords
Τυχαία Θέματα